Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (28)

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

luk, šípy, hm hm... / nic zvlášť, ale ok odpočinkové

plakát

Black Mass Rising (2011) 

hudba tam byla dobrá a poměrně rozmanitá, snadno dostupné prostředky (vizuální efekty, ...) mě až tak nepohoršují. Těmito 2 věcmi nepoznamenaný obraz by byl často podobný vcelku běžným klišoidním evil videím, takhle to ale i někdy fungovalo, pocty Kennethu Angerovi proč ne. Rozhodně jsem ale nepovažoval za nutné se na to dívat celou dobu. KV13

plakát

Eden a potom... (1970) 

Vizuálně perfektní, nějak surreálné, pokud trochu předvídatelné, pak zhruba tak, jak by mělo-mohlo být vzhledem k tomu, o co v ději jde. Spoustu pěkných ženských, prostředí továrny skvělé, domy na Djerbě skvělé.

plakát

Hasič u Folies - Bergere (1928) 

Vtipné a na svojí dobu doopravdy podařené zachycení opileckého stavu a jeho výhod a nevýhod. Haha.

plakát

Hlasy (2014) 

podivně vyvážený film, že jako vážná věc, ale i dobře a barevně odlehčená... znepokojivé to ale zůstává dost. Člověk naráží na označení "černá komedie", tak tedy... ne... aa... je to silnější než já, .. též asi barevná tragédie :D

plakát

Chappie (2015) 

Jsem taky jeden z těch posluchačů Die Antwoord, výhodná pozice pro sledování tohoto filmu. Možná to bylo trochu neukázněné, ale svůj styl to mělo. Natolik nesoudržné aby mě to začalo trápit mi to nepřišlo, +postavy jsem přijal dostatečně na to, aby mi to, co se děje s jejich vědomím ke konci, způsobilo jistou závrať.

plakát

Irma Vep (1996) 

pěkný pohled na téma tvorby a věci okolo, z pohledu jednotlivců i kolektivů, profesního i osobního, aniž by se v tom přehnaně rýpalo. Na konkrétní scény/věci/perspektivy mě bavilo se dívat přihlížeje k jejich dejme tomu protějškům, jakože tyto mě tam bavilo i hledat, a odnášet si něco z jejich srovnávání (tzn. rýpat se v tom můžu sám, když budu chtít). Např.: dlouhý záběr na střeše a naprosto sestříhaná verze, "Irma" a zločin, mocná vraždená zbraň, způsoby docílení pohybu, někteří lidé tam, a tak. Na Maggie a Irmu povšechně se pěkně kouká - obzvl. některé scény. Dobře zvolený hudební doprovod.

plakát

Kmen (2014) 

s oním použitím znakové řeči asi koresponduje celá taková fyzičtější podoba. Film nepotřeboval žádný soundtrack, resp. jeho roli dokonale splnily běžné zvuky. Vizuální potenciál spojený s pohybovostí zn. řeči alespoň/obzvlášť někde dobře využitý (scéna příchodu na setkání v parku, která předchází větší rvačce).