Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 753)

plakát

Zaklínač: Vlčí sen (2021) 

Proti skloubení animované formy se Zaklínačem nic nemám, co mi nesedí, je vybraný japonský anime formát, který se pro mě dost těžce míchá se světem Witchera a slovanskou mytologií. Příběh Vesemira a bitvy o Kaer Morhen je však zpracován bravurně na důstojné úrovni Zaklínače samotného. Ani se mi nechce věřit, že se opravdu nejedná o příběh od Sapkowského, ale o "obyčejný" scénář z netflixových vod. Fanoušci dostanou vše co Zaklínače čekají, snad to nebyl poslední pokus o rozšíření ságy a příště už prosím jinou formou.

plakát

Clarksonova farma (2021) (seriál) 

Jeremyho farma jede v podstatě v zajetých kolejích Grand Touru, i když je tématem zcela jinde. Naštěstí byl formát zvolen dobře, protože top gearovský humor nestojí na autech a je aplikovatelný i zde. Částečně edukační, ale hlavně humorná reality show pobavila, určitě bych se podíval na další série, ale myslím, že se Jeremy po roce na farmě vrátí do městského stylu života a dalšíích řad se tak nedočkáme. Hvězdu navíc bych dal za naprosto legendární postavu Geralda, která se bohužel objevovala málo, takže k plnému počtu se neuchýlím.

plakát

Žádné prudké pohyby (2021) 

Film měl ambice stát se dobrou kriminálkou, minimálně scénář na to měl, ale tentokrát si troufnu říct, že to zabil Soderbergh svou nezáživnou režií. Filmu by také prospělo stáhnout casting na polovinu, protože osob figurujících v příběhu je skutečně mnoho a jako divák se v zápletce nemáte šanci zorientovat. Je to velká škoda, tohle mělo určitě na víc.

plakát

Beckett (2021) 

Skvělá komorní žánrovka, kterou zbytečně kazí vyhajpovaný akčňácký překombinovaný konec, který na postavu Becketta vůbec nesedí.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Zbytečné tlačení na pilu a snaha být každých 30 sekund vtipný posílají tento film bohužel do kytek.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

4,5* Warneři prostě po minulém průšvihu neměli co ztratit, a tak do toho šli hop nebo trop. Úspěch dopadnul skoro na jedničku, o to víc mě mrzí, že film je komerční propadák. Gunn natočil komiksové veledílo, které strká do kapsy i jeho Strážce Galaxie, bohužel poplácání po zádech za to asi nedostane.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Dobrodružných filmů je jak šafránu, a tak každý pokus o novou vysokorozpočtovou Mumii cením. Bohužel to celé dopadlo přinejlepším velice průměrně. Dwayne je do takového blockbusteru jistota, ale ač mám Emily hodně rád, tak tato odlehčená role ji prostě nesedla a celý film mi vyloženě kazila. Z všudypřítomné přeplácané CGI džungle za chvilku začne spíše bolet hlava a film občas působí až moc dětinsky. Jasně, je to Disney, ale Piráti z Karibiku zvládli být mnohem vtipnější a občas i vážnější, oproti nim je Jungle Cruise vyloženě pohádkou.

plakát

Jolt (2021) 

Opravdu se musím přestat dívat na tyto béčka streamovacích služeb. Zbytečný zabiják času.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

FF sága se velice zvráceně dostává z vlastního stínu. Po několika posledních dílech se z této série stala neskutečně stupidní fraška, od které vlastně nikdo už nic nečeká.  Vlastně naopak, každý čeká jaké fyzikální zákony budou opět pokořeny, která mrtvá postava se vrátí na scénu, protože vlastně mrtvá není, kolikrát Vin Diesel řekne, že jediné na čem záleží je rodina, a z kterého dalšího záporáka se stane kladná postava, aby se tým hvězd opět o něco rozrostl. No a F9 to opět vše neomylně dodává ve velkých porcích. Takže nashledanou u dalšího dílu, kde jsem zvědav, který další herec či herečka zaprodají své řemeslo za velice slušně vydělaný peníz od čínské produkce!

plakát

Ulice strachu – 2. část: 1978 (2021) 

Určitě o fous lepší než první díl. Americké táborové prostředí je mi blízké, což zvedá můj celkový dojem a Color Wars ( nebo chcete-li Spirit Days ), během kterých masakr probíhá také. Stále se nemohu zbavit dojmu, že je zde výrazně plýtváno potenciálem tematiky a že i přes dnes odpadní žánr hororu to mělo být svěřeno do rukou zkušenějším lidem.