Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Constantine

Constantine (2005)

Docela chápu, že se tahle „náboženská opera“ spoustě lidem nelíbí. Někomu kvůli občas laciným efektům, sem tam laciným emocím, někomu dokonce možná kvůli mechanistickému pojetí manicheistického dvojvládí a nepokrytě hereticky pojímanému katolictví. No ale kruci, proto je to opera, ne? Reeves má roli na tělo, Tilda Swinton coby Gabriel je skvělý nápad, Stormareův Lu je prostě boží. Pár detailů by šlo doladit, včetně poněkud instantního okultismu, já bych ale byl nejspokojenější, kdybych se na tyhle religionistickými rekvizitami opatřené souboje s anděly a démony (pardon, hybridy) mohl dívat o dvě hodiny déle.

Jackie Brown

Jackie Brown (1997)

Moc ukecané? No ale jak! Pro mě asi nejlepší tarantinovka. Vedle standardně kvalitního výběru hudby boduje nejen přehnaně dobře vycházející komplikovaná zápletka, ale, a to hlavně, výjimečné charisma, které vychází ze všech hlavních postav. Nostalgická atmosféra celého snímku na mě, navzdory dramatické zápletce a pořádné dávce cynického humoru, vždy působí jako utišující balzám.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Americká drsná škola v hipíckém balení. Tohle můžu pořád.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Občas rád vzpomínám na zážitek v někdejším kině Alfa, kde měli v pokladním okénku vystavenou „knihu k filmu“… Dost se mě to tenkrát dotklo, protože jsem měl tuhle Dickovu novelu v poličce na čestném místě. Možná to byl jeden z faktorů, kvůli kterým mě tenkrát film nijak zvlášť neoslovil. Na konkrétní rozdíly mezi kinoverzí a následnými autorskými edicemi si nevzpomínám, ale můžu říct, že jsem své DVD viděl několikrát a je to dokonalá poezie. Je mi vcelku jedno, jestli je Deckard replikant, osobně myslím, že nikoli, důležité je, že tohle noir se knize k filmu vyrovná.

Návštěvníci

Návštěvníci (1993)

Jedna z mála komedií, u nichž jsem se opravdu poctivě řehonil skoro celou dobu. Možná jsou ty vtípky primitivní, ale Jeana Reno jsem si tu zamiloval. I kdyby ne pro všechny ty gagy nebo pro tu srdceryvnou romantiku, tak určitě kvůli bohorovné nonšalanci a neochvějné důstojnosti, s jakou jeho na dnešní poměry buranský velmož Godefroy důstojně proplouvá trapnými situacemi.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Srdeční záležitost. Neopakovatelně vtipný Murray v situaci, jakou by si mohl každý z nás jen přát. Mít nekonečně mnoho pokusů, jak dovést svůj život k dokonalosti. Výhoda autosejvu v praxi.