Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Fontána

Fontána (2006)

Nemůže být řeč o tom, zda toto filozofické dílko někdo pochopil, nebo nepochopil. Po dlouhém (někdy opravdu dlouhém) přemýšlení si každý udělá jakýsi obrázek a vyloží si film po svém. Někdo v něm uvidí příběh osudové lásky a jiný zase zamyšlení nad nesmrtelností. Já ještě pořád přemýšlím a právě to, že mě tento film nenechá v klidu, se mi tolik líbí:) Nejkrásnější filmová hudba (spolu s tou z Last Samurai), kterou znám.

Titanic

Titanic (1997)

Tento film byl, je a bude moje silná srdcová záležitost. Miluju na něm každou scénu, každé shlédnutí si moc užívám a pořád mě to hrozně baví. Soundrack patří k mým nejoblíbenějším. Sám Titanic pro mě znamená jednu velkou záhadu, jedno velké lidské neštěstí a hlavně neuvěřitelnou technickou dokonalost a krásu.

Pokání

Pokání (2007)

Jsem naprosto uchvácená. Jednak příběhem, který by se mohl zdát ohraný. Vždyt existuje tolik romanticko-válečných filmů, ve kterých musí hlavní hrdina do války a jeho milá na něj věrně čeká. Pokání je ale jiné...střih, kamera, hudba, flashbacky, které vás nutí nad celým filmem přemýšlet - to všechno vás vtáhne do děje a od plátna neodtrhnete oči. A pak přijde konec. Člověk si říká, že to jaksi narušuje tu krásnou předválečnou a tíživou válečnou atmosféru. Ale po tom, co se dozvíte od Briony, to rádi filmu prominete. Třináctiletá Briony byla fantastická, McAvoy jakbysmet a Kieru mám prostě i přes její vychrtlý zjev ráda.

Barevný závoj

Barevný závoj (2006)

Je to neuvěřitelný, jak dokonale film dokáže ve dvou hodinách zachytit tak složitý témata jako jsou vina, nenávist, pokání, odpuštění, smíření, láska.

Nezapomeň na mě

Nezapomeň na mě (2010)

Viděno 28.6.2010 a hodnoceno 4*-byla jsem zklamaná, čekala jsem asi víc. Stáhla jsem si ale soundtrack, který mě naprosto odzbrojil a o filmu jsem začala přemýšlet. 2.8. přehodnoceno na 5* z uvědoměním si, že to je úžasný film se spoustou skvělých postav a scén. Nejde ani tak o ten konec, ale spíše o celý tragický osud rodiny Tylerů, který mně vhání slzy do očí.