Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Jim Jarmusch

Člověk, který doslova a dopísmene ovlivnil, svým dílem, můj život. Navíc jeden z mála, který Světu dokázal, že lze točit výborné filmy za minimum peněz, a že komerce a producenti jsou to nejhorší co kinematografii mohlo potkat.

František Vláčil

Spolu s Karlem Zemanem jednoznačně největší z českých velikánů. Ti, kteří to s filmem mysleli opravdu vážně. Málo, pramálo českých režisérů je proslaveno ve světě ale VLáčil mezi ně patří. Markéta Lazarová, Údolí včel, Dým bramborové natě... povinnost.

Karel Zeman

Spolu s Františkem Vláčilem jednoznačně největší z českých velikánů. Ti, kteří to s filmem mysleli opravdu vážně. Málo, pramálo českých režisérů je proslaveno ve světě ale Karel Zeman k ním jednoznačně patří. Jeho užasná poetika, dokanale výtvarné zpracovaní a nápady hodné genia, ještě dnes jeho filmy mají světu co říci.

Akira Kurosawa

Jeden z nejlepších režisérů na Světě. Já prostě Kurosawovy filmy miluju a ani jeden mě nezklamal. Bravo.

Denis Villeneuve

Jednoznačně nejlepší režisér současného Hollywoodu (2022). Jediný, který opravdu umí a nenechá se zvyklad producentama. Sicario, Blade runner, Duna. Must see!

Martin Scorsese

Jeden z mála režisérů, který po celý život udržel nastavenou laťku a nepropadl komerci. Tvůrce dnes již klasických filmů. Zuřící býk, Taxikář ale i mých oblíbených Gengů New Yorku nebo Casina.

Mamoru Ošii

Já moc filmů od Oshiiho nevidel, ale stačilo mě to málo co jsem mohl zhlédnout a upřímně byl jsem okouzlen. Jeho fascinace loutkama se v jeho tvorbě opravdu odráží a mě nadobro uchvátila.

Quentin Tarantino

Oplzlý, škaredý, hyperaktivní, sprostý a nechutný... přesně můj styl.

Vladimír Morávek

Prostě a jednoduše. Morávkův obrovský cit pro civilní a komorní drama se pozná. Česká porevoluční kinematografie a divadlo má aspoň nějakého následovníka.