Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (19)

plakát

Vojna není kojná (1994) 

Nedokážu si představit, co ze všech slovních hříček zbylo v češtině, ale v originále se na to dívat dá.

plakát

Na břehu (2004) 

Když si odmyslím všechno ostatní, tohle byl ten nejnepříjemnější akustický zážitek mého života. Celá zvuková stopa tohoto filmu sestává z velmi iritujících, velmi hlasitých ruchů, hlasů a písní, které se většinou zcela ubíjejícím způsobem opakují. Rozhodně jsem měl problém uvěřit, že celková stopáž činí pouhých 80 minut. Postavy se chovají zcela demotivovaně a nelogicky, za čímž se může skrývat nějaký symbolický záměr, jenž je ale v tom případě velmi špatně proveden. Fakt, že jde o pokus zaznamenat anabázi válečných uprchlíků ze skutečného konfliktu, nepovažuji za omluvu ani polehčující okolnost. Neodvážím se tvrdit, že je tento film zcela prost uměleckých kvalit nebo výpovědní hodnoty, zcela určitě ale prohlašuji, že honorář, který bych požadoval za jeho opětovné shlédnutí, by se pohyboval v řádu desetitisíců.

plakát

Léa Parkerová (2004) (seriál) odpad!

Víte, kolik jídla pro africké děti by se dalo nakoupit za peníze, které padly na tenhle seriál?

plakát

Kriminálka Las Vegas (2000) (seriál) 

Tenhle seriál představuje hezký příklad americké puritánské schizofrenie. Sex je samozřejmě hrozně špatný (viz díl o swingers klubu), ale přesto jsou záplatky snad 80% dílů založeny na nevěře, prostituci a především nějaké naprosto exotické úchylce, která se v sexuologické praxi vyskytuje snad u jednoho člověka z milionu (viz klaunofilie). V součtu je tam k pokoukání víc pokřivené erotiky než v 8 mm. (A totéž se týká v menší míře například dr. House) Řeknu to ještě jinak - oblíbenou (nejen) opileckou zábavou amerických studentek je tzv. flashing (odhalování ňader na veřejnosti) a mooning (totéž týkající se pozadí). No napadlo by někoho v Evropě dělat něco takového?

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Dodám jen dva hřebíčky, které to definitivně zatloukají ještě hlouběji do rakve - Úvodní znělka (Kdybych napsal tenhle text a ono se to někdy dostalo na veřejnost, tak hanbou emigruji.) a edukativní vložky, které vyčnívají jen o nepatrný kousek více, než kdyby se děj zcela zastavil, nemocniční pesonál utvořil špalír a unisono na kameru prohlásil: "Pokud vám krvácí vagina, navštivte svého gynekologa!"

plakát

Desperado (1995) 

Tenhle film v zásadě umírá s Buscemim. Potom to můžete klidně vypnout. Poznámka na okraj: Jedna z hodně mála věcí, kterou si raději pustím s českým dabingem. Ty nadávky v dialozích mají v češtině mnohem větší šťávu a pestrost.

plakát

Tváří v tvář (1997) 

Blbější scénář, tupější dialogy, méně sympatické postavy a víc prohřešků proti fundamentální lidské logice lze vidět snad jedině v Plan 9 from Outer Space. Bod za technickou stránku a přestřelky, ale tohle prostě bylo na mojí suspension of disbelief příliš.

plakát

Tele Tele (2000) (pořad) odpad!

Děs. Genzer a spol. rozhodně nejsou Monty Python a nejsou ani Sklepáci. Největší zabiják celé myšlenky podle mě ale bylo rozhodnutí točit každý týden povinně 25 minut humoru, ať už bude vtipný nebo ne. Kvalitní skeče se nedají vyrábět na objednávku a celé to potom končí nahazováním těch nejprimitivnějších slovních hříček na stěnu s nadějí že se občas něco chytí. Ano, sem tam "Rozhodčí bude vylučovat.", ale na každou takovou perlu připadá nejméně 50x "Haló, podatelna? Něco mi upadlo, pojďte mi to podat." Vzato kolem a kolem, zářný příklad toho, že i slepé kuře občas najde zrno, ale nakonec stejně pojde.