Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (105)

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Fuck the world. Tohle je ten pravej MASAKR. Například jednička je sice daleko lepší film s obrovskou atmosférou, ale tohle je podívaná jak má "bejt". Hlavně jak si všichni dělali srandičky, že ten dědek Stallone chce natočit dalšího Ramba a pak najednou ejhle, ona je to bomba jak blázen. Naopak mi tady Rambo přijde ještě krutější svým vzezřením ultimátního bojového stroje spolu s velmi drsným hlasem.

plakát

Volný pád (1993) 

Film zcela ztrácí ke konci své kouzlo, když je Douglas vyobrazen jako psychopat. Člověk nemusí být nutně psycho aby mu rupli nervy stejně jako hlavnímu hrdinovi. Začátek v obchodě s korejským prodavačem a potyčka s latino gangem je skvělá..jako vlastně všechny scény s Douglasem až do návštěvy nacistického, militantního gay prodavače. Potom jak tvrdím na začátku komentáře, celý film naprosto ztrácí svoji atmosféru a propadá se níž a níž až ke kýčovitému a nedůstojnému finále.

plakát

Skandál (2006) 

Velmi zajímavý film. Gere rozhodně ještě nepatří do starého železa. Jedna hvězda navíc za super soundtrack.

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Vizuálně velmi přitažlivá pohádka s plejádou známých herců. Zpracování démonů, osobních zvířátek se mi velice líbilo. Jasně rozdělené postavy na dobré a zlé, kdy mluvícímu medvědovi musí fandit všichni :). Běžte do kina abyste viděli jak děti, romové, prostitutky, texasan, zvířátka a lední medvědi bojují proti církvi, kterou vede Derek Jacobi a Christhoper Lee :). V kině je zážitek z filmu vždy větší než v TV, takže za čtyři *.

plakát

Superbad (2007) 

McLovin?...Who are you, Seal? Velká sranda, která je mixem horších Clerks 2 a lepších Prciček, kde najdete naprosto boží dvojici policajtů a trojici loserů k pohledání. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že je to opravdu dost ze života. (Smile).

plakát

Smlouva s ďáblem (2000) 

Bedazzled je po každém shlédnutí lepší a lepší. Brendan Fraser se zde opravdu vyřádil. V každé roli předvádí, že umí zahrát co je třeba. Kolumbijský narkobaron, tupý basketbalista, intelektuální gay, přecitlivělý romantik - vše skvělé a vtipné. Akorát ten Lincoln mi tu moc neseděl. No a co se týče role ďábla, tak tady není o čem diskutovat. Elizabeth je jasným tahounem filmu a díky svému přízvuku dostává mužské diváky ještě více do varu. Pokud chcete opravdu vydařenou a místy i dost chytrou, pohodovou komedii, tak berte tohle. A nezapomeňte na tuhle bonusovou scénu http://www.youtube.com/watch?v=wVvQsYkwt0I :).

plakát

Rafťáci (2006) 

Trochu okatě natočeno pro mladé (až pro velmi mladé). Mádl přehrává Kotka a to výrazně. Neuvěřitelně zběsilá klipovitá kamera způsobuje ještě větší nekoukatelnost. Moment Dominika Haška výrazně připomíná trilogii Kameňák. Velké plus za roličku Jiřího Helekala, ta se povedla a je možná tím nejlepším na celém filmu po těch pár záběrech ladných křivek dívčích (ale jenom kvůli tomu na to snad nekoukáte ne?).

plakát

Gympl (2007) 

Bez okolků tvrdím, že Gympl je dost možná nejlepší český film pro mladé. Mnoho komentářů a recenzí tvrdilo, že nejde pouze o teenage komedii a že je hlavní rozpor generací a z toho plynoucí vtipné a trpké momenty. Podle mě nikoliv. Gympl je teenage film (naštěstí), ale originální (naštěstí 2x). Vorel to udělal po svém. Typické přílišné detaily a zběsile zrychlené máchání herců připomínají v jistých momentech až grotesku. Po slabším začátku se k filmu přidá hutná atmosféra Pražských sídlišť o což 100% tvůrcům a šlo a povedlo se jim. Pokud máte rádi Prahu z toho jiného úhlu (resp. ne klasické záběry na Karlův Most a centrum, ale spíše Smíchov, Novodvorskou, Pankrác, Jižák) budete spokojeni. Téma grafiti se prolíná od začátku do konce a i když je zpracováno asi trochu jednodušeji, bezvadně se hodí. Co se týká herců tak hlavní teen duo Vorel ml. a Mádl hraje na jedničku. Mádlovi snobský spratek a grázl, který si ničeho neváží vysloveně de. Casting u dívčích představitelek se povedl na polovinu. Ta Vorlova jenom přeříkává věty ze scénáře a v jistých scénách Vás doslova vytrhne z atmosféry jak se jí to nepovedlo. Naopak ta Mádlova je parádní a jejích předností si užijete až až. Učitelský ansámbl vede Eva Holubová, ale nejsympatičtější mi byl Matonoha. Alternativního učitele kterému žáci tykají zahrál s bravurou + pěkně zpívá. Na druhou stranu nepotěší moc přehrávající Jiří Smitchzer. Jednoznačně nejhorší postavou je "hulič". Kdykoliv vlezl na scénu se svým rádoby "trávnatým" fórem, padal film někam k Rafťákům. Nicméně vzhledem k salvám smíchu v kině, zejména mladších ročníků je jeho zařazení jasné. Gympl sice zřejmě nadchne spíše mužskou část publika (nad 14 vejš) a i přesto že to neni žádná bomba je to pohodový, vtipný (i když ne násilně a pořád) český snímek, který s přehledem poráží Medvídka, Roming apod. o prsa Lenky Juroškové (Mádlová girl). Takže kdo film viděl ví, že sakra o dost.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Dobré, vtipné ale až příliš dlouhé. 129 minut dlouhá komedie, nabitá mnoha a mnoha hláškami, odkazy na filmy a známými herci ze 40 let panic. Pro příklad uvedu parodii De Nira Paulem Ruddem, ta mě opravdu pobavila, stejně jako kupa jiných scén. S přibývající stopáží (zejména samotný porod) už ale film ztrácí tempo. Možná, kdybych si všiml všech odkazů (což se mi jistě nepovedlo) bylo by hodnocení vyšší. Takhle jenom lepší ***.