Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Underworld (2003) 

I dvě hvězdičky jsou v tomto případě moc. Tak ubohý scénář jsem opravdu nečekal. Trailer na Underworld byl úžasný, nabitý akcí, prostě bomba. Možná, kdyby zůstali jen u něj a nepustili do kin tento ubohý nudný pokus o upírský akční film, udělali by líp. Vždyť ani ty "akční" scény nestojí za nic. A hodnotit film jen podle pozadí hlavní hrdinky mi přijdě dost slaboduché. Rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že komu se líbil Blade, bude se mu líbit i tohle. Blade (jednička samozřejmě - dvojka byla zhruba na úrovni Underworldu) se mi celkem líbil, ale tohle je vážně slabé.

plakát

Život Davida Galea (2003) 

Spacey je opět skvělý a Kate Winslet mu zdatně sekunduje. Je to napínavé skoro až do poslední chvíle. Jen to vysvětlení na konci mi tam být nemuselo. Film mi ale vůbec nepřipadl jako nějaký nesourodý mix žánrů. Nebýt toho, že je to celkem hnusná propaganda odpůrců trestu smrti, uvažoval bych možná i o 100%.

plakát

Hodiny (2002) 

Na tento film jsem se velmi těšil, což byla ale zřejmě chyba, která vyústila ve velké sklamání. Herecké výkony představitelek hlavních rolí jsou, jak už bylo mnohokrát napsáno, opravdu skvělé. To samé se však nedá říci o scénáři. Film je, vzhledem k příběhu, který se v něm odehrává, velmi zdlouhavý a zhruba od poloviny jsem u něj žačínal usínat. To, že je to snímek plný emocí, samo o sobě na dobrý film nestačí...

plakát

Šťastné dny (2002) odpad!

Nejhorší film, jaký jsem letos viděl. Na tomto snímku jsem opravdu nenašel vůbec nic pozitivního. Herecké výkony (pokud se o tom, co tam ti lidé předvádějí, dá vůbec takto hovořit) jsou vyloženě ubohé - hlavní hrdina je neherec a ti ostatní na tom asi nebudou s hereckými zkušenostmi o moc lépe. Chtěl jsem odejít už v půlce, ale nakonec jsem zůstal, protože jsem pořád naivně očekával, že se dozvím alespoň nějaký smysl toho, co se na plátně děje. Bohužel jsem se nedočkal, protože tento film žádný smysl nemá, ani žádnou hlubokou myšlenku - prostě nic. Jen spousta bezúčelných vulgárních scén. Šťastné dny mi zkazili jeden celý den letošního Karlovarského festivalu, takže vůbec nechápu, jak je někdo může hodnotit více než 0% (natož 60%). Po zkušenosti s tímto filmem už asi nidky nebudu věřit cenám z filmových festivalů (hlavně ne Stříbrným Leopardům z Locarna...) -očividně nejsou zárukou kvality.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Matrix Revolutions je geniálním zakončením celé Matrixovské ságy! Myslím, že konec jednoznačně ukazuje, že Wachovští plánovali Matrix od začátku jako trilogii a ne, že obě pokračování jsou jen komerce určená ke ždímání peněz z diváků (i když rozdělení Reloaded a Revolutions a půlroční přestávka nebylo nic příjemného). Jinak bychom se ale určitě dočkali tradičního Hollywoodského happy endu, který by jistě zajistil filmu u většiny "běžných" diváků mnohem lepší hodnocení. Co se týče hodnocení obsahujících reči o "pseudofilosofických kecech, atd." (v kritických ohlasech na pokračování Matrixu je to podezřele populární fráze) - to snad ani nemá cenu komentovat. Většině těchto lidí zřejmě vyhovovala jednoduchost a přímočarost prvního dílu, a nebo se prostě přidali k většině pějící ódy na Matrix, i když jim možná zas tak úžasný nepřipadal. Proto je těď tak často slyšet, jak byl první Matrix skvělý a pokračování, že mu nesahají ani po kotníky. Já si naopak myslím, že ve srovnání s Reloaded a Revolutions vypadá teď první díl tak trochu jako "chudý příbuzný"...