Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (299)

plakát

Hořící sníh (1972) 

Film o malé, ale neméně významné, epizodě v bitvě o Stalingrad. Na 72 rok je to dobře zvládnuté, povedená tanková bitva a ani se tam moc neplete politika, spíš se snaží ukázat pár lidí a jejich psychiku. Naopak scénář dost pokulhává a některé dialogy jsou jenom proto, aby byly. Kdyby raději mlčeli, udělali by líp.

plakát

Bez práva na chybu (2007) 

Pokus zahrát s malým kašpárkem velké divadlo. Začátek navnadil, námět byl dobrý, ale celkové ztvárnění se moc nepovedlo. Pyrotechnické efekty byly nijaké, od vybuchujících min odletovaly gumový pajduláci a nikomu to nevadilo, že je to tak očividné. Herecké výkony těžko vydřené. Bod za první scénu, druhý, že to tak rychle uteklo a zbytečně to neprotahovali...

plakát

Cargo (2009) 

Vesmírné sci-fi s ekologickým podtextem a konspiračním podvodem na lidstvo. Bez nejakých dechberoucích efektů a adrenalinových scén, kde by šlo na všech složkách filmu trochu zapracovat.

plakát

Red Hill: Krvavý zapadákov (2010) 

Parádní australská střílečka jeden proti všem. Maličko jsem začal tušit, že zabiják se nevrací jen kvůli pomstě na těch, kteří ho nechali před lety uvěznit. Nezabíjel všechny, které potkal a tak si dokonce u mě zasloužil určité sympatie, kterých postupně přibývalo. Nakonec jsem mu začal i trošku fandit. Film s hustou potemnělou atmosférou a s podivným nemluvným individuem se znetvořeným obličejem.

plakát

Nevědomí (2013) 

Dost dobrý postapokalypťák. Sice trošku předvídatelný, ale mě se scény zdecimovaného světa, jako třeba Golden Gate nebo Empire State Building v troskách, snad nikdy neokoukají.

plakát

Útěk (2012) 

Nebýt kostýmů a zbraní, tak snad ani nepoznám, že je to ze středověku. Mít pušky, tak si myslím, že je ze současnosti, pouze z odlehlé části Norska. Nádherná severská krajina se snoubí se skvělou kamerou s citem pro detail. Sám o sobě film lehce nadprůměrný s dokonalým vyvážením zla a dobra.

plakát

Labyrint (2012) 

Ne zrovna moc povedený pokus udělat mystický thriller v českých podmínkách. Přesto, že téma není špatné (tajemstí ukryté ve zdech a podzemí pražského starého města), bylo již svým způsobem použito - Maharal, Ztracená brána..., ale ještě by se o tom dalo něco natočit. Herecké výkony žádná sláva, snad kromě Vondráčkové. Od začátku mohli tvůrci hned trochu víc zabrat a seznámit nás s postavama, takto divák skoro celý film tápe a přemýšlí, co jsou hrdinové vlastně zač a kde se tam berou. Prostě průměrný, dívatelný kus.

plakát

Silmido (2003) 

Celkem hodně povedený film a la Tucet špinavců. Banda vyvrhelů a zločinců dostane druhou šanci. Jsou trénováni k sebevražedné misi do Severní Koreje, kde mají zabít jejího komunistického vůdce. Když už mají nastoupit do akce jsou odvoláni, protože se změnily politické poměry. Tak se stanou nepohodlnými a mají být odstraněni. Než smrt, raději se vzbouří a jedou si vyřídit účty s velením do Soulu. První část - výcvik je hodně dobrý, dokonce i trochu prošpikovaný černým humorem, střed se trochu táhne a je to spíš politikaření a závěr je opět dobrý.

plakát

Pěsti ze železa (2012) 

Nečekejte žádný duchaplný snímek, o kterém budete ještě po zbytek noci přemýšlet. O myšlení tady moc nejde, tady jde o krev a surovost....Prostě je to taková veselá vyvražďovačka a to byl dozajista autorův záměr.

plakát

Náklad 200 (2007) 

Tak to dopadne v Rusku, když si mladá holka něco začne na diskotéce s cizím klukem... Hodině šedivé psycho na pozadí afgánské války (které,tam sice moc není - kromě vykládky rakví s padlými z letadla a nástupu nových sil), s kulisou sovětského megaprůmyslu, špinavého města a s bláznivou babuškou a její prohlášením. "Máme mouchy..." Jinak ale celkem silný film.