Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Dobrá práce. Prostě můžu snímky plný ujetejch postav, akcí, dialogů i monologů, který navíc nijak extra neřeší rating přístupnosti a nebojí se přitlačit na pilu. Sam Rockwell se v tomhle snímku prezentuje ve skvělé formě, o pánech Walkenovi a Harrelsonovi ani netřeba mluvit, to byla liga.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Neskutečná podívaná!!! Člověk na dost BBC dokumentů kouká a vždy si říká, že lepší záběry už snad neuvidí.. A pak vyleze další série, brada jde zas dolů a nad tím co vidí, se doslova rozplývá... Jsem zvědav, co takový technologický fofr nabídne za několik let..

plakát

Country Club: První směna (2009) 

Parádní. Narazil jsem na to náhodou v bedně bez jakéhokoliv očekávání a nakonec jsem se vysmál jako u žádnýho snímku dlouho ne.. Super kraťas!

plakát

Anděl Páně (2005) 

V aktuální tuzemské pohádkové produkci skvost, který sice jako celek na plnou palbu nemá, ale Herr Trojan je na tolik vynikající, že ta pátá hvězda je navíc jen za jeho exceletní výkon.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Nádhera, tohle je fantasy!! Že už si Peter přisadil oproti předloze i něco navíc nemůže vůbec vadit. Ostatně byl to on, kdo měl koule na to zfilmovat tolkienovské perly, což se mu daří na výtečnou už od počátku tohoto tisíciletí, tak proč si to lehce nepřizůsobit. Od první do poslední minuty druhého Hobita mnou cloumalo nadšení jak ze znázornění veškerých ras a obyvatel Středozemě, tak z kulis přírodních i digitálních. Jediné mínus je, že na finiš je třeba čekat další celý rok...

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Neurazí, ale do kolen taky nedostane. Průměrný snímek k jednorázovému shlédnutí. Možná by snímku prospěla o dvacet třicet minut kratší stopáž, takhle se to v několika pasážích podle mne až zbytečně táhlo.

plakát

Thor (2011) 

Severskou mytologii mám hodně rád a tenhle Marvelácký snímek je její kruté prznění. Dlouhé minuty jsem se s tím srovnával. Když se na scéně objevil strážce Heimdall s genetickými kořeny odkudsi z Ugandy, šly na mě mrákoty a snímek směroval do Odpadu. Pak jsem se ale kousnul a snažil se souvislosti s pravým Asgardem hodit za hlavu a film sledovat jen jako popkorňák s dobrou vizuální stránkou, ve kterém je zmíňená mytologie jen a jen inspirací. S tímto blokem se to i sledovat dalo a hodnocení se postupně dostávalo do průměrných hodnot. Teď si ale zas raději počtu o originálním nekompromisním Ragnaröku a budu hádat, jakého boha bude v dalším díle Thora hrát Arab.

plakát

Star Trek (2009) 

Dvě a kousek hodiny, co utekly jako voda bez náznaku nudy a na konci ten správný pocit, že tohle se povedlo. A ani k tomu není nutné mít extra přehled v tunách startrekovského materiálu. Má to spád, má to sympatické postavy, má to akci, má to povedené efekty, má to vtip. Už teď jsem v očekávání dalšího dílu pod Džejdžejovou taktovkou.

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Přesně typ filmu, co můžu. Chytne, nepustí, vyplivne zpátky a nutí přemýšlet i po závěrečných titulkách... Skvěle zahrané, skvěle natočené i s dobrou zápletkou. Ale hlavně nabízí vyvážený pohled na to, co je schopen člověk dělat, kolik trosek se pohybuje v místech, kam by moc lidí nechtělo na exkurzi, jak vypadá takové, nejen americké, dno... Špína, fetky, úchylové, dealeři a jedna "dobrá máma" navrch převedeni na velké plátno stylem, který musí hnout žlučí...

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Vizuálně na jedničku, z tohoto pohledu bylo na co koukat. Jenom škoda, že podobnou laťku nenasadily i herecké výkony, které z průměru vytahuje snad jen Charlize, která zárověň drží vysoko i zmíněnou vizuální stránku. Trpaslíci potěšili, místo Šmudlů, Štístek a Kejchalů nám tvůrci předložili Špíny, Zloděje a Notory, ale nemůžu se zbavit pocitu, že tahle banda mohla pro dobro diváka předvést ještě mnohem víc. Lépe zahrané hlavní postavy by hodnocení vytáhli až ke čtyřem stars, takhle nemůžu víc než průměr.