Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vývoj jednotlivých postav je vytěsněn až kamsi na okraj, stejně tak akční scény "komorního" charakteru, na kterých stála vizuální kouzla prvních dvou dílů. Místo toho se na diváka valí apokalyptická bitevní scenérie rozměrů ne menších než kolosálních. Nefunguje to úplně tak jak má, je to jen jakási dojezdovka, ale příběh se má uzavřít, jak ví každý slušný vypravěč. Je to především zásluhou Dona Davise, Juno Reactor a armády grafiků a animátorů nebo jak se jim dneska říká, že vám ty dějově slabší momenty nepřijdou tak hrozné. Ale 130 minut je mnoho, zbytečně mnoho, a to se může realizační tým třeba stavět na hlavu. Forma pohltila obsah a zachránila tak pro třetí díl matrixovské ságy třiapůlkové hodnocení. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Pokud jsem přirovnal Reloaded k dezertu s chuťovými nedostatky, Revolutions bych charakterizoval jako víno, které zpočátku ne příliš výraznou chuť zákusku převezme, pak ale na jazyku ztrpkne, a nabídne nám chuť, kterou jsme po celou dobu hodování nezažili, a nečekali. Je to zatuchlá chuť zoufalství a beznaděje: Ve třetím díle totiž více méně opouštíme virtualitu a těžiště děje se přesune do opravdové války lidí a strojů. Na tomto kontrastu je mnoho kvalitního, zejména motiv „vykupitele“ a víry v proroctví zde graduje jak se patří. Dějově mi sice pár věcí nesedí, zejména logika chování strojů a programů, ale když od toho odhlédnu, mohu konstatovat, že se zde jedná o důstojné zakončení dílu Reloaded. Jsem totiž toho názoru, že první díl je svou kvalitou naprosto samostatný a soběstačný. Pokračování Reloaded a Revolutions fenoménu Matrix v mých očích jen uškodilo. Pravdou však zůstává, že celá trilogie má po stránce hudby, zvuku, a hlavně vizuálních efektů takovou úroveň, že ji hned tak nějaký ORIGINÁLNÍ sci-fi akčňák nepřekoná. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování odvážného pokračování geniálního filmu. Dlouhá cesta je u konce a vše lze nejlépe s odstupem pár shlédnutí nebo let hodnotit. Svým způsobem je jistě Revolutions nejslabším dílem trilogie, hlavně kvůli své slabší první půlce, ale to je vynahrazeno v závěru, který bych řekl překračuje nejméně o pár světelných let většinu akčních/sci-fi filmů. Megalomanský závěr, kterému nechybí snad nic (podle někoho možná trochu přebývá délka). Stylovost celé trilogie vybroušena do posledního záhybu Neových brýlí a choreografie akce úplně z jiné planety ( i když Club Hell mohl být trochu lepší... vzhledem k fyzikálním zákonům:)). Pro mnohé diváky tohle bude velká stopka, protože právě závěr je opravdu jak pro koho. Mě osobně však i po letech dokáže zmrazit před obrazovkou (raději bych projektor tak 50x50m :-))) a nepustit do prvních náznaků titulků. Slabé 4* jsou hlavně kvůli "modrému poli" a celkovým 67%, protože závěr trilogie si aspoň to červené pole zaslouží. Jinak jediná výtka k trilogii, kterou ani styl ani akce ani postavy nedokáží utlumit, je, že Wachowski natočili tolik mnohavrstvý příběh a tak komplikovaný svět, že ho nedokázali "dostatečně" vysvětlit o představit divákovi pouze z filmového plátna, ale pro bližší a možná i úplné pochopení je nutné hledat dále ve zdrojích jako jsou hry, internet, knihy a další.... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trojka možná není tak atraktiní na opětovná shlédnutí, jako předchozí dva díly a proto stačí vidět pouze jednou. Ale i přesto je to sakra dobrý film. Akční scény jsou nadčasové, děj je plný zvratů a líbí se mi celková nápaditost v soubojích. Konec pak následně poměrně smutný a to je také hlavním důvodem, že si film nerad pouštím znovu. Na rozdíl od prvních dvou dílů, kvůli výše zmíněným důvodům také dávám nižší hodnocení, ale celkově bych trilogii hodnotil pětí hvězdami. Celkově: 93% Trojka: 82% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, kdyz sem to videl poprvy, tak jsem z toho mel rozporuplny pocity, podruhy jsem se spis nudil a ted kdyz sem ho videl potreti, tak jsem se dobre bavil, asi proto, ze uz jsem tolik neocekaval. Jelikoz se uz vse chyli ke konci, tak je dej uz smysluplnejsi a neni to jako v Reloaded, kterej v podstate slouzil k vyplneni prostoru mezi prvnim a poslednim dilem. I tentokrat je tu spousta cool zaberu, predevsim bitva v Sionu je naprosto dokonala, uzasna kamera, herci opet odvadi svuj standart, ale prekvapil Weaving, kterej mi prisel ze vsech nejlepsi. Triky jsou tentokrat jeste lepsi, ale opet mam dve vytky. Kdyz Strojvudce preskoci pred vlakem, je videt, ze je vlak dost pocitacovej a pak pri bitve Neo vs. Smith, kdyz vyleti do vzduchu. Co se tyce zaveru, tak je to takovy ukonceni neukonceni, sice film tvurci zakoncily a to naprosto bombastickou bitkou, ale zaroven si nechali takovou pojistku, kdyby chteli jeste neco o Matrixu natocit. Tim myslim ty zaverecny slova Vedmy. Na prvni dil to samozrejme nema, ale s druhym je to priblizne na stejny urovni, i kdyz druhej dil je mozna o chloupek lepsi. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (69)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • "První díl je o zrození, druhý se vypořádává se životem, třetí je o smrti," shrnul trilogii představitel Morphea Laurence Fishburne. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama