Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (7)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Očekávání velké ale výsledek poměrně zklamáním. Druhý Hobit má jednu opravdu skvělou sekvenci. Tou je počátek v Temném Hvozdu následovaný pavoučím nástupem, díky čemuž mám chuť se na film podívat znovu. Dále je tu několik dobrých scén jako např. Gandalfovo pátrání či představení draka, který vypadá opravdu skvěle. Na druhou stranu má pro mě snímek až příliš mnoho negativ. Ze začátku mi přišel střih filmu docela rychlý, místy až chaotický. Oproti tomu je zde ovšem spousta pomalých až nudných míst jako např. Jezerní město či příliš přetahované finále, které vlastně není ani rozumně ukončené. U hudby mi přijde, že je tu spíchnuta velmi horkou nití a kvalitám např. Pána prstenů se ani nepřibližuje. Co mi ale vadí nejvíc je akce. Ta je místy (slabě řečeno) přepálená, nelogická a u takových scén, jako je jízda v sudech sem nevěřícně kroutil hlavou, jak se něco takového mohlo do filmu dostat. O digitálních skřetech se tu raději rozepisovat nebudu. S knížkou nesrovnávám a jiný děj mi nevadí. To co mě štve je spíše kvalita filmu, která se s Pánem prstenů srovnávat dá. Scén, na které by se člověk mohl těšit ubývá a naproti tomu těch přepálených, silně digitálních a rádoby cool je zde k vidění více, než je zdrávo. Druhý Hobit je film velmi nevyvážený, ale i přes to všechno to na 3 hvězdičky to pořád stačí.

plakát

Wolverine (2013) 

Po slabých X-Menech 3, pro mě podprůměrném Wolverinově počátku a slušných přeci jen o něco zlepšující dojem X-Menech První Třídě je tu konečně film, u kterého mám při odchodu z kina pocit, že bych jej rád viděl znovu. Zcela jiné prostředí, ve kterém se děj odehrává, filmu vyloženě prospělo, stejně tak jako zvolení volnějšího tempa vyprávění. Akce tu samozřejmě je, ale za prvé neprostupuje celým filmem, za druhé není přehňaně velkolepá a za třetí je divákovi rozumně dávkována, což se například u takového muže z ocely nepovedlo. Dále se mi líbilo, že se filmu podařilo vyhnout se přehnaným , někdy až trapným situacím, které se objevovaly v již zmíněném prvním Wolverinovi, a také rádoby cool hláškám, jež jsou tak častým jevem u současných filmů. Pár jich tu je, ale ty jsou více méně vhodně zvoleny a nikterak významě nevytrhují diváka z děje. Jedinou slabší stránkou pro mě zůstalo finále. To v řadě směrů vybočuje z výše napsaného a působí prinejmenším trochu uspěchaně čili vložit do něj o pár vět navíc, by mu rozhodně prospělo. I tak se o něm však nedá říci, že by bylo vyloženě špatné a tudíž si film jako celek zaslouží pěkné 4 hvězdičky.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

No tak musím říct, že Stargate Universe pro mě bylo velmi milé překvapení. Je zde poněkud temnější atmosféra, čemuž z části napomáhá i to, že se většina děje odehrává jenom na lodi, ale to vůbec nevadí, spíš naopak je to pro celou sérii celkem osvěžení. Po velmi dobrém prvním díle nasadí seriál sice trochu pomalejší tempo. To se ale po pár dílech docela rozjede a ke konci už sem hltal jednu část za druhou. Vedle spousty nových postav, ze kterých bych chtěl vyzdvihnout hlavně dr. Rushe (od kterého nikdy nevíte, co máte čekat) se zde objeví i pár starých známých jako např. Daniel Jackson, Jack Oneil a další. Jediným meším zklamáním pro mě byly trochu nevyvážené efekty. Tak například mimozemšťané vypadají skvěle, ale jejich lodě a vesmírný souboj s destiny už moc ne. To je ale spíše jen vyjímka a tak si myslím, že se nový Stargate seriál rozjel velmi slušně a snad si i jeho další série udrží stejně vysokou laťku.

Poslední hodnocení (555)

The Mandalorian - Kapitola 6: Vězeň (2019) (epizoda) (S01E06)

20.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 7: Zúčtování (2019) (epizoda) (S01E07)

20.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 3: Hřích (2019) (epizoda) (S01E03)

11.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda) (S01E01)

11.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 2: Dítě (2019) (epizoda) (S01E02)

11.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 4: Útočiště (2019) (epizoda) (S01E04)

11.12.2019

The Mandalorian - Kapitola 5: Pistolník (2019) (epizoda) (S01E05)

11.12.2019

Solo: Star Wars Story (2018)

11.12.2019

Nesmiřitelní (1992)

22.01.2018

Reklama