Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (141)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

No toto je seriál dle mého gusta, jednoduchý, od prvního dílu víte, co od něj můžete čekat, a až do konce Vás nezklame. Oceňuji, že se z něj nesnažili vytřískat maximum, dokud to diváka nepřestane bavit. Zůstali u čtyř sérií po šesti epizodách a všechny jsou skvělé. Malinko mi vadí, že krátkost seriálu jde trochu na úkor postav, jelikož si myslím, že i přes jeho krátkost to mohlo být jinak. Zatím vyčkávám a v top seriálech jej ještě nemám, ale možná tam nakonec přece jen skončí. 5*, IMDb 9/10

plakát

Annabelle (2014) 

V rámci žánru to nebylo zase tak špatné (a to i přes výtahovou scénu, zpráskání kněze větrem a další), však stále spíše nic nestrašného, a podotýkám, že už by to chtělo pořádný horor, který obstojí i v rámci jiných žánrů, abych tu nemusel kličkovat jak sANTA CLAUs, na tripu, když si za***//*...D, IMDb 5/10.

plakát

Aréna (2011) 

Teda jak se k tomuhle nechal S. L. Jackson ukecat fakt netuším, ale nebyla to dobrá volba. Ve filmu se nedočkáte ničeho nového, nic Vás nepřekvapí a nic Vás neupoutá. Děj je úplně o ničem, hop sem hop tam a nic z toho. Totální ztráta času. Nikdy více. IMDb 2/10

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Hru jsem nehrál, a ani pořádně nevím, o čem že vlastně je. Takže nápad se mi líbil, myšlenku to mělo. "Historické" scény se povedly a popravdě, bych jich snesl i více, nicméně ve chvíli, kdy jsme se vrátili do současnosti, jsem se dost nudil. Takže to bylo jak na horské dráze, úúúúú historie, ééééé přítomnost, úúúúú historie, ééééé přítomnost a nakonec ech konec, ten se tedy nepovedl, prostě vizuální pošušňáníčko, ale nic víc. Takže 3*, IMDb 5/10.

plakát

Avatar (2009) 

J. Cameron patří mezi mé oblíbence a tento snímek je po technické stránce brilantní, a i přesto mne neoslovil a nic ve mne nezanechal, a tedy někde musela být chyba, a ne zrovna malá, proto jen 3*, IMDb 7/10 (jen a právě kvůli Cameronovi zvažuji další projekci, možná tam 4* nakonec hodím, ještě uvidím).

plakát

Avengers (2012) 

Abych se přiznal, je tento film o mnoho lepší než jsem čekal. Pořádná akce propletená občasnými zábavnými scénami a opepřená několika dobrými hláškami, tak tohle jsou akční filmy, které mám rád. Za celé dvě hodiny a kousek jsem se nenudil. Ale abych jen nepěl chválu, opět si musím postěžovat, a to jak na Lokiho rohatý kostým (to je děs nechápu proč to tam cpali) a taktéž opět rudé vlasy S. Johanssonové prostě a jednoduše vůbec nesluší... A místy mi to přišlo malinko zmatené, ale jinak super 4*, IMDb 8/10.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Slabší než jednička? Určitě ano, avšak projeví se to až na škále projektu IMDb! Ale pořád vcelku zábavné, spousta akce, avšak slabší záporák, no a ten ňouma s mindstonem, toho vyhrabali kde? Viděl bych to na gayparádu v Riu de Janeiru, scény s ním to byl děs, naštěstí jich nebylo moc. Finále naopak nebylo špatné, ale oproti jedničce taky nic objevného... Taky to bylo celé nějaké vážné, chyběli mi tam vtipné průpovídky z jedničky (obecně je mám na odlehčení rád vesměs ve všech akčních filmech). Abych to shrnul, na 4*, IMDb 7/10 (IMDb The Avengers 8/10) to vytáhla povedená akce a s tím spojené finále, stejné jako v jedničce, ale pořád dobré.

plakát

Batman (2022) 

V posledních letech je Batman značkou kvality a v tomto případě tomu není jinak. Zejména se jim povedl cast - Colin Farrel v podání Penguina již tradičně skvělý, Robert Pattison mi jako batman taky vcelku sedl (zejména v této temnější verzi), Zoe Kravitz ušla i když se jednalo asi o nejslabší článek v tomto filmu, a hrozně rád jsem viděl Johna Turturro a Andyho Serkise - oba jsem si velmi užil. Avšak docela otravný byl ten protahovaný až nekonečný konec, nestopoval jsem to, ale takových 20 minut se tam dalo ubrat a film by na tom byl o dost lépe. Takže abych to neprotahoval já, 4*, IMDb 7/10.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Dostal jsem náladu na dobrou komedii, něco ve stylu Žhavých výstřelů (prostě něco praštěného) a vzpomněl si na Big Lebowski, který rozhodně není tímto typem filmu, jak jsem si myslel. Film mi trochu připomínal Tarantina (ale výrazně méně násilí), místy se zasmějete (pár hodně povedených dialogů), ale rozhodně se nejedná o tu "komedii". Navíc se musím přiznat, že místy jsem se výrazně nudil. Na druhou stranu, když si vzpomenu na Jeffa Bridge v Sedmý syn, tak tady klobouk dolů, herecké obsazení a výkony jsou fenomenální, John Goodman mi dával dobře zabrat (v dobrém slova smyslu), a Julianne Moore, wow. Chystám se kouknout ještě jednou v originále, jelikož si myslím, že žánrové neporozumění a česky dabované slovo "D´ŮD", mohlo filmu při mém hodnocení ublížit. Každopádně prozatím slabší 4*, IMDb 7/10.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Prezentovali-li by to jako komedii, přistoupil bych k tomu jinak a možná by to dopadlo i lépe. Ale v rámci žánru je to děs a bída. Naprosto nezáživné a nudné, oproti tomuhle bych si i při tupém zírání do zdi připadal jako v zábavním parku. A Rihanna?? To jako VÁŽNĚ??? Nerad bych ji mluvil do štěstí, když jí to baví, ale tak trochu se jedná i o mé štěstí, tak bych si dovolil podotknout, že by bylo lépe, kdyby zůstala u pěvecké kariéry a sem tam natočila nějakej ten klip, ale tohle pro ni není, minimálně ne tenhle typ role, ale osobně si myslím, že ani žádný jiný. Shrnuto a podtrženo, nelíbilo se mi to.!!! IMDb 2/10.