Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 586)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Přesný typ filmu, kdy jsem si po skončení řekl: "To byla ale bl....". Nemám nic proti akčním fantasy, ba naopak, ale našroubovat boj s upíry i na život váženého amerického prezidenta a válku Severu proti Jihu, to už bylo moc i na mě. Celkem zábavná naprostá slátanina.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Četl jsem knihu a proto si dovoluji napsat, že je o mnoho lepší, než její filmové ztvárnění. Autoři filmu se příliš vyhýbají věcem, ve kterých si Pelc libuje a tvoří podstatu knihy. Ani černobílé ztvárnění film kýženě nepřiblížilo ztvárnění doby a jejímu duchu, také mi vadila přílišná dokumentárnost filmu a amatérské výkony hlavních postav. Ale jinak chvályhodný počin.

plakát

Abulele (2015) 

Možná první izraelský film, který jsem viděl. Příběh byl vcelku tradiční, děti všude na světě mají obdobné problémy. Ovšem překvapilo mě v rodinném filmu ozbrojené komando. Holt jiný kraj, jiný mrav.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Hrozná demence doplněná neuvěřitelnými grimasami a pohyby Jima Carrey. Ten film je tak blbý, až je vtipný, i když se potom sám divím, jakým, s odpuštěním, trapným kravinám jsem se smál.

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

Vynikající pedagogická pohádka. Ponaučení na závěr od kouzelného dědečka je roztomilé. Karel Heřmánek jako hlupák a šašek podávající výpověď jsou opravdu vtipní. Jen kulisy jsou strašné.

plakát

Adam a Eva (1940) 

V programu psali o tomto filmu, ať si ho nenecháme ujít, protože není reprízován příliš často. Bohužel jsem poslechl a film shlédl. Úvodní zápletka je trapná (panu továrníkovi je celkem jedno, že zkrachoval), postavy nesympatické a to především Hana Vítová. Ničím moc nezaujme, děj je plytký a neubíhá a především postrádá vtip, což je u údajné komedie smutné. Příště popis filmu v programu neposlechnu :-)

plakát

Ad Astra (2019) 

Z filmu mám rozporuplné pocity. Tváří se jako existencionální drama, byť v žánru sci-fi, ale z obého si bere přes obrovský časový prostor velice málo. Skoro se dá říci, že někdo musí doputovat na okraj Sluneční soustavy, aby věděl, že chce jít dál, jiný zase aby poznal, že nechce být sám (?). Drama otce a syna se smrsklo na pár vět a v podstatě je jedno, zda se odehrává u Neptunu, nebo v Rakovníku. A že by šlo o celé lidstvo? Opět jen náznaky toho, kam se vlastně řítíme - piráti na Měsíci, opice, signál, svědomí...vše velice rychle. Úchvatný je tedy pouze vizuál, kdy hned na začátku se můžeme kochat akcí na stožáru. Po hříchu už následované pomalým vyprávěním, s vhledy do mysli hlavního hrdiny. Asi to na konci chtělo nějakou pořádnou bitvu s emzáky.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Je až neuvěřitelné, jak vynikající film vznikl v roce 1977, v době normalizace. Můj obdiv si zasluhuje skvělé herecké obsazení, dokonalá režie, výborná kamera, a z toho celkově vyplývající výborná atmosféra filmu. Excelentní je srovnání světa (znalý slavný detektiv až z Ameriky) s českým prostředím, s tou naší malostí. "My se prosím u nás fackujeme."

plakát

Adelheid (1969) 

Překvapilo mě, že film natočil pan Vláčil v barvách. Ale pravda je, že jeho děj není až tak ponurý. Navíc, myslím, že svým dějem byl přece jen trošičku shovívavý k tomu, co se dělo po válce v našem pohraničí. I když zde režisér pěkně použil drobné detaily z jednoho místa k tomu, aby nastínil, k čemu docházelo.

plakát

Advent (1956) 

Syrový, surový a drsný pohled do života svobodné matky, která trpí pro svého synka u lakotného staršího sedláka, jenž v podstatě žije se služkou. Snáší psychické týrání a za jitrnici je ochotná uvěřit ve změnu. V duchu padesátých let je mocně kritizováno náboženství. Naštěstí po zásahu shůry je problém vyřešen sám, přestože to bylo v moci hlavní hrdinky. Věrné zobrazení horského venkova 30. let a zažitých rodinných stereotypů, až z něj mrazí.