Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sportovní
  • Sci-Fi

Obsahy (18)

UFC 202: Diaz vs. McGregor 2

UFC 202: Diaz vs. McGregor 2 (2016) (pořad)

Poté, co Nate Diaz, původně náhradník za zraněného Rafaela dos Anjose, porazil Conora McGregora a postaral se tak o jeden z nejvíce šokujících momentů v UFC za rok 2016, je tu UFC 202, které tyto dva elitní bojovníky postaví znovu proti sobě. Conor ihned po své prohře hlasitě volal po odvetě a byl téměř okamžitě vyslyšen, když při burácivé bouři fanoušků a jejich ohlasů UFC v podstatě nemělo na výběr. Pak už jenom stačilo, aby Nate Diaz kývl na milionovou nabídku podruhé a UFC mohlo začít plánovat jeden z nejočekávanějších turnajů v jejich historii vůbec. I přes velkolepou Conorovu popravu v prvním vzájemném zápase stále většina fanoušků věří, že se jednalo pouze o náhodu a tentokrát dokáže irský král záporáka z kalifornského Stocktonu zvládnout. Zda mají pravdu, nebo je čeká nepříjemné zklamání a studená sprcha podruhé, se dozvíme ve finální části gala večeru UFC s pořadovým číslem 202!

UFC 200: Tate vs. Nunes

UFC 200: Tate vs. Nunes (2016) (pořad)

Konečně je to tady, UFC přichází s našlapanou sestavou, aby oslavila svůj pořadově dvoustý turnaj. Akce, která ve světě MMA nenachází obdoby. V hlavním, pochopitelně titulovém zápase se střetnou šampion Daniel Cormier a vyzyvatel Jon Jones. Pokud je něco předem jasné, tak to, že tihle dva pánové se nemají rádi, dokonce se přímo nesnáší. Nejdříve si při jejich prvním vzájemném zápase odnesl bodové vítězství šampion Jones, avšak po sledu různých událostí mu byl titul odebrán a nakonec ho vybojoval právě Cormier. Nyní je tu jejich dlouho očekávaná a plánovaná odveta, na kterou se netrpělivě těší snad každý fanoušek. Získá suverénní Jon Jones zpátky svůj titul, nebo Daniel Cormier ukáže, že právě on je právoplatným šampionem a nedrží zlatý pás náhodou? Jako další titulový zápas nám UFC nabídne souboj mezi ostřílenou šampionkou Mieshou Tate a nebezpečnou vyzyvatelkou, Brazilkou Amandou Nunes. Neméně strhující upoutávku bude pak představovat návrat Brocka Lesnara do světa MMA, kterého v oktagonu pohostí tvrdý kanonýr Mark Hunt. Dopředu je tak více než zřejmé, že UFC 200 bude honosnou slavností konanou na počest tohoto sportu.

UFC Fight Night: Brown vs. Silva

UFC Fight Night: Brown vs. Silva (2014) (pořad)

UFC Fight Night s řadovým číslem 40 nám nabídne jako hlavní zápas večera pikantní souboj mezi veteránem Mattem Brownem, který je ne nadarmo přezdíván "Nesmrtelným", a brazilským dravým talentem Erickem Silvou. Matt Brown je momentálně na vítězné dráze, jeho tvrdý styl a srdce bojovníka mu umožňují brát si jedno vítězství za druhým a nyní bude moci opět dokázat, že si nekompromisně kráčí pro titul. Erick Silva je proslulý svou obrovskou výbušností a dynamikou, má černý pásek v BJJ a i on už stihl v UFC posbírat několik hlav a získat si svým atraktivním stylem pořádnou základnu fanoušků po celém světě. Nyní se tito dva borci střetnou v jedné kleci a ze vzájemného souboje vzejde nová hvězda s titulovými ambicemi!

UFC 196: McGregor vs. Diaz

UFC 196: McGregor vs. Diaz (2016) (pořad)

Nejslavnější fenomén současného MMA a zároveň největší UFC superstar Conor McGregor se měl původně střetnout s králem lehké divize Rafaelem Dos Anjosem o jeho titul a zkusit se tak navždy zapsat do historie, nicméně šampion Dos Anjos se na poslední chvíli zranil a Conorovi se nyní postaví nebezpečný veterán UFC, černý pásek v BJJ a snad nejlepší boxer lehké divize Nate Diaz. To on bude sice papírově slabší tzv. underdog, nicméně bratři Diazové jsou známí svým neortodoxním stylem, skvělou fyzičkou a stejně tak jako Conor se i Nate umí dostat svým soupeřům do hlavy ještě před zápasem. Tento zápas je zároveň tím snovým snad pro každého fanouška MMA a dle mnohých bude Nate Diaz tou nejtěžší překážkou, která by mohla Conora překvapit na jeho cestě za věčnou slávou. Hned druhým nejdůležitějším bude titulový zápas ženské bantamové divize, kde se šampionka Holly Holm pokusí ubránit svou korunu před nebezpečnou a velezkušenou Mishou Tate, která si po dlouhé a trnité cestě konečně vybojovala další titulový zápas, na který tak dlouho čekala. Jedno je už jisté a sice to, že UFC 196 má potenciál přepsat dějiny, a to ve velkém stylu!

UFC 175: Weidman vs. Machida

UFC 175: Weidman vs. Machida (2014) (pořad)

UFC 175 nabídne odpovědi na dvě základní otázky. Bude Alexis Davis konečně tou vyvolenou, která odolá tvrdému náporu Rondy Rousey a jejímu excelentnímu judu a sebere ji tak titul? Nebo Ronda opět potvrdí, že ve světe zkrátka nemá konkurenci. V hlavním zápase večera to pak bude Lyoto Machida, který nejen že se bude snažit pokořit šampiona Chrise Weidmana, ale zároveň tak bude mít šanci stát se teprve třetím zápasníkem v historii UFC, kterému by se podařilo za svou kariéru získat dva tituly v rozdílných váhových kategoriích. Doposud se to povedlo zatím jenom Randymu Couturovi a BJ Pennovi.

UFC Fight Night: Munoz vs. Mousasi

UFC Fight Night: Munoz vs. Mousasi (2014) (pořad)

Po čtyřech letech se nejznámější oktagon na světě (UFC) vrací do Německa, konkrétně do Berlína, a představí se nám v něm především evropští bojovníci. O hlavní zápas večera se postarají skvělý wrestler a odborník na ground and pound Mark Muňoz, se kterým změří síly arménský striker a veterán tohoto sportu Gegard Moussasi. Pro českého fanouška je však mnohem důležitější jiná věc, v UFC se totiž konečně představí v pořadí již druhý Čech a to Viktor Pešta, který se v klecí setká s dalším debutantem v UFC, Rusem Ruslanem Magomedovem. Zvládne Pešta premiéru v nejprestižnější organizaci MMA na světě? Dokáže se Mousasi ubránit takedownům ze strany Marka Muňoze a prosadit svůj boj v postoji? Nebo bude naopak Muňoz tím, kdo bude udávat tempo zápasu a podrobí Mousasiho svým devastujícím úderům na zemi. Odpověď na tyto otázky nám přinese UFC Fight Night 41.

UFC 172: Jones vs. Teixeira

UFC 172: Jones vs. Teixeira (2014) (pořad)

Doposud se nenašel nikdo, kdo by dokázal připravit úřadujícího krále polotěžké váhy Jona Jonese o korunu. Největším testem byl pro šampiona zatím Alexander Gustafsson, který ho donutil sáhnout si až na dno a možná ještě níž. Šampion však přesto svůj titul už po šesté obhájil a zároveň tak zlomil několik let starý rekord Tita Ortize, který pás obhájil celkem pětkrát. Nyní ale musí Jones čelit zcela nové výzvě a to hladovému Brazilci Gloveru Teixeirovi, který dosud při každém svém zápasu působil naprosto přesvědčivě, nikomu nedal šanci a svůj post vyzyvatele si právoplatně vydřel. Nemálo lidí se tak domnívá, že právě on je ten vyvolený, který Jonesovi po dlouhé době uzme jeho žezlo.

UFC 168: Weidman vs. Silva 2

UFC 168: Weidman vs. Silva 2 (2013) (pořad)

Poslední akce UFC roku 2013 nám nabízí opět plnou řadu skvělých zápasů, kdy korunou celého večera budou 2 titulové zápasy. V prvním z nich se v oktagonu potkají zápasnice ženské bantamové divize a to šampionka Ronda Rousey a její úhlavní protivnice Miesha Tate. Obě dámy se už jednou potkaly (Ještě v organizaci Strikeforce, kdy Rousey zvítězila na armbar a sebrala Mieshe titul), a také v roli trenérů v poslední sérii The Ultimate Fighter (Miesha zde nahradila zraněnou Cat Zingano), kde jejich vzájemná rivalita dosáhla bodu varu. Hlavní událostí celé akce pak bude souboj o titul ve střední váze, kde se rovněž podruhé střetnou šampion Chris Weidman a bývalý šampion Anderson "The Spider" Silva. V jejich předešlém duelu to byl Weidman, kdo zvítězil a Silvovi sebral titul po několikaleté dominanci, zároveň se tak stal prvním člověkem, co Silvu v UFC porazil a ještě k tomu ho knokautoval. UFC nám tak nabízí další skvělou podívanou a nepochybně tu pravou k zakončení roku 2013.

The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate Finale

The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate Finale (2013) (pořad)

Historicky 18. série The Ultimate Fighter byla zároveň premiérou, poprvé se totiž do bojů o smlouvy v UFC zapojily i ženy. Každý tým byl tvořen napůl muži, napůl ženami a rolí trenérů se taktéž poprvé v historii zhostily ženské zápasnice: akutální šampionka UFC Ronda Rousey a její rivalka Miesha Tate (která nahradila zraněnou Cat Zingano). Na hlavní kartě finále celé série lze sledovat celkem 5 zápasů, mužský a ženský, ve kterých se rozhodne o nových dvou Ultimate Fighterech, potom další dva ženské zápasy, kde se představí účastnice soutěže a vrcholem celé akce bude duel mezi Grayem Maynardem a Natem Diazem, kteří se už v minulosti střetli celkem dvakrát. Zatímco první zápas vyhrál Diaz na škrcení, druhý si připsal Maynard na těsné bodové rozhodnutí, a proto nad jejich třetím střetnutím v oktagonu visí veliký otazník. The Ultimate Fighter 18 Finale nám tak rozhodně má co nabídnout!

UFC Fight Night: Condit vs. Kampmann 2

UFC Fight Night: Condit vs. Kampmann 2 (2013) (pořad)

Carlos Condit utrpěl v poslední době dvě porážky za sebou a nutně potřebuje výhru, aby se opět zařadil na seznam top borců pomýšlejících na boj o titul. Proti němu se postaví nebezpečný dánský striker Martin "The Hitman" Kampmann, který stejně jako jeho soupeř nutně potřebuje výhru. Ve skutečnosti se oba borci už v oktagonu setkali, pro Condita to byl tenkrát jeho debut v UFC a Dán zvítězil těsně na body, bude se tento scénář opakovat, nebo Condit ukáže, že ještě před nedávnem byl oprávněně prvním vyzývatelem welterové divize? UFC Fight Night 27 vám toho naservíruje víc než dost.

UFC 164: Henderson vs. Pettis

UFC 164: Henderson vs. Pettis (2013) (pořad)

Benson Henderson, úřadující šampion lehké váhy, má před sebou další výzvu, tentokrát tu nejtěžší. V oktagonu na něj bude čekat zatím jeho jediný přemožitel, muž který mu kdysi sebral titul organizace WEC ve fenomenálním zápase, bojovník, který po svém přestupu do UFC likvidoval jednoho soupeře za druhým většinou před limitem a dopracoval se zaslouženě na místo vyzivatele. Anthony Pettis je připraven sesadit podruhé Hendersona z trůnu a stát se novým králem lehké divize. Výhodou mu bude domácí prostředí.

UFC 158: St-Pierre vs. Diaz

UFC 158: St-Pierre vs. Diaz (2013) (pořad)

Jedna z nejočekávanějších akcí v historii UFC (Ultimate Fight Championship) vůbec, Šampion welterové váhy GSP (Georges "Rush" St-Pierre) a tzv. "Bad Boy Of MMA" Nick Diaz se utkají o titul na domácí půdě šampiona v Montrealu (Kanada). Tentokrát to bude osobní. Nick Diaz se už delší dobu před zápasem snažil šampiona vyprovokovat a naznačit mu, že právě on je ten, kdo mu titul dokáže sebrat. GSP si je moc dobře vědom Nickových kvalit, zápas s ním si vyloženě přál a otevřeně prohlásil, že je to nejvíce nerespektující člověk, kterého kdy poznal a že ho seřeže takovým způsobem, jaký v UFC ještě nikdo neviděl. Předzápasová atmosféra tak dosahuje bodu varu a zápas, na který všichni nekonečně dlouho čekali, je tady. Na hlavní kartě jsou k vidění i jiné zajímavé duely, např. welterový eliminátor, jehož vítěz dosáhne na post prvního vyzyvatele. Utkají se v něm zatím bezkonkurenční Johny Hendricks a bývalý vyzyvatel Carlos Condit, který právě před pár měsíci měl možnost se v Montrealu na akci UFC 154 o titul utkat, ale neuspěl a GSP slavil fenomenální comeback. Potvrdí i tentokrát Hendricks, že on je skutečně tím druhým nejlepším, nebo Condit opět získá šanci se o pás šampiona utkat?

UFC 154: St. Pierre vs. Condit

UFC 154: St. Pierre vs. Condit (2012) (pořad)

George St-Pierre se vrací po více než roční pauze (díky zranění kolena), aby obhájil svůj titul proti Carlosi Conditovi, který se mezitím stihl stát držitelem prozatimního pásu, když na akci UFC 143 porazil favorizovaného Nicka Diaze. Dále se pak nabízí zápasy jako Hendricks vs Kampmann, po delší pauze se vracející Chris Leben vs do UFC nově příchozí Derek Brunson a samozřejmě plno dalších zajímavých duelů. UFC 154 je tak jedna z nejočekávanějších akcí roku 2012.

UFC 146: Dos Santos vs. Mir

UFC 146: Dos Santos vs. Mir (2012) (pořad)

Stávající šampión těžké váhy Junior dos Santos se bude snažit obhájit titul proti zkušenému Franku Mirovi, který nahradil vyřazeného Alistaira Overeema. Všechny zápasy na hlavní kartě se konají v těžké váze, což z UFC 146 dělá jedinečnou událost.

UFC 137: Penn vs. Diaz

UFC 137: Penn vs. Diaz (2011) (pořad)

Nick Diaz (šampion welterové váhy organizace Strikeforce, který přešel do UFC) se měl podle původních plánů utkat se šampionem welterové váhy George st. Pierrem, Pierre si však poranil koleno a tak na Diaze bude v oktagonu čekat náhradník, již velmi zkušený veterán BJ Penn. Vítěz získá tzv. Title Shot.

UFC 143: Diaz vs. Condit

UFC 143: Diaz vs. Condit (2012) (pořad)

Hlavní událostí je souboj Carlose Condita a Nicka Diaze. Vítěz tohoto duelu se stane prozatímním držitelem titulu ve welterové váze a v budoucnu se tak střetne se šampionem této váhové kategorie George st. Pierrem, který se léčí ze zranění kolena. Dále se v kleci utkají např. Fabricio Werdum a Roy Nelson, nebo Josh Koscheck a Mike Pierce.

UFC 141: Lesnar vs. Overeem

UFC 141: Lesnar vs. Overeem (2012) (pořad)

UFC 141 nabídne opět pěknou škálu skvěle postavených zápasů, z nichž hlavní je velmi dlouho očekávaný souboj bývalého šampiona težké váhy Brocka Lesnara, který se střetne s holandským borcem přezdívaným "Demolition Man" Alistairem Overeemem, pro kterého to bude zároveň debut v UFC.

UFC 140: Jones vs. Machida

UFC 140: Jones vs. Machida (2011) (pořad)

UFC je americká elitní profesionální soutěž MMA (smíšená bojová umění), která pořádá ročně desítky zápasů v jednotlivých váhových kategoriích. Zápasy a turnaje jsou pořádány zatím většinou v USA, ale několikrát jsme je mohli vidět i jinde ve světě. Například v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Anglii, Německu, Japonsku či Švédsku. V zápasech se utkávají nejlepší bojovníci na světě, kteří tak představují novodobé gladiátory. V UFC 140 byl hlavní událostí titulní zápas mezi šampiónem v polotěžké váze Johnem Jonsem a bývalým šampionem této váhové kategorie Lioto Machidou.

Reklama