Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 664)

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Velmi pěkně animované, samozřejmě. Ani na vteřinku nudné, dobře nadabované, pěkně spolupracující s předcházejícím filmem, vtipné, pro děti super. A protože mám mírnou fóbii z moře, pro mě chvilkama hororové - a horory já ráda!

plakát

Mimoni (2015) 

Jeden z opravdu mála animáků, které se mi za poslední dobu líbily. Je to rychlé, legrační, praštěné a originální, a navíc to má fantasticky ojedinělý šedesátkový soundtrack, který jsem po všech těch mimozemšťáncích, kteří ujíždějí na Rihanně, vážně ocenila. Zajímavé postavy, zábavný děj, kvalitní provedení.

plakát

Roger Waters: The Wall (2014) 

Každý by si rád "užil tu show", bez těch "nudných protiválečných vsuvek", že?? Už jsem viděla záznamy z koncertních Zdí, mnoho. Ale teprve takhle, neříkám že tomu nepomohlo i velké plátno, ale takhle s naprostou upřímností samotného autora, je to dokonalé. Je to smutné, zábavné, depresivní, milé a nostalgické. Ano, je tam jedna věc...k naprosté dokonalosti tomu chybělo hudební a vokální přispění Davida Gilmoura, jehož "Goodbye Blue Sky" nebo "Comfortably Numb" se NEDÁ NAHRADIT. A při záběrech do publika jsem sice koukala radši mimo plátno, ale co se týká Rogera, jeho hudby a jeho sdělení, šla bych hned znova. A pak ještě znova... Ještě jednu poznámku si ale neodpustím. Překlad, který se v kině objevil v titulkách, je TRAGICKÝ.

plakát

Skryté hlasy (2002) (TV film) 

Vím že to je skutečnou událostí jen lehce inspirované, ale stejně je to podle mně natočené pěkně. Zábavně, působivě, a je to dobře obsazené.

plakát

Hannibal (2001) 

Nevím proč by měl být Hannibal horší, než jeho předchůdce Mlčení Jehňátek. Lidem může vadit trošku jiné obsazení, (i když kromě Hopkinse by se mohl zaměnit každý, mně by to nevadilo...), můžou mít kecy o tom, že to Ridley Scott "nezvládl"... Podle mně je to ale vynikající film, s jedinečnou atmosférou, plný černého humoru a působivých scén a nápadů.

plakát

Vlasy (1979) 

Tragikomický válečný drama-muzikál, a funguje to! Pro mně k dokonalosti chybí, nebo spíš přebývá, obsazení D'Angelové. Přijde mi FAKT hnusná, blbě zpívá, blbě hraje... Ale z plného hodnocení to neubere, hlavně díky perfektní hudbě, tanci, stylizaci, Williamsovi a tak všemu!

plakát

Croodsovi (2013) 

I když najdu pár much, jako třeba poměrně neoriginální postava drsné babičky, nebo zbytečně u zdi držená postava maminky, která by mohla být odvážněji pojatá, na hodnocení tentokrát neuberu. Protože animace je krásná a nápaditá, je to dost vtipné, postavy jsou milé, a líbilo se mi to i tak nějak ideově. Originální, legrační, dojemný.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Rodinné sídlo (2006) (epizoda) 

Pěkně napsaný, pěkně zrežírovaný, dobře zahraný, kvalitní detektivní příběh, plný klasických christieovských charakterů, tahanice o dědictví, a se slušně překvapivým koncem.

plakát

A co dál... (1979) 

I když je to takové přihlouplé drama o cyklistovi, má to něco do sebe. Zábavné obsazení, neuvěřitelné dialogy, a i pár vtipných nápadů. Viděla jsem to už asi třikrát, a možná ještě zopakuju!