Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pozor vážení, tohle je nečekaná pecka z Británie! Psychoville je velmi zdařilý seriál o sedmi půlhodinových chodech, jenž každý z nich překvapivě chutná o něco lépe, než ten předchozí. V první části se načrtne sextero hlavních postav, z níchž každá řeší svou úchylku, zálibu nebo mimořádnou schopnost, a postupně pronikáme více do jejich hloubky. Projekt je prosáklý trefným černočerným humorem, mnohdy hraničící s hrubozrnou sebeparodií a silným mysteriózním nádechem v podobě tajemné minulosti našich výstředních hrdinů. Je tu vulgární klaun s hákem na pravé ruce, psychicky labilní žena co vidí své dítě v obyčejné (?) panence, dále je tu trpaslík s nadpřirozenými schopnostmi, slepý a starý milionář, jenž je vášnivým sběratelem plyšáků, a nakonec matka s obtloustlým a lehce retardovaným synem, který se chce vyrovnat masovým vrahům. Seriál utíká jedna báseň, někteří herci hrajou více rolí (například Reece Shearsmith ztvárňuje jak klauna Jellyho, tak matku Maureen), což přes nánosy make-upu a zdařilých masek prostě nepoznáte. Každopádně fakticky super série, jsem zvědav, kudy se bude ubírat nejnovější druhá řada. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Šílené, vtipné a veřejnoprávní. Takže Sajkou made in UK. Polovička Ligy se vrátila ve formě a opětovně mě dobře bavila. Ve čtvrtém díle první série se potkáme i se třetím do Ligy - Gatissem. Obě série mají výborné nápady a několik nehorázných point. Postavy Lomaxe a Knihovníka - to je to pověstné Comedy gold, které má i mimo ostrovy tak dobrý zvuk. Upjatá Imelda se taky povedla. Vůbec herecké výkony ani nemá cenu vyzdvyhovat. To musí každý soudný divák vidět, co neskutečného Steven a Reece předvádějí. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

"Hororové prvky" jsou krásným černým a hlavně britským humorem podané tak, že jsem si sledování seriálu náramně užila (to jsem vůbec nečekala). David a jeho matka byly asi nejlepšími postavami, jejich tancování na místě činu, jejich drbání nebo když maminka Davidovi předžvýkala klobásu a držela ptáčka při čůrání; zkrátka s nimi byly nejlepší situace. Další krásně výranou postavou klaun Mr. Jelly mi hned padl do oka. Nicméně pravého britského (černého) humoru je tam až požehnaně, což já mám moc ráda! Druhá série byla v mnoha směrech překvapující, že děj vyústí až k takovému tématu jsem rozhodně nečekala. "Debbie, pohlídáš mi něco? - Kočku? Jsem alergická na kočky. - Ne, nic živého. - Mrtvou kočku?" Oblíbené postavy: David a jeho matka, Mr. Jelly.. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Někdy si člověk říká, že už viděl vážně všechno. Pak se nachomýtne ke Garth Marenghi's Darkplace a utvrdí se v tom, že už ho nemůže překvapit vůbec, ale vůbec nic. Proto když jsem po doporučení zabrousil na profil Psychoville, už podle plakátu mi bylo jasné, že tohle bude šílenost dotažená ad absurdum. A skutečně jsem nebyl daleko od pravdy. Tahounem jsou tady rozhodně postavy. Můžu vám zaručit, že větší sebranku psychopatů, pošuků a vyvrhelů společnosti jen tak někde neuvidíte. I žánrová nabídka je více než pestrá - tvůrcům se nějakým záhadným způsobem podařilo zkombinovat drama, parodii, muzikál i béčkový horor, ale přesto zůstat zcela nad věcí a primárně v chlívečku hodně ulítlé komedie. A víte co? Ono jim to vyšlo! Až uvidíte, jak se bláznivé epizodky jednotlivých postav vyvrbí, určitě nezůstanete duševně bez poskvrny. U mě vítězí ta o běsnícím "miminu" Freddym, a o šíleném sběrateli. Škoda, že ostatní za nimi o něco zaostávají. Přesto jsou má očekávání před druhou sezónou až nadstandardně vysoká. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto experimentu sa naozaj obávam o duševné zdravie scenáristov, ktorí dokázali skonštruovať tak excentrickú spletitosť šialených nápadov do pomerne komplexnej príbehovej línie. Na to pravé ocenenie tohto výtvoru ale asi potrebuje divák určitú dávku šialenosti v sebe samotnom a tak sa nečudujem, že sa mi to nakoniec páčilo. Pokus byť vtipný a strašidelný v rovnakom čase sa dnes pokúšajú snáď len bezduché a prvoplánové projekty série 'Scary Movie', ktorých podstata baviť a strašiť sa však stratila už po prvom diely a predstihla ju podstata zarábania doláčov. 'Psychoville' je iný, je divný, zábavný, takisto aj temný, s množstvom pocitov znepokojenia, ale aj tak máte po každej časti pocit, že ste odsledovali komediálny seriál. 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Slepý Lomax v 7. díle 1. série pronese: "Co tady dělá ten klaun," přestože se o klaunovi nikdo nezmiňuje a on jej poznat nemůže. (Megalomaniac)
  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)
  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)

Reklama

Reklama