Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (885)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pan netopýr zůstával silně zakořeněný v popkultuře a s dalším převedením na stříbrné plátno se čekalo až na sklonek 80. a 90. let. Batman se dostal rukou visionářského a režijního mistra Tima Burtona, který na svém písečku si hrající režisér však od začátku tvrdil, že nehodlá z pana netopýra udělat atrakci hýřící barvičkami a lacinými vtípky což je velmi dobře! Převážně díky úchvatnému zpracování v mnoha ohledech vyrovnalo moderní komiksové předloze. Excelentní Jack Nicholson v roli Jokera, nestárnoucí Michael Gough a navzdory prvotním pochybám i Michael Keaton, který byl výborný a během dvou hodin dokázal všem fanouškům, že i přes svůj komediální původ má na to, aby se stal ztělesněním komiksového hrdiny a našim vysněným snem od dob knižních komiksů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborné filmové spracovanie o jednom z mojich najobľúbenejších superhrdinov, od jedného z mojich najobľúbenejších režisérov. Píše sa rok 1989 a Tim Burton natočil "Batmana". Skvelá práca. Komiksová atmosféra a vizuálne nápadité scény. Ku tomu diabolsky charizmatický záporák - Joker, v podaní Jacka Nicholsona. Taktiež Kim Basingerová v najlepších rokoch. Super. Len jediná podstatná maličkosť mi tam trocha nepasuje - Michael Keaton. Titulná postava v tomto filme nebola dobre obsadená. Keaton nebol presvedčivý "Batman". **** ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nic moc Keaton. Jack, který není Jokerem, ale zase jen Jackem s bělobou na tváři, což nic nemění na tom, že do Burtonova pojetí celkem sedne. Nic moc, tedy spíše nic než moc, Basingerová. Skvělá vizuální stránka a překvapivě ne až tak skvělá Elfmanova hudba (až na ústřední motiv samozřejmě). Vypadá to jako průměrný film? No, jenže není. Atmosféra pochmurného neogotického Gotham City a Burtonova režie z toho dělají kvalitní snímek, který se dá vidět i vícekrát. Ne ale zase až tak moc často. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

K Burtonovmu Batmanovi môžem, pokiaľ ide o obsah, s kľudom napísať to isté, čo som napísal k formálnej stránke Sin City – je to „comics pure“ . Batman ako jediný americký –man je človek z mäsa a kostí a jeho superschopnosti su dané skôr technickými hračičkami, než mutáciami či mimozemským pôvodom. A práve preto sa mi (Bale prepáči) Keatonovo stvárnenie Batmana pozdáva najviac. Keď je ako Bruce na scéne, nikdy by ste nepovedali, že práve on je temným duchom nocí Gotham city. K Jackovmu výkonu nemá zmysel písať viac ako to, že si to musel náramne užívať a baviť sa rolou, čo je vidno najmä na jeho zvrátenom „muzejnom balete“ . Kim je zas sexy a´ la koniec gýčových eighties. Burtonovo stvárnenie tohto comicsu je novátorské, hravé, burtonovsky temné a strelené a pokračovania kvôli tomu ťahajú za kratší koniec. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $251,188,924Tržby Celosvetovo $411,348,924Tržby z požičovní VHS v USA $150,500,000║ Úvod filmu je taký dosť odbitý, hlavne v technickej stránke sa to potáca v jednoduchosti ale ako náhle príde na pľac Joker film dostáva vo všetkých smeroch iný nádych a akoby Tim Burton našiel tu vyváženosť medzi príbehom a comicsovým štýlom aká na začiatku dosť haprovala, dokonca aj doprovodná hudba hneď nabrala tie správne grády. /85%/ ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V záverečnej scéne, keď ľudia zasvietia reflektorom so znakom Batmana (Michael Keaton), si môžeme všimnúť, že reflektor nesvieti na nebo, ale pravdepodobne na plachtu, ktorá sa v čase 01:55:57 pohne. (adamix)
  • Batmobil dávali technici dohromady téměř sto dní a jeho celková cena se vyšplhala na 162 500 dolarů. Štáb měl k dispozici dva vozy, ale jeden byl použit pouze jako "předváděcí kus". (Robbi)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama