Reklama

Reklama

Herkules

(seriál)
  • USA Hercules: The Legendary Journeys (více)
USA / Nový Zéland, (1995–1999), 81 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Kevin Sorbo, Michael Hurst, Kevin Smith, Jeffrey Thomas, Bruce Campbell, Lucy Liu, Simone Kessell, Hudson Leick, Anthony Ray Parker, Brenda Kendall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se objevil i... Herkules! (monolog)

(více)

Recenze (360)

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Som to pozerával ako malé dieťa, ale časom som si k tomu nevytvoril príliš dobrý vzťah. Herci sú dobrí, len tie námety na jednotlivé seriáli nemôžu mať takú originalitu ako na začiatku, čiže kvalita sa postupom stráca čím ďalej, tým viac. Vytknúť sa tu dá mnohé, ale asi najokatejšie a donebavolajúce chybičky krásy spočívajú vo vizuálnych efektoch, ktoré sú na veľmi zaostalej úrovni ( síce je to starší film, ale určite by sa to dalo lepšie spraviť ). Ani tie boje nestále za veľa, pretože samozrejme nepremožiteľný Herkules mal primitívne neinteligentných súperov, ktorý dajú maximálne jeden úder a už len čakajú čo sa s nimi stane potom. Ako tu už bolo určite spomenutý, tak v onen dobách, keď som mal času požehnane som si to pozrel, ale teraz by ma už asi nikto nedonútil. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Tenkrát to patřilo mezi ty koukatelnější věci v telce...jinak samozřejmě brutální kokotina, která si jenom hraje na to, že se odehrává ve starodávném Řecku, kde Herkules jistě nosil kožený kalhoty. Časem to nabíralo na debilitě, ale tehdy slušný triky a pár světlých nápadů to ještě jakž takž zachraňují. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No já jsem na tomhle vyrůstal, prostě paráda kde Kevin Sorbo rozdává pěstovky a snaží se být vtipnej. Sam Raimi je blázen že do tohohle šel, ale asi se mu to vyplatilo. Je tu sice pár slabších dílů ale já se pokaždé bavil. Jediný problém je s Michaelem Hurstem kterej mi přijde nudnej a nezajímavej. Nejlepší díly byly ty kde se prolíná Xenin seriál spolu s Herkulovim. Navíc když se na obrazovce objeví Bruce Campbell tak není co řešit... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh z dávných časů. Z časů mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se odvážil postavit jejich moci - HERKULES. Herkules měl sílu, jakou svět před tím neviděl. Jeho fyzickou sílu předčila jen síla, kterou měl v srdci. Putoval světem, bojoval s přisluhovači své zlé nevlastní matky Héry, všemocné vládkyně Bohů. Ale všude tam, kde se zjevilo zlo, tam kde trpěli nevinní, tam byl i Herkules !!!!!! 80% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Sprostý seriál, ktorý je narozdiel od Xeny o niečo lepší aspoň v tom, že sa zakladá a reálnej postave z gréckych báji. Výprava je absolútne nulová, vidieť že tvorcom nezáležalo ani trochu aby sa dej odohrával v prostredí, ktoré mu prináleží. Jedna zaujimovosť na záver: tie otrasné, dehanestujúce a až smiešne kostýmy navrhlovala Ngila Dickson, ktorá si neskôr odniesla Oscara za najlepšie kostýmy za film Pán prsteňov: Návrat kráľa. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (18)

  • Kevin Sorbo prekonal počas nakrúcania filmu Kull Dobyvateľ (1997) sériu mŕtvic, kvôli čomu producenti seriálu upravili niekoľko scenárov a prizvali niekoľko hosťujúcich hercov. (kacer4)
  • Scéna v epizodě, kde Herkules a Autolycus cestují do minulosti, si Autolycus (Bruce Campbell) vyměňuje názory se svým mladším já. Celá scéna se odehrává přesně jako scéna ve filmu Army of Darkness, kde Ash (Campbell) bojuje se zlým já. Tento díl režíroval Sam Raimi. (HellFire)
  • V úvodnej scéne, keď Herkules (Kevin Sorbo) zápasí so zloduchmi, odhodí jedného z nich a ten padá na drevený stánok. Keď ho Herkules odhodí druhýkrát, je možné vidieť, ako je istený lanom, na ktorom opäť letí preč. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama