Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (556)

plakát

Kalvárie (2004) 

V rámci divných filmů, které ve mě budou hlodat ještě dlouho, zaujme Kalvárie přední příčky. Magoři přede mnou, magoři za mnou, hospodský divnotanec a potěšující konec :-)

plakát

Temné lesy (2003) 

Odhalení u hororů je sice dychtivě očekávané a přináší odpovědi na otázky, ale občas má negativní vliv na dobře budovanou atmosféru. Kalvárie je toho dobrým příkladem, nicméně nenudil jsem se po celý film ani trochu.

plakát

Oculus (2013) 

Jestli tohle má být jakože strašidelný tak teda nazdar bazar. Dnešní "horory" mají jeden velký nedostatek - přeplácanost, budovat atmosféru už dnes umí málokdo. Na atmosféru není čas, to se hned servírují nemyté Mařky jak na běžícím pásu, všechny "zaručené" hororové prvky se vrchovatě nakydají jak kečup na hranolky a to by v tom byl čert aby to nefungovalo. Holt nefunguje to takhle, a z těch neustálých flashbacků prolínaných s přítomností mi bylo blivno. Tfuj, takové horory nebrat!

plakát

Zardoz (1974) 

Obdivuji všechny co to dokoukali do konce. Já to nedal. Čistě ze zvědavosti kvůli Connerymu a postapo tématu jsem to testnul, hrozná kravina.

plakát

Chlapec a jeho pes (1975) 

Velice zvláštní postapo film. Jakmile jsem si zvyknul na ukecaného čokla tak už to celkem šlo. Hodnotím čistě díky tomu, že tento film ve mě zanechal příjemný dojem, a toho se mi u spousty sci-fi filmů s mnohem vyšším rozpočtem často nedostává.

plakát

The Omega Man (1971) 

Filmů vycházejících ze stejného námětu jako Omega Man jsem už pár viděl - z těch starších The Last Man on Earth, z těch novějších zase Já, legenda, ale zařadil bych zde i The Quiet Earth (zde však bez nočních nájezdů zombie či nakažených lidí). Ch. Heston jako Omega Man byl charismatický, nějaké mouchy by se určitě našly - třeba nakažení lidé, kteří působili jako albínská verze Jawů ze Star Wars. Celkově nadprůměr.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Tak po Moonrise Kingdom to byla další neuvěřitelná jízda Wese Andersona. Jeho styl humoru a vyprávění prostě žeru, ale chtěl bych pozdvihnout také hudební stránku filmu, která dokonale nahrávala onomu rozvernému stylu vyprávění. Již dlouho se mi nestalo aby mi začaly cukat koutky jen když se ve filmu začala plíživě rozjíždět hudba. A tento odvázaný, hravý hudební podkres se mi od Desplata více zamlouvá než jeho "vážné" soundtracky posledních let. Doufám, že mu Anderson dá opět příležitost se uvolnit :-)

plakát

Dopisy mrtvého (1986) 

Můj druhý film od režiséra Lopušanského. Smekám před vizualizací postapokalyptické budoucnosti, je to asi nejdepresivnější a nejpůsobivější zobrazení co jsem viděl (a že už koukám na filmy s touhle tématikou dlouho). Něco tyto filmy mají společného - jsou velice zvláštní a zaryjí se vám hluboko do duše. Chtěl jsem dát zasloužené 4*, ale závěrečná scéna mě naprosto dostala, a to i po hudební stránce.

plakát

Černá hodina (2011) 

Mám-li stručně zhodnotit mé dojmy z této scifárny, nejprve bych chtěl podotknout, že miluji sci-fi a postapokalyptickou tématiku. Občas velice rád přimhouřím oči při hodnocení filmů a i slabě hodnocené filmy mě občas mile překvapily, u "Černé hodiny" mě však nenapadá nic výstižnějšího než.....JE TO MEGASRAČKA.