Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodinnou idylku naruší nájezd skupiny zabijáků, kteří se nezastaví před ničím, a všechny nemilosrdně podříznou. Všechny teda ne, mladou dívčinu si nechají .. na chov. Matka rodu totiž chce mimčo, a cítí se být kapku za zenitem. Ale dívčina se se svým osudem náhradní matky nechce smířit, a za pomoci malé Frigg uteče. Uražená čest a touha po pomstě nutí starou Dagmaru i s celou bandou uprchlici dopadnout. Ale zdá se, že to bude větší sousto, než všicí čekali... Jo, tohleto můžu. Žádný zdržovačky, hnedle na věc, a až do závěrečných titulků se nezastavit. Dokonalou atmosféru středověkého Norska podporuje i řízná muzika, na které ujíždím, a taky to, že ač hlavní postavy filmu jsou ženy a dívky různého věku, tak pro ránu (pěstí, nožem či jinou zbraní) se nejde daleko. Kladné body Roar Uthaug (ode mne) dostává taky za to, že film nijak extra nenatahoval (aby splnil povinnou kvótu tý evropský unie), a jakmile nebylo co říct, tak film ukončil (čímž se divák nestihl začít nudit). 3 hvězdy za film, a jednu navrch za muziku... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na podobné akcí nabité historicky se tvářící snímky moc často nekoukám, takže mě film, možná i díky tomu, docela dost bavil. Příběh, odehrávající se v překrásné severské přírodě, měl spád a rozhodně mu nechybělo napětí, které bylo ještě zvýrazněné příhodným hudebním doprovodem. Jen ten silácký konec, kdy hlavní hrdinka všechny spacifikuje, aniž by se do té doby projevovala jako bůhvíjaká ranařka, si mohli tvůrci odpustit. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako je to paráda, to jednoznačně!! Ale je to takovej "malej" film, na který si asi po měsíci už moc nevzpomenu. I když mluví všichni o "survivalu", trochujsembyl zklamán, protože survival mívá tradičně většinou hodně pomalé vyprávění a svojí houstnoucí bezvýchodnou situací drtí diváky... Ne, že by to bylozavedené pravidlo, ale u většiny kousků to tak vždycky bylo. No nic, tady máme rychlý "survival". Je to hodně akční a děj se valí kupředu jak lavina. Špičková hudba dokresluje už tak drsně "nasranou" honičku po severské přírodě a krátké klidné momenty střídají rychlé a dynamické scény. To bylo super. Partička herců fajn. Jen ta krátká stopáž, sakra už tak to bylo na mne až moc rychlý a když to bylo v nejlepším, byl konec ... Kdyby ... ano nemám rád kritikovo slovo "kdyby", ale tady si jej neodpustím... Kdyby do party hrdlořezů přidali tvůrci takaspoň ještě dva zabijáky, celý děj by se mohl krásně nastavit o 15 min a rozhodně by to u mě bylo na 4*. Ono to vlastně je tak dobré, že mi bylo líto, že to není delší, protože jsem si to fakt užíval ... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, do kterého byl zasazen nepěkný děj. Pěkné kostýmy, ve kterých se proháněli debilně hrající herci a herečky. Přesně tohle je Útěk. Obdobně ubohý příběh jsem nepotkal pěkně dlouho. Scénář jistě psal totální retard. Veškeré postavy jsou naprosto nudné až trapné. Očekával jsem, že vzduchem budou létat ruky, nohy a občas i hlava a ono hovno. Půlku stopáže 5 dementů honí v lesích 2 tupá děcka. Jsem nucen napálit odpad, protože čím více se nad filmem zamýšlím, tím se mi zdá primitivnějším. Norská krajina je pěkná věc, ale obdivujme ji v dokumentech. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Akčno - historické HLP - Hlboký Ľudský Príbeh. Podobných filmov vyprodukovali Nóri inšpirovaní vlastnými dejinami za posledné roky viac. Jednotlivec (tu dve deti) bojuje v lone prekrásnej prírody o prežitie. Jeho najväčším nepriateľom, ako to už býva, je partička hrdlorezov, ktorí sa za ním naháňajú. Klasická zápletka je tu komorná, s jednoduchou a priamočiarou dejovou líniou. Film ako celok fungoval na moje prekvapenie veľmi dobre. Ak sa stotožníte s hlavnými postavami, bude vás to baviť. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama