Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (416)

plakát

Cesta do neznáma - Klouzači (1995) (epizoda) 

Naprosto skvělé! Snad nejlepší z celého seriálu. Wade je roztomilá, Profesor Arturo je bedna, Rembrandt je šoumen a Quinn je prostě Quinn. Úžasný začátek skvělého sci-fi seriálu, škoda že kvalita postupně upadá a to hlavně po změně hlavních hrdinů. Každopádně kdykoliv se chci podívat na dobrý seriál, tak minimálně první dvě série Sliders jsou jasnou volbou a samozdřejmě pilot, ten jsem viděl Xkrát.

plakát

Psychoville (2009) (seriál) 

První série byla každopádně lepší, než ta druhá. Nejlepší postavou byl pro mě Oscar Lomax, ale všichni byli zajímaví a zábavní. Mr. Jolly a Mr. Jelly, ti mě prostě dostávali pořád a to nemluvím o Davidovi a jeho matce. Jednoduše jsem se královsky bavil, černý humor mě vůbec nevadí, takže není co vyčítat. Ale pokračování už bych, být tvůrci nedělal , protože by to podle mě šlo docela hodně rychle tam, kde slunce nesvítí...

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

V poslední době jsem viděl pár postapo filmů, ale proti Threads jsou to všechno blbosti. Vlastně se to hodně podobá Dnu poté (1983), jenom tu se vůbec nes*ali s nějakým umíráním zvířat, lidí a hlavně je tu znázorněné i to, co by následovalo po atomové válce. Sice se prvních několik desítek minut "nic" neděje, ale pak se to všechno rozjede a je to opravdu nářez. Občasné proložení scén textem s údaji (např. počet zemřelých, síla radiace, atd.) byl naprosto skvělý nápad a tím se stal film ještě větším unikátem. Od teď je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

plakát

Bill Hicks: Revelations (1993) (pořad) 

Nejlepší video Billa Hickse, kdo tohoto komika nezná, tak by to měl fofrem napravit. Jak už jsem zmínil u jeho videa Relentless, tak souhlasím téměř se vším co tvrdil. Dokonalá show, jsem schopný se na ni dívat i několikrát po sobě a stále mě dokáže pobavit.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Je to trošičku slabší, než první díl, ale pořád je to od Burtona a hlavní roli hraje Keaton. DeVitův Tučňák je nezapomenutelný a pamatuju si, že když jsem se na to díval, když jsem byl malý a sám doma, tak jsem se ho pěkně bál. No dál je tady taky Catwoman, která má pěkně ostré drápky a Michelle ji zahrála naprosto skvěle, jenom doufám, že v TDKR bude Catwoman taky tak super. No samozdřejmě je tu skvělá hudba, stejně jako u prvního dílu. Nemusím už nic dodávat, tohle musí znát přece každý ;)

plakát

Batman (1989) 

Batman je snad moje nejoblíbenější postava ze všech od DC comix (Watchmeny nepočítám). Tito Burtonovi Batmani v hlavní roli s Keatonem bylymyslím, že nejenom pro mě ti nejlepší. Keaton je můj nejoblíbenější Bruce Wayne, teda až do té doby, než přišel Nolan se svým Temným rytířem a všechno změnil. Ale o to nejde, Nolanův Batman je moc "uvěřitělný", pokud si chcěte užít trošku toho pravého komiksového Batmana, tak jedině ten Burtonův je správná volba. Joker v podání Jacka Nicholsona jetrošku jinak šílený, než ten Ledgerův. Nemůžu říct, který je lepší, protože to prostě nejde, každý je něčím skvělý. Tento film je už prostě klasika. Nenechá vás ani na chvilku nedávat pozor. No a nemůžu zapomenout zmínit úžasnou hudbu, která dodává celému filmu ten pravý šmrnc.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Úžasné! Jak hudba, režie tak i herecké výkony. Příběh byl dokonalý, nevím co bych k tomu měl dodad, nemám slov. Prostě se na to podívejte a pochopíte.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Já bych to přirovnal ke Spartakovy, jenomže toto je upgradovaná verze. Je tu sice míň souložení a také míň akce, ale za to je tu velice silný příběh, rádoby modrooké zombie, draci, Momoa (Ronon), Bean a kurevsky obrovská zeď. Popravdě už se nemůu dočkat druhé série, doslova jsem se na tomto seriálu stal závislý. Tento seriál má obrovský potenciál o dost větší, než např. již zmiňovaný Spartakus. Třeba to, když vcházela Daenerys Targaryen do té koupele a ta služka jí říkala, že voda moc horká jsem pochopil až na konci první série. Mimochodem takovou korunu, jakou dostal Viserys Targaryen od Khala Droga bych já osobně nechtěl... A jestli není Joffrey Baratheon teplý, tak už asi nikdo.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Tak tohle ANO! Naprosto skvělé. Jsem fanouškem různých gangsterek a tohle je jedna z nejlepších co jsem viděl. Samozdřejmě na Tenkrát v Americe, nebo Kmotra to nemá, ale docela rychle se jim přibližuje. Toma Hankse bych v takovéto roli nikdy nečekal, přesto nezklamal a byl hodně přesvědčivý. Takových filmů by mělo být víc, kdyby jenom točili místo těch remaků něco takového, tak by si nikdo nestěžoval. Teda já určitě ne.

plakát

Heavy Metal (1981) 

Skvělé! Po prvních pár minutách jsem myslel, že to bude blbost a jediné dobré na celém filmu bude soundtrack. Což se ovšem změnilo ihned, jak se film rozjel. Animace vypadala ze začátku dosti neohrabaně, ale po chvilce jsem si na to zvykl a velice se mi to líbilo. Každý příběh měl něco do sebe, chvilkama jsem se bál, pak jsem se zase smál. Hodně drsný animák, ve kterém se nebojí kreslené postavičky odhodit své oblečení a ukázat svá obnažená animovaná těla.