Recenze (4 640)
Zrádci - Den pravdy (2020) (epizoda)
Obsah je působivý, ať již vyšetřování u Vietnamců, nebo dění v léčebně. Jsem zvědavš jak bude příběh dořešen. Ovšem forma mě stále ruší.
Slunečná - Pidilihovar (2020) (epizoda)
Zlatá mládež tančí a přespává v cizím bytě, vztahy mají překotnou dynamiku, a holkám stačí peníze. Až na jednu, ale když přijeli ti dva (objednaných bylo více) bulvární novináři, nedalo se mluvit. Počet vyslechnutých cizích hovorů: 4.
Slunečná - Prsten pro princeznu (2020) (epizoda)
V jednopokojovém bytě milionáře se dnes událo tolik věcí! Je jasné, že mnozí, co mají máslo na hlavě, budou muset s pravdou ven. Role Lucie Polišenské je fajn, jinak naivita a holky z Prahy jsou stále jen maso.
Zrádci - Dovolenka v Polsku (2020) (epizoda)
Tvůrci si opravdu hrají s formou, ale obsah je pro mě důležitější, než komiks o Vietnamci v Česku. V příběhu mě ruší. Navíc kvůli koronavirové nákaze, kdy běžel v televizi titulek o opatřeních vlády, zrovna mezi sebou hovořili Vietnamci - ve svém jazyce, s tilulky. Takže co říkali, nevím. Seriál je rozhodně zajímavý a mám v úmyslu jej dokoukat.
Nad krajinou (2019) (pořad)
Tohle měl být dokument pro televizi? Špatně sestříhané záběry z horizontálně umístěné kamery na křídle Cessny. Po posledním vzletu najednou končí kdesi u Bojova, tam kde najdeme Kadláčkovu chatu. Jinak se letělo klasicky nad Krumlovem, Šumavou s Lipnem a přes Prachatice na sever ke Slapům. Ale autoři si nedali ani práci vložením titulků či komentářem, je slyšet jen motor letadla! To není ani vtipné, natož profesionální. Toto homevideo patří leda na YouTube.
Přepadení 13. okrsku (2005)
Je téměř neuvěřitelné, že akční film se dá natočit i se skutečnými herci dost nudně. Ani překombinovaný konec dojem nevylepšil, ba naopak. Když nemáte hrdinu, těžko se vcítíte do příběhu,
Loď duchů (2002)
Začátek filmu velice slibnÿ. Akce s lanem dokonalá. Poté již bohužel mé nadšení ochladili samotní autoři filmu. Jakmile se začínají zjevovat původci zla, je konec. Uspokojivé je ale obsazení.
Pohotovost (1994) (seriál)
V devadesátkách jeden z mých oblíbených seriálú. Akce, napětí, sympaťáci herci i herečky - Noah Wyle a Julianna Margulies nej :-). Narozdíl od souběžně vysílané Nemocnice Chicago Hope, která mě ani zblem nezaujala.
Noc rozhodnutí (1993) (TV film)
"Co je údělem malého národa?" "Nemůže-li zpívat s anděli, musí výti s vlky." Hodně smutný film o temné kapitole naší historie, v mnohém nepříjemně opravdový. Hrušínský své poslední roli dal zbytek svých sil, ale i Munzar, Abrhám a Němec byli výborní.
Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016)
Dost násilně slepených několik akcí, s příběhem notně ošuntělým. Až na bazének ale nic objevného ani příliš zajímavého. Jason je sympaťák jako Bruce Willis zamlada, ale tento film není ničím výjimečným.