Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Miloš Forman

Zbožňuju Formana. Muž na Měsíci, Amadeus, Přelet nad kukaččím hnízdem, Lid versus Larry Flynt, Goyovy přízraky. Přesně v tomto pořadí obdivuju jeho filmy a stále dokola na ně koukám. Jen škoda, že toho nenatočil víc. Prostě mi jeho styl režie a hlavně výberu tématu ke zpracování neskutečně sednul.

Darren Aronofsky

Strašně zvláštní režísér s osobitým, vytříbeným stylem. Poprvé jsem viděl jeho Fontánu a hned mě kompletně ohromil. Další jeho počin: Pí se mi líbil ještě víc a osobně musím říct, že budu vyhledávat a těšit se na všechny jeho budoucí filmy. I když se mi třeba nebude líbit děj, budu jeho film chtít vidět, jen pro to, že je od něj.

Steven Spielberg

Minority report, Schindlerův seznam, Válka světů, UI - Umělá inteligence.. prostě Spielberg, paradoxně jeho film E.T. nesnáším.

George Lucas

Tento člověk měl za svůj život jen dva velké projetky..vytvořil Star Wars a dokázal pobláznit desítky milionů lidí..

a spolupracoval na Indiánu Jonesovi.. někteří režisérů točí desítky filmů, mnoho z nich je úspěšných, ale nikdy se nevyrovnají někomu, kdo vytvoří celé universum...

Robert Zemeckis

Trilogie Návratu do Budoucnosti byla má nejoblíbenější komedie, díky skvělému režisérovi, za nepromrhanej nápad.

Alfred Hitchcock

Hitchcockovi filmy budou vždy jiné než ostatní i na svou dobu...dříve horory, dnes skvělá podívaná...

Pod obratníkem Kozoroha i když se lidem na ČSFD moc nelíbí, já jej, hned po Psychu a Vertigu, považuju za absolutní špičku co může Hitchcock nabídnout

Christopher Nolan

Super režisér, neviděl jsem od něj jen film Sledování, ale všem ostatním jeho filmům jsem dal plné hodnocení, Nolan prostě umí, je geniální a těším se na jeho další filmy.

James Cameron

Terminátor 1 a 2 - mnozí jej vidí jako akční film, já jako apokalyptickou úvahu na to, jak může svět dopadnout, skvělé.

Ničím jiným si mě sice jako režísér nezískal, ale i to stačí.

Sylvester Stallone

Člověk, který se z nuly..od pornoherectví dostal, až na vrchol akčních filmů a slávy... Nejen skvělý režisér, ale i scénarista... Rockyho vytvořil, když po něm ještě ani pes neštekl, Ramba zrežíroval do dokonalé podoby a teď si užívá důchodu v Postradatelných...klobouk dolů

Quentin Tarantino

Tarantino byl vždycky jinej a originální, ne všechny jeho filmy bavily, na druhou stranu vždy se v nich něco dělo a vyloženě jsem se u nich nenudil. Myslím, že za pár desítek let, se o něm určitě budou studenti učit na příslušných školách. Možná se učí už teď.