Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (537)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že Pixaru dávno došel dech už víme všichni, ale že i pokračování svého největšího hitu nezvládne se asi úplně nečekalo.To, že se film zasekne ve vodním světě mi nevadilo, naopak se dala čekat změna a vodní svět byl fajn.Bohužel všechno je strašně tlačené na city, na rodinu, bez pořádného ostrého vtipu, žádná výrazná postava a např. ti tuleni nebo co to bylo, to byl vyložený hnus, to má jako dnešním dětem ukazovat, že když je někdo jiný než ostatní, tak ho budeme odstrkovat, dělat si z něj prdel a vlastně je to úplně v pořádku?To už ste se v tom Pixaru úplně posrali?Debilní američani.Zklamání.50%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Hľadá sa Dory” , alebo Dory hľadá svojich rodičov Jenny a Charlieho... ? Dory mimochodom trpí stratou krátkodobej pamäte, a preto rýchlo zabudne na to, čo povedala pred malým okamihom, no i napriek tomu sa jej podarilo "vypátrať" nezvestného Nema spolu s jeho otcom Marlinom, a to bolo už pred rokom, ešte predtým sa dozvedám vo flashbacku, ako bola na tom Dory, keď bola sotva malou «paracanthurus hepatus» , čo sa menším nedopatrením na dlhé časové obdobie vzdialila svojim najbližším príbuzným, z čoho si nesie akúsi (do)životnú traumu. Oceánsky prúd ju odvial do silných vírov, odkiaľ už nebolo návratu, alebo hlavný kameň úrazu spočíval v tom, že si nedokázala vôbec spomenúť, čo sa presne stalo, ako sa volajú jej rodičia atď. Našťastie sa spoznala s Marlinom a s Nemom, ale i tak sa jej čoraz viac cnie za rodičmi. História sa opakuje... , ani nevie ako, zrazu sa ocitá v "Inštitúte podmorského života" , kde majú takéto heslo: „zachrániť - zotaviť - pustiť” , čiže po absolvovaní tejto procedúry by sa tak, či onak, vrátila naspäť do mora. No, to by nesmela natrafiť na nešťastnú chobotnicu Hanka, ktorý má s ňou trochu iné plány. Po vzájomnej dohode podnikajú účasť na dobrodružstve, počas ktorého sa udejú také udalosti, čo ju na vzdialenosť mušle priblíži k zázraku. Marlin s Nemom taktiež na seba nenechajú dlho čakať, podujmú sa hľadať Dory, kedy aj oni zažívajú neopakovateľné avantúry. _ Sequel práve dal na seba dlho čakať, keď sa i napriek tomu, nepodarilo Andrewovi Stantonovi znovu vstúpiť do toho istého oceána. Rybky, čo podľa mňa, mali skôr plávať šírym oceánom, tak namiesto toho skákali iba z akvária do akvária, či aj z nádrže do nádrže, až som sa toho normálne už presýtil, či chobotnica šoférovala nákladiak ? To akože myslia vážne ? Trošku postavené na hlavu, p. Stanton ! Za mňa určite ide o veľké sklamanie, ktoré si Nemo i Dory vonkoncom nezaslúžia ! Z jednotky sa stala už nefalšovaná legenda, a čo z dvojky ? Somarin(k)a, ktorá síce ničím neurazí, ale od pixaru očakávam predsa o čosi viac, než len prevarenie polievočky ! Dochádza im kreativita, alebo čo vlastne ? Raz je to lepšie, inokedy zase horšie. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Pokud žijete z ruky do huby, ve fabrice děláte čtyřikrát týdně šestnáctky, abyste měli na nájem, a vaše důležitá životní rozhodnutí spočívají v tom, jestli zaplatit dřív splátku na vysavač nebo na mikrovlnku, pak věřte, že oproti starýmu Marlinovi se máte ještě celkem dobře. On ve svý sasance 1+0 nemá ani kousek nábytku, na krku má drzýho spratka, kterej ho věčně poučuje a prudí svýma debilníma puberťáckýma připomínkama, a jeho sousedka je otravná pomatená píča, co si není schopná zapamatovat ani vlastní jméno. Občas se mu tihle nesvéprávní autisti ztratí někde v hajzlu, takže tu se Marlin spřáhne se želví smažkou, tu zase s retardovanou mušlí, támhle přebrodí splašku, vše jen proto, aby je našel. A co myslíte, dočká se za to nějakýho vděku? Nebo chvilky klidu? Nebo se mu ta malá mrdka zase někde ztratí?! Cé je správně! Prostě celej život je za klauna! No mně by z toho už dávno praskl čurák. Předpokládám, že v příštím díle budeme pohřešovat Marlina, kterej se psychicky zhroutí a radši se nechá přetavit na rybičkovou pomazánku. Já mu ten klid přeju. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčil Nemo bude spokojný aj s Dory, možno ešte spokojnejší. Ako ja. Hodnotím rovnako, ale myslím, že Dory je o niečo akčnejšia a to zamaskovalo občasné hluché miesta, ktoré mal Nemo. Prepojenosť s ľudským svetom sa objaví podstatne skôr než v Nemovi, preto ma to bavilo o čosi viac, ale kvalitatívne sú takmer na jednej úrovni, čo berte ako veľkú pochvalu, pretože všetci vieme ako to je s pokračovaniami úspešných filmov. 80%. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dory se zkrátka povedla. Líbilo se mi to dokonce mnohem více než kdysi Hledá se Nemo. Především jsem se dost nasmála, protože nejenom, že hlavní postavou je tentokrát rybka se ztrátou paměti, což si samo o sobě říká o hordu vtipných scén, ale našlo se tam pár dalších vedlejších postaviček k popukání, včetně ptáka Becky. Je mi sice trochu líto, že jsem to nemohla vidět v původním znění s Ellen DeGeneres, ale na druhou stranu je fakt, že český dabing se taky dost povedl. Dokonce i ta ztráta "krátkoblbé paměti" vyznívá v češtině mnohem vtipněji než anglické "remembery loss". Ráda se na tuhle disneyovku/pixarovku někdy podívám znovu. ~(4,3)~ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Joe Ranft nemohol znovu nahovoriť postavu Jacquesa, pretože nešťastne zahynul pri autonehode v roku 2005. (odmocnina)
  • V české verzi jsou všechny nápisy ve filmu skutečně lokalizovány do češtiny. (LindaKola)
  • Dory (Ellen DeGeneres) byla při polovině roku 2013 nejoblíbenější Disneyho postavou na sociální sítí Facebook, kde ji mělo v oblíbených 25 milionů uživatelů. (Dlee)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama