Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (22)

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Malá osobní válka na pozadí jednoho z nejzásadnějších střetnutí druhé světové války a Sovětský svaz ve své plné nahotě. Bez příkras, bez propagandy, bez patosu. Napínavá dějová linka plná zvratů vtáhne diváka do děje od úplného začátku a ani na chvíli ho nepustí.

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Film má silnější momenty, celkově ale nepřináší nic nového. Ani nemůže, Borata už každý pozná. A tak tentokrát Cohen volí všelijaké převleky a celý film navíc pojal víc politicky. Hodně mi to pojetí připomíná jeho Who Is America, kde to docela fungovalo, ale Boratovi tohle moc nesluší.

plakát

Železný kříž (1977) 

Skvěle natočený film. Na svou dobu hezké efekty a slušné herecké výkony. Líbí se mi i zpracování protiválečné tématiky. Mínus vidím v trochu utahaném ději. I když mě druhá světová válka zajímá, měl jsem problém u filmu v některých pasážích udržet pozornost. Slabší čtyři hvězdy.

plakát

12 opic (1995) 

Výborný Bruce Willis, famózní Brad Pitt, skvělá kamera, excelentní scénář. Do nejmenších detailů promyšlená zápletka tak, aby do sebe na závěr všechny dílky zapadly jako skládanka. Za mě jediné mínus hudba. Nepřišlo mi, že by do filmu výrazněji zapadala.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Těžko hledat něco, co se mi na filmu líbilo. Námět je od začátku do konce hloupý. Jennifer Lawrence role úplně nesedla, Andrew Feldman má aspoň špetku charismatu, ale dohromady to prostě neladí. Absolutně nesouhlasím s tím, že by mělo jít o komedii. Za celý film by se daly momenty, které mi přišly aspoň úsměvné, napočítat na prstech jedné ruky. Tohle nebyl můj šálek kávy.

plakát

Uprchlík (1993) 

Napínavý kousek, který jsem hltal od začátku do konce, se solidním hereckým obsazením, zajímavým zpracováním a gradujícím dějem. Ve výsledku ale ve mně něčím stejně zanechal malou pachuť a do plného počtu mi ve filmu přece jen něco chybí. Nejspíš jsou to v jistém směru šablonovité postavy a trochu předvídatelný závěr filmu.

plakát

Barbie (2023) 

Chápu, co film chtěl říct, ale nesedlo mi pojetí (třeba to, že z filmu mám pocit, že každá holka, co si jako malá hrála se stereotypní barbie, je zralá na péči terapeuta) a možná trochu naivně si myslím, že s tak silnou kritikou patriarchátu přichází tak trochu s křížkem po funuse. Úplně blbý to není, klasicky skvělá Margot Robbie, sem tam je to vtipné, námět ani nápad nemusí být špatné, ale jako celek to moc nefunguje.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Dvojka Tichého místa mě bavila skoro stejně jako jednička, i když prakticky nepřinesla nic nového a děj posunula minimálně. Ve filmu se objevují nelogičnosti v chování postav, ale kdo z nás se ve stresu chová stejně jako by se zachoval v klidu u televize... Film dost dobře pracuje s budováním napětí, což mně osobně u hororu vyhovuje víc než lekačky. Fajn přehlídka hereckých výkonů, povedený střih, klidně bych si dal další pokračování.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Druhý Black Panther je pro mě někde na úrovni Eternals nebo posledních DC filmů. Vizuálně je poměrně špatný. Příběh se táhne a je nezajímavý. Postavy, i když jsme část z nich dostali už v prvním díle, diváka prostě nechytnou, těžko se s někým ztotožní, málokterá má potenciál vyvolat aspoň nějaké pozitivní emoce. Chápu ale okolnosti, za jakých film vznikal, dokážu si představit, že pro komiksové fanoušky film nějakou hodnotu mít může + obstojný soundtrack, ve výsledku za dva.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

V době úpadku komiksové tvorby přichází James Gunn s nejspíš posledními strážci galaxie a ani tentokrát nezklamal. Třetí strážci neklesli oproti předchůdcům kvalitou ani o píď, na druhou stranu nepřinesli skoro nic nového. Postavy se prakticky neposunuly, infantilní humor působí v některých momentech až moc vlezle, zaporák se vám ani trochu nedostane pod kůži a Adam Warlock, na kterého lákal závěr dvojky, se dějem vlastně jen mihne. V kontextu posledních marvelovek příjemné překvapení, na druhou stranu jsem od filmu čekal kousek víc.