Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (538)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jako jízda na roller coasteru skrz známé atrakce dobré, ale já bych radši film. Pořád je hrozně fajn plavat ve stejných vodách a potkat pár zajímavých nových postav (ač hloubkou charakteru se zřejmě vyznačuje pouze Hank), ale trošku moc z toho čiší ta příběhová šroubovanost a nucenost. Marlin a Nemo jako absolutně nadbytečné postavy a druhá scénaristicky absolutně neukočírovaná polovina krade snímku 'filmovost' a sráží sílu příběhu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě lepší než jednička, smutné okamžiky střídají veselé. Proto nemůžu většinou na animáky do kina, na střídačku se u nich chvíli směju, chvíli brečím, a kamarádi mě už pak více nemají za tu tvrďačku, na jakou jsem se před nimi do té doby pasovala. Jestli mě chcete doopravdy poznat, vemte mě do kina na animák, moje nálady se u nich střídají rychleji než splašené hormony těhotný holky. Jednu výhodu pak 3D projekce mají, smích sice neututlám, ale že jsem se u Dory třikrát lehce nervama i dojetím rozbulela, to brejle zakryly. Jak tohle můžou pouštět dětem? Na tohle dobrodružství na rozdíl od Dory vážně nezapomenu. A možná si ho i nadšeně zopakuju. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prostě pokračování. Příběh se mechanicky snaží použít všechno, co bylo populární u předchozího filmu, což znamená, že diváka výsledek nijak nestrhne. Po technické stránce ovšem opět naprostá špička (všimněte si třeba pohybů chobotnice či vyder pod vodou), výborný český dabing (a vlastně i celá lokalizace včetně snad všech nápisů v samotném filmu) také zaslouží pochvalu (70%). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krátkoblbá paměť je slovní spojení, které, pokud nezapomenu, začnu používat. Zejména na poli vztahů pracovních se tohle uživí a ponejvíce ve vztahu k lidem dlouhodobě zcela blbým. Hledání Nema bylo brilantně udělané, ale za srdce mě tehdy nijak nebralo. Ztracená zmatená a svou nešťastnou pamětí hendikepovaná Dory ke mně buď doplavala přes bariéry vrozeného cynismu z lepší strany, nebo je ten film zkrátka povedenější než Nemo, možná má hlavní hrdinka jenom lepší barvu, ale ve výsledku musím konstatovat, že kdybych při sledování filmu chroupala popcorn, byl by už od čtvrtiny filmu přesolený a rozmáčený. Pokud mohu soudit podle reakcí dětí v sále, na cílovou skupinu Dory cílí poměrně přesně. Až Dory vypluje na DVD, jdu ji koupit, protože tohle prostě potřebujeme doma. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dory se zkrátka povedla. Líbilo se mi to dokonce mnohem více než kdysi Hledá se Nemo. Především jsem se dost nasmála, protože nejenom, že hlavní postavou je tentokrát rybka se ztrátou paměti, což si samo o sobě říká o hordu vtipných scén, ale našlo se tam pár dalších vedlejších postaviček k popukání, včetně ptáka Becky. Je mi sice trochu líto, že jsem to nemohla vidět v původním znění s Ellen DeGeneres, ale na druhou stranu je fakt, že český dabing se taky dost povedl. Dokonce i ta ztráta "krátkoblbé paměti" vyznívá v češtině mnohem vtipněji než anglické "remembery loss". Ráda se na tuhle disneyovku/pixarovku někdy podívám znovu. ~(4,3)~ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (rikitiki)
  • Byla to právě Ellen DeGeneres (Dory), která potvrdila pokračování filmu Hledá se Nemo (2003). Informaci pustila do světa 1. dubna 2013, tedy na Apríla. (Patw)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama