Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Červenou knihovnu vidím rudě, tahle materie však jeví se mi přímo poněkud nahnědlou. Míša Kuklová bývala milá kočička, Jura Pomeje pak přímo junák pompejský, jako herci však oba byli, jsou a na věky věků zůstanou poněkud unylí, byť ksichtěním a všelijakou tou >významovou< mimikou každý po svém nešetří... Přehrávání holt není herectví. U ostatního ansámblu raděj ani nemluvě. To, co stačí na debilně stádní seriály, pitomé televizní inscenace a pofiderní podbízivou filmovou produkci >ze současnosti< , prokáže se ve snaze o historický >velkofilm< býti značně problematickým. Zkrátka a špatně, kde to není, nenaděláš ničeho, že...°-/ . . . Troška je pak troškou větší než malou důkazem, kam řemeslně zjevně talentovaného tvůrce zavede ztráta tváře, přízemní lidská chamtivost, povrchnost, nesoudnost a snaha o mamon za každou cenu. Smutné. Hodně! . . . Víc to pak už zase nemá cenu řešit, andělu holt zakrněla křídla. Hezky frenšmensky řekl bych to takhle - "Budoár, majmázel Mazel, hrách hajzel na zeď házel". Čertoffská zadní tvář v praxi. Tak hlavně klídek a nohy v teple, že pane hrabě... Asi tak nějak... %-] - - - - - (Poprvé viděno /v ořezaném formátu obrazu/ kdysi pradávno jedním okem sem druhým uchem tam na >jakémsi< televizním (k)anále, hodnocení po obdobně prožitém náhodném repete 20.6.2011 na tv >nevacintama< 5588., komentář zde jako dvěstědvacátýdruhý - 20.6.2011) ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatní tvorbou Zdeňka Trošky z posledních patnácti let skoro geniální dílo :-) Teď vážně, jako mnoho ostatních v této republice jsem už dost přesycen všemi těmi smutnými komediemi, takže za pokus natočit něco zcela jiného, v žánru, který se v našich podmínkách moc nenosí, určitě palec nahoru! Kromě toho zejména první polovina filmu je celkem slušně napínavá, atmosféra starého hradu řádně temná, jenže v určité fázi se to zlomí. Scénář vyústí v dosti předvídatelný závěr a posledních 20-30 minut už mi přišlo spíše jako nastavovaná kaše. Dalším problémem jsou katastrofální herecké výkony všech zúčastněných. Verdikt? Na to, jaký to byl propadák a že za kamerou stál Troška se jedná o na naše poměry koukatelný historický biják, ale Angeliku po Česku od toho nečekejte. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Děj - na nic, otřepané, hloupé... Nicméně práci Jaroslava Brabce za kamerou nelze než neocenit. Jasně a prostě to vyjádřil můj bratr: Ten film vypadá jako by ani nebyl českej! A právě za tím stojí ta úžasně nasnímaná krajina a barevnost, což ještě více umocňuje širokoúhlý formát. Takže po formální a technické stránce (a musím k tomu připočíst i výbornou hudba od Petra Maláska, zajímavé kostýmy a překvapivě dobrý zvuk) je ten film na naše poměry dost dobrý. A jistě je průhledně poplatný velkoformátovým romancím. Avšak co naprosto selhává je už zmíněný scenář a okoukané obličeje starých známých pana Trošky, která nemají co hrát a některé i neumí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zdeňku proč si to musel udělat, tohle sis mohl odpustit. Na to snad ani nemá cenu koukat, Troška zase hlavní role obsadil svými oblíbenci jako je Kuklová a Morávková, k nim hodil fakt drsnýho manžela Kuklový Jirku Pomaje a tim to úplně zazdil, ten je tam spíš pro srandu, než že by hrál. tenhle pokus zdeňka Trošky o něco jinýho než pohádku nebo komedii se vůbec nevyvedl, tohle naštěstí Troška zatim pochopil a vrátil se ke komediim, i když ne zrovna dobrým ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Film stál 70 milionů Kč a v kinech totálně propadl. Jiří Pomeje, který si tu zahrál jednu z hlavních rolí a současně film i produkoval, se tím dostal na mizinu. (Siriuss)
  • Filmování probíhalo ve Vranově n. Dyjí, klášteře Chotětov, zámku Hrádek u Nechanic, zámku Jaroměřice n. Rokytnou. Mezi místa natáčení patří i zámek Velké Březno, zámek Jaroslavice a rozhledna Krásenský vrch. (M.B)
  • Předlohou filmu byl román od Hany Marie Körnerové. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama