Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (142)

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

prostě jen .. WOW ! .. myslím, že bych potřebovala šestou hvězdičku.. a to jen pro Lynchovy snímky.. naprosto vynikající !

plakát

Počátek (2010) 

neuvěřitelný a doslova neskutečný !! ...ježiši, tohle je opravdu snad ten nejlepší film co sem kdy viděla !!! ..pane Nolane, já smekám ...

plakát

Udělení milosti se zamítá (2002) (TV film) 

na TV film hodně luxusní, klidně si to (s trochou vylepšení) dovedu představit jako celovečerní trhák.. možná trochu přehánim,ale když se ohlídnu na ty hnoje co dávaj v televizi, tak proč ne ? .. k Dolanskýmu se neni potřeba vyjadřovat..naprosto skvělej herec ! .. zajímavý, poutavý děj, který má aspoň smysl a je o něčem.. je ralitou, což film svým způsobem staví na vyšší příčky..a k hudbě? Landu fakt nemusim.. ale tenhle song a k tomuhle filmu?? naprosto výborný ! .. no a klasicky dojemnej konec, kterej mě klasicky dojal :D ..

plakát

Requiem pro panenku (1991) 

U tohohle filmu se mi nikdy!! nepodařilo udržet aspoň jedno oko v suchu.. potřebuje to další komentář?.. za plnej počet ;)

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Neuvěřitelně silný příběh. Dokonale vystižené emoce, výborní herci a prostředí. Tento film patří k nejlepším vůbec a ten kdo ho viděl, ví proč. Ani snad největší necita nemůže dovolit alespoň jedné slze, aby neukápla. Filmu jsem strašně věřila, divák se cítí být součástí dění. A udržet diváka v pozornosti po celou dobu trvání filmu je opravdu náročné. F. Darabont to zvládl naprosto impozantně. Myslím, že v životě není nic krásnějšího než opravdové přátelství, které dokáže překonat spousty překážek. A pokud vám film umožní cítit a vnímat ten pocit i z obyčejného plátna či obrazovky, tak potom si asi nemusím klást otázku ,,Kolik hvězdiček si tento snímek zaslouží?,,

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Myslím, že dost složitý film i pro náročného diváka. Naprosto neuvěřitelný snímek nad kterým zůstává rozum stát. Netradiční, neobvyklé, ohromující, ale nejvíc úžasné je na tom to, že pro Lynche naprosto klasické. Toho pána nelze nemilovat. Při první půlce jsem myslela, že vše naprosto dokonale chápu, což mě udrželo v pozornosti a měla jsem radost. Ovšem druhá půlka mě dostala do rozpaků a natolik zamotala hlavu, že mě to udrželo v pozornosti ještě víc a nad filmem jsem přemýšlela do pozdních nočních hodin. Závěr byl takový, že jsem si film pustila ještě jednou a následovné pochopení mi dopřálo klidné spaní. A v tomhle je smysl, vlastně celkem nesmyslného filmu :) . Myslím, že takovýhle filmů a režiséru by mělo být více.

plakát

Jack staví dům (2018) 

“Hit the road Jack and don't you come back.. more no more no more no more..” Jednou ten dům postavit nestačí. Musíš ho třikrát zbořit, abys pochopil, jak se má postavit správně.. zkrátka čistý peklo, který musíš vidět ještě “more more more”, abys vstřebal všechny ty myšlenkový pochody satana, psychopatickýho vraha s OCD, architekta nebo inženýra? nebo umělce? .. kontroverze sama tohle

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

zrcadlo dnešního světa..lidí..a takhle to je a takhle to chodí..trochu to bolí..

plakát

Memento (2000) 

Na tomhle nekonečným oceánu kinematografie miluju to, že se stále dají najít opravdu jedinečné úlovky. Memento je toho skvělým příkladem. A proč ne plný počet? Protože by to nebylo fér vůči filmům, které mě zaujaly víc, protože originalita není leckdy všechno a protože mě Guy nebavil.

plakát

Bez kormidla (2014) 

Vědro plný emocí, bezmoci, pádů dolů, pokusů jít nahoru, smutku, zatnutých zubů, bolesti, odvahy, lásky a nádherný hudby.