Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

Air Force One (1997) odpad!

Páni filmaři,víc patosu jste tam dostat nedokázali?A to jsem si myslel,že Den nezávislosti je v této oblasti neporazitelný.Nemám nic proti tomu,když nějaký film oslavuje svůj stát nebo národ,ale strašně mi vadí,pokud je to spojeno s haněním nebo zesměšňováním ostatních.Když by to byla alespoň parodie nebo nadsázka,možná bych nějakou * přihodil za to,že jsem konečně viděl v americkém filmu ruské stíhačky.

plakát

Andělská tvář (2001) odpad!

Příšerné.Já tedy nevím,jak si Troška představuje to,že se jeho filmy budou někomu líbit,ale u mě platí,že pokud si mám vytvořit k filmu kladný vztah,musí tam být někdo,kdo je mi sympatický nebo se dokážu sžít s jeho postavou.A tady?Tady mi postavy nejsou nesympatické,ale přímo odporné.Pomeje vypadá a chová se,jako by právě vylezl z nějakého sado-maso porna,Kuklová je ztělesněním nespokojené slepice,záporák je überslizoun a Vašuta nemůžu cítit v žádným filmu.Děj je nudný a pro všímavého člověka naprosto předvídatelný.Za řeč stojí pouze kamera,jenže ta tady stojí jako poslední voják v poli.

plakát

Aréna národů (2012) (pořad) 

Vyrostl jsem na Hrách bez hranic, takže s podobnými soutěžemi nejenže nemám problém, ale marně čekám, kdy se objeví nějaký jejich následovník. Zatím to vypadá hodně dobře, mnohem lepší než ta loňská novácká parodie. PS: Jsem zvědav, jestli jsme od 90. let nezlenivěli a budeme porážet Evropu stejným způsobem jako tehdy v Hrách.

plakát

Avengers (2012) 

Bravo! Tak takhle jsem si nějak představoval, že má vypadat marvelovka. Dosud jsem z nich byl docela zklamaný. Spíš než nějaký boj o záchranu světa nebo naléhavý boj dobra se zlem mi připomínaly komorní záležitosti, kde se řešily spíše osobní rozepře nebo stíny minulosti. A bylo přitom jedno, z jaké produkce nebo studia pocházely. Proto jsem rád, že konečně někdo dokázal plně využít potenciál komiksového světa. A to od člověka, od kterého jsem to vůbec nečekal. Když byl Whedon dosazen na post režiséra, myslel jsem, že je film zabitý. Tím, jak mi časem dokázal naprosto znechutit můj kdysi nejoblíbenější seriál Buffy, nebo účastí na ubohém americkém Kanclu, ve mně nevzbuzoval vůbec žádné nadšení. Jenže opak je pravdou! Safra, kde se v takovém chlápkovi, který se dosud orientoval na malé produkce, vzalo natočit jeden z nejakčnějších a nejepičtějších filmů posledních let? Doufám, že tohle probudí lidi z ostatních studií a dají svým marvelovkám také nějaký epičtější vzhled (ale ne moc, aby to nedopadlo jako ten Bayův hnůj). A teď k samotnému filmu. Předně musím říct, že jsem v životě nečetl jediný komiks od Marvelu. Ani s filmy to nebylo tak žhavé, z 5 filmů, které Avengers dělaly epilogy, jsem viděl jen oba Ironmany. Proto jsem se docela bál, že se v ději příliš nevyznám. Scénář je naštěstí psán pro většinového diváka, tajže jsou podobné obavy zbytečné. Vůbec, scénář je tady jednou z nejsilnějších částí. Je to hlavně vidět v akčních scénách, kdy každý dostane svoji vlastní roli. Jak útok na létající pevnost tak finále připomínají úžasně, a účelně, poskládanou skládačku. Ze superhrdinů je rozhodné nejvýraznější Stark, který si občas film ukradl sám pro sebe. Naopak nesdílím nadšení okolo Hulka, který sbírá body za některé povedené scény(ta s Lokim je nezapomenutelná), ale jako samostatnou postavu si ho představit nedokážu. Avengers byl po dlouhé době hollywoodský velkofilm, který mě dokázal pořádně pobavit, podobné pocity jsem v kině zažíval naposledy u Pána prstenů. Viděno ve 2D s dabingem.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je mi líto, ale tenhle film obsahuje takové neuvěřitelné díry v logice, že jsem chtěl předčasně odejít z kina. Po skvělé IW obrovské zklamání.

plakát

Blesk v ráji (1994) (seriál) odpad!

Ptákovina na entou ve které Hulk Hogan nosí stále stejné tričko a občas vyrve ze země nějaký ten strom.Hogan býval v ringu sice velký šoumen,ale to z něho herce nedělá.Nelíbilo se mi to ani ve dvanácti letech,a to je co říct,když si vzpomenu,na co jsem se tehdy díval.

plakát

Blonďatá a blonďatější (2007) odpad!

Nic jsem nečekal a taky nic nedostal.To že v takové hovadině hraje Pamela,to se dá pochopit,ale že tam hraje i Denise Richardsová?No jo,léta jdou a když už pěkná postava jako propustka do první ligy nestačí,nezbývá než točit kraviny.Jestli má někdo rád panenky Barbie,ať si raději zajde do hračkářství.Tohle totiž stojí za starou belu.

plakát

Borci z Blue Mountain State (2010) (seriál) odpad!

Tak takhle zavádějící znělka a plakáty se moc často nevidí.Tohle není ani o americkém fotbalu a ani o dospívání.Tohle je v prvé řadě jen půlhodinová snůžka keců.Made in MTV se zase pěkně předvedlo.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) odpad!

Nebyl by lepší název Buffy,unuditelka diváků?Přitom bývaly doby,kdy jsem měl tenhle seriál rád.Pamatuji si,když k nám Buffy asi před 10 lety dorazila,že to byla jedna z mála odpoledních věcí,jež se daly sledovat.Bylo to něco,co tady předtím nebylo.Vždyť kolik bylo předtím natočeno seriálů s temnou tématikou a černým humorem.Byla to docela zábava a jeden z mála seriálů,které jsem pravidelně sledoval.Jenže.To pochvalné co jsem teď popsal,patří pro první 2 sezony,jež jsem stihl vidět.Ostatní mi unikly kvůli střední škole a možná to tak mělo zůstat.Letošní léto se mi totiž mezi semestry naskytla možnost vidět zbytek.Zbytek,který jde od devíti k pěti a úplně otočil pohled na Buffy.Ze zábavného seriálu se stalo zakuklené Beverly Hills 902 10,ve kterém se namísto píchání upírů řeší to,kdo píchá Buffy.Ze Spikea,jež býval mojí nejoblíbenější postavou,se stal naprostý šašek.Kecy,žvásty,kecy,žvásty,kecy,žvásty...nic jiného to není.Už to raději ani nesleduji.Já chci Buffy,která v noci chodí po hřbitovech a zabíjí upíry a ne Buffy,která neustále vede unilé hovory o lásce.