Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Nejhledanější v Malibu (2003) 

V dřívějších dobách, kdy jsem ještě místo kalhot nosil pytel od brambor, v dobách, kdy jsem si začal kurvit uši a vkus skřeky majetných amerických opičáků a s kamarády jsme si povídali o tom jak bychom conejlíp tuningově dokurvili starý Škodovky, Golfy, Kadety, Vectry a jiný vraky, na který dneska nemám ani v sériový výrobě, jsem tuhle věc měl velmi rád a smál jsem se u toho tak, že jsem prskal kusy granulí na tátovu televizi. Ale časy se mění a lidé též. Dneska je to už jenom nostalgické guilty pleasure.

plakát

Kameňák 4 (2013) odpad!

Byl jsem na tom v kině (čti: spláchnul jsem 135 Kč do zachodu). Moc jsem se nepobavil. Festivalový název je Bad Joke :D :D

plakát

Gravitace (2013) 

_SPOILER!_ Znovuzrození a oslava existence. Největší boj už máme všichni za sebou. A tohle je ten boj. A pocta fascinujícímu vesmíru a naší matičce Zemi. Filozoficky jednoduché a přitom tak smyslné a epické. Příběh z mateřského lůna zabalený do brilantní kosmické filmařiny se spalující atmosférou :-) a důrazem na jedinečnost naších "malých" životů. A ta hudba....! Neodsuzujte toto dílo kvůli "chabému" příběhu. Je to krátkozraké. Nebeský film o daru života.

plakát

Argo (2012) 

Ben Affleck je borec. Z průměrného herce se stal špičkovým režisérem a já mu za to strašně fandím. Argo je totíž skvěle zahrané a skvěle natočené drama, které je tak uvědomělé a realistické, jak jenom ve filmových mantinelech může být. Třešničkou na dortu je humorná linie, která se táhne celým filmem, a která si chytře a s nadhledem utahuje z Hollywoodského systému. A to já rád.

plakát

Srbský film (2010) 

Je sice hezké vidět, že kinematografie je zase o něco bohatší o jeden řemeslně celkem solidní exploitation kousek, ale cítím tady jistý rozpor mezi tím, co se nám chce režisér sdělit (pokud to je to, co si myslím) a tím, co už není únosné pro diváka. Jak už tady psal POMO, Schumacherovo 8MM je v tomto ohledu pravděpodobně o něco snesitelnější a smyslnější než tohle psycho. Jsem ale člověk, který se pro zajímavost podívá téměř na cokoliv. Je pouze třeba mít zdravý úsudek a silný žaludek.

plakát

2012 (2009) odpad!

Kult katastrofického žánru, kult společenského fenoménu (21.12.2012), kult americko-ruských vztahů, kult americké rodiny, kult CGI efektů. Vše zabalené do takového kýče, že i vietnamská tržnice se zelená studem. „Dokonalý“ produkt na jedno použití pro celou rodinku. A kdo ví, třeba jednou bude ranní teleshopping prokládaný trailery na podobné sračky a ne pouze na jebkový trampolíny, polorobotické čističe rohožek, nebo „chytré“ plácačky na mouchy.

plakát

Jackass 3 (2010) 

Technicky slušně zvládnutá filmová adaptace bohnických archívů, rozdělená do částí, zřejmě podle jednotlivých diagnóz. Některé kusy jsou vtipné, některé ne, zbytek je fekální. Hlavních rolí se ujali samotní pacienti pravděpodobně i proto, aby si prodloužili vycházky a mohli tak roztírat hovna i jinde, než po svém bílém povlečení a po stěnách bohnické jídelny.

plakát

Herkules (1995) (seriál) 

Totální nostalgie. Ještě dnes cítím oheň a občas zaslechnu ozvěnu praskajících kostí. A proto svědomitě pomáhám lidem nejen u nás na vesnici bojovat proti krvežíznivým nestvůrám, krvelačným monstrům a krevsajícím... stvůrám. A když jsou stvůry, nestvůry a monstra pryč, tak v rámci tréninku běhám po zahradě s homemade mečem a sekám máminy tulipány, protože to jde tak lehce.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Typický Hollywoodský kalkul pro masy, "posílený" koňskou dávkou někdy až trapného klišé. Dvě hvězdy za Hayley Atwell a (občasný) humor.

plakát

Ed Wood (1994) 

To, že Ed Wood točil sračky je jedna věc, druhá věc je, že bez něj by tato nádhera nejspíš nikdy nevznikla. Trochu paradox ale o to je to krásnější. Tim Burton je typ režiséra, který točí filmy srdcem a tady byl zřejmě na vrcholu. Láska, respekt a úcta jsou skloubeny v dokonalé symbióze spolu s vynikajicím scénářem, brilantním režijním řemeslem a geniálním humorem. Vynikající herecké výkony jsou pak třešničkou na dortu. Kromě Martina Landaua. To je celý třešňový sad. Obsazení je zkrátka na jedničku. Nemám nic, co bych mohl vytknout a ani nechci. Nádherná pocta nejen Eddiemu ale i celé kinematografii.