Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Atmosferické jako seriál (a vlastně jako VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE), mrazivé a těžko uchopitelné. To mám na filmech rád. Když i dlouho po projekci dumám a hledám odpovědi na otázky. Když už si myslím, že jsem došel k rozumnému závěru či vysvětlení, hned příští projekce mě vyvede z omylu. A já mohu hledat dál. Jako, když ve hře Člověče nezlob se, hodíte šestku, ale ihned poté, vás někdo další vyřadí ze hry! Takové jsou totiž VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi zamlouval o řád víc, protože jeho síla pro mě plynula z kombinace bizarního humoru a lynchování. Tohle humor zcela postrádá a vlastně se ani nedozvíme víc, co jsme odtušili už z televize. Proto je celovečerní prequel jen zbytečný apendix, Lynch by udělal lépe, kdyby se věnoval něčemu novému. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Mindfuck ako hrom, ale čo iné sa dalo od Lyncha čakať. Teda, v istom momente niekde v polovici filmu som mal ten fajn pocit, "že to mám" a že sa chytám na ten skrytý odkaz a myšlienku, ale pár minút na to sa to celé rozplynulo ako prd, padlo ako Poľsko v tridsiatomdeviatom a potom som sa už len díval ako mi uteká dej pred očami a nič, ale vôbec nič (až na malé detaily) nedávalo zmysel. Avšak ani napriek tomu som sa nenudil, scény sú vypracované do detailov a tak som sa aspoň tešil z toho pocitu strachu a neistoty čo na mňa pravidelne prichádzal. Takže o čom film bol ani poriadne neviem, ale celkom som sa na tom bavil a aj to je niečo čo si treba pozrieť. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilku se to tváří, že by to mohla být celkem normální detektivka, pak je o rok víc a se srozumitelností je ámen. Ale na Lynche docela dobrý poměr, psychedelické pasáže jsou ve značném oslabení oproti těm normálním, je to tak 30:70. Na seriál se určitě dívat nebudu, dvě hodiny koukání na přípravu vraždy promiskuitní feťačky mi stačily. 30 dokumentů z psychiatrické léčebny pod krycím názvem Twin Peaks bych nesnesla. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama