Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

84. Annual Academy Awards (2012) (pořad) 

Moje první zhlédnuté udělování Oscarů a docela velké zklamání. Tohle měl být vrchol v udělování cen a zároveň tečkou za loňským rokem? Celá šou měla sice vysokou úroveň a noblesnost, ale zároveň byla prolezlá takovou NEZÁŽIVNOSTÍ, která by člověka uspala, i kdyby se to vysílalo v poledne ( tady brzkých ranních hodin nebo reklamních bloků k usnutí nebylo potřeba ). Jednotlivá ocenění komentovat nebudu, protože jsem dosud neviděl jediný oceněný film. Viděno na rakouské ORF1 v původním znění. P.S.: chudák Angelina, ta bude za chvíli vypadat hůř než ty africké děti, které adoptovala.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Jsem z té nudy naprosto otráven, seru na to... EDIT: Haha, Leoš Mareš v pohřebním obleku, jak příznačné s místním hodnocením.

plakát

Aréna národů (2012) (pořad) 

Vyrostl jsem na Hrách bez hranic, takže s podobnými soutěžemi nejenže nemám problém, ale marně čekám, kdy se objeví nějaký jejich následovník. Zatím to vypadá hodně dobře, mnohem lepší než ta loňská novácká parodie. PS: Jsem zvědav, jestli jsme od 90. let nezlenivěli a budeme porážet Evropu stejným způsobem jako tehdy v Hrách.

plakát

Putování pakoňů očima skrytých kamer (2007) (TV film) 

Dokument s hodně netradičními zaběry o ne tak moc známém zvířeti a další důkaz, že BBC v současné době nemá v natáčení dokumentů konkurenci. Ve dvou dílech je ukázano, jak lze pomocí moderní techniky natočit dokument,který je mnohem živější a dramatičtější než většina současných hollywoodských fláků. Také jsem rád, že nám byl konečně ukázán život tohoto zvířete, které se většinou v dokumentech objevuje jen na pár minut jako potrava pro šelmy.

plakát

Konkurz pro Playboy: San Diego (2009) (seriál) 

Tady to někdo pěkně přehnal s hladověním a silikonem, ne? Já tyhle vychrtliny, co si myslí, že když si nechají udělat velké umělé kozy, tak se stanou nějakým symbolem krásy, prostě nesnesu. Když by raději šly dělat nějaký sport, po něm tělo zkrásní mnohem víc než po silikonu. Víc než oči mě ale bolely uši, protože to, co ty holky vypouštěly z úst, se fakt nedalo poslouchat.

plakát

18 je jen začátek (2012) (pořad) odpad!

18 je jen začátek... Tak to abych se začal bát co nám tohle televize ještě předvede, protože to, co chrlí do éteru, je už teď hodně silná káva. Jestli bylo období,kdy za něco stála, tak to byly první dva roky její existence, kdy musela plnit podmínky RRTV a dala nám pořady jako Proč? nebo Ruská ruleta. Jenže dva roky uplynuly jako voda, Proč? a další kvalitní pořady byly spláchnuty do kanálu nebo, v případě dokumentů, poslány do úplně blbých časů. A proč? No přeci aby Velký šéf, soudruh V.Ž., mohl rozjet tu svoji ŠOU z telenovel, tupých estrád a kdejakých přiblblých amerických seriálů, o kterých nám novácké ministerstvo propagandy namluvilo, že to je to nejlepší, co nám bylo ze zámoří posláno. Holt, nebyla to pro nás moc světlá hodinka, když jsme uvěřili, že se pozlacená hovna nejen dají jíst, ale že se mají jíst ve velkém. Pak sice přišlo svržení Velkého šéfa, které ale z pohledu kvality nic nezměnilo a vedlo jen k výměně jednoho pozlacenýho hovna za druhé. Estrády padly za oběť reality šou a telenovely nahrazeny českými seriály, které v dobách soudruha V.Ž. byly prohlášeny veřejným nepřítelem číslo 1. Načež přišlo období vrcholného novaismu, představované hlavně zpravodajskými pořady jež chlrí demogagické sračky. Stačí se jen podívat co dnes předvádí okolo internetového pirátství.Naštěstí se časy mění a, zatímco mladá generace ty hovna poslala nově zpátky do prdele, novu příliš světlé zítřky nečekají. Sledovanost klesá, matka novy je zadlužená jako prase, nový ředitel kdáká jednu blbost za druhou... Mě už je ten jejich hnůj už nějaký ten pátek ukradený. Ale chudáci ti, co stále věří, že pozlacená hovna se stále mají jíst, co budou muset za nové sračky ještě jíst.

plakát

Duch ohně (2002) odpad!

Tak dnes jsem se docela překonal, protože dokoukat takovou odfláknutou blbost až do konce chtělo opravdu velkou dávku trpělivosti a nezbývá než doufat, že si režisér, střihač, scénárista a kameraman jednou taky zkusí vyvolat nějakýho ducha a dopadnou stejně jako hrdinové téhle břečky.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Současný hollywood už dávno není Továrnou na sny,ale spíše Říše klišé,neoriginality a nešvarů.Ale jestli bych měl vybrat něco,co mě na něm nejvíc štve,tak je to,že studia naprosto přestala točit blockbustery pro dospělejší publikum a orientují se pouze na náctileté děti.Nejsem žádný suchar,kterému chybí nadhled,ale už mám tohodle kultu mládí plné zuby.Transformers,Ironman 2,Star trek... a X-men: První třída.Jedno infantilní zklamání za druhým: jen samé tupé hkášky,podivný děj,přeplácané digitální triky a vše orazítkované tou impotentní značkou PG-13.Všem ostatním filmům,které jsem vyjmenoval,jsem s naprostým klidem dal odpad! a nestydím se za to.Takže tenhle film z toho vychází docela dobře.Za tu dobu,co jsem tady,už jsem pochopil,co má místní komunita ráda,a že je to něco jiného,než co se líbí mě.Takže tentokráte už jsem byl připraven a už žádné trpké vystřízlivění z vysokého hodnocení se nekonalo.Pokud jde o samotnou sérii X-men,tak ta mi k srdci nikdy moc nepřirostla.Nějak mi u ní schází epičnost a všechny díly spíš připomínají dražší televizní seriál než celovečerní filmy.Bohužel tento díl nevybočuje ze zajetých kolejí a tohle nezachrání ani slušné finále.Schopnosti hlavního padoucha jsou skoro nevyužité a teď,den po shlédnutí,už si ani nevzpomínám,co vlastně uměl.Ale abych jen nekritizoval.Docela se mi líbil postupný vývoj hlavních postav a po hodně dlouhé době jsem viděl s dobrými hereckými výkony v podání mladých herců.

plakát

Vřískot 4 (2011) 

Často se stává,že trailery bývají mnohem lepší než film,na který poutají.Tohle je konečně výjimka (která bohužel stále potvrzuje pravidlo).Právě trailery mě docela zklamaly,takže jsem si říkal,že po novém halloweenu a noční můře tady bude do třetice všeho špatného.Výsledek ale není vůbec špatný a překonavá unilou a už hodně překombinovanou trojku.Vřískot se vrátil ke kořenům:jednoduchý motiv,pravidla,tucet možných vrahů...Bohužel filmu v první polovině docelu chybí dech a soustředí se jen to,aby každý věděl kdo je kdo.Naštěstí je všechno vynahrazeno ve finále,které je důstojným remakem jedničky.