Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (77)

plakát

...a bude hůř (2007) 

Dobrej film, kterej ukazuje dobu komárů zase trochu jinak než všechny ty člověčinky, ze kterých by se člověku mohlo zdát, že to vlastně bylo všechno srandovní a hloupoučký. Pěkný hovno, byli lidi, který to odsrávali v plnej polní a nemuseli to bejt zrovna vždycky máničky. Líbí se mi civilní hraní herců a téměř dokumentární kamera. Velmi mně potěšilo vidět ve filmu opět, pro mne nejzajímavějšího českého básníka, Pavla Zajíčka. A tenhle komentář bych tak zakončil citací jeho slov: "... chceš-li mluvit vo čistotě, měl by ses nejdřív projít kanálama sraček, abys pak o ní mluvil míň nebo vůbec".

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Neviděl jsem ho v 3D, několikrát jsem se v průběhu nudil, některé scény byly pěkné, Johnny Depp byl opět excelentní. Nicméně i když mám rád fantasy, tak tohle je na mne příliš infantilní zpracování Alenky. Pro děti a psychicky neukotvená děvčata asi pěkný pokoukání :)

plakát

Amazonia vertical (2004) 

Moc se mi to líbilo, ta stěna stolové hory vypadala až hrozivě.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Barbar Conan je pro mne kult. Neznám lepší film podle komiksové předlohy. V tomhle filmu funguje všechno a ačkoli 2 hodiny jsou pro některé filmy až kam, tak tady to neplatí - uteče to jako voda. Arnie je vostrej i když trochu tupej a taky nekompromisní (soupeře dobíjí a nenechává jen tak ležet), ženský jsou sexy a nemaj prsní implantáty, není nouze o cákance krve a některé filmové záběry byly prostě kurevsky krásný. Velmi zajímavě zpracované jsou také triky, jako když se démoni pokoušejí odnést Conanovu duši do pekel. Za sebe prostě musím říci, že tenhle film nemá chybu.

plakát

Bílá velryba (1956) 

Mám rád knihu i komiks. Tomuhle filmovému zpracování se nedá upřít jisté kouzlo, ale na rozdíl od většiny hodnotitelů mne Peck neoslnil a Achaba si představuju jako temnější postavu. Tři hvězdy jsou až kam a těším se až Bílou velrybu natočí někdo znovu a temněji.

plakát

Blade Runner (1982) 

A je to v prdeli. Jak se na něco moc těším tak to dopadne jako teď s Blade runnerem. Utahaný, bez šťávy, nudný. Snad jen ta hudba Vangelise je trochu zajímavá a možná některé vychytané detaily, ale to je proklatě málo na kultovní film. Sci-fi mám rád a temná atmosféra filmu je pro mne vždy velkým bonusem, ale v BR to nefunguje. Je mi líto, ale pro mě se kult v tomhle případě nekoná.

plakát

Blueberry (2004) 

Na Blueberry je zajímavý nespíš pouze ayahuscový trip, který je natočen brilantně. Myslím tedy ten první. Konec filmu už je trochu výhuk a znovu se na to nejspíš nikdy nepodívám.

plakát

Centurion (2010) 

Lákávé téma o římské legii dobývající kus země v severní Británii se podařilo zpracovat velmi dobře. Film je nabušenej perfektně natočenými souboji, které jsou za prvé brutální a za druhé hódně krvavé. Krev cáká vážně všude a musím říct, že mě tyhle digitální krvavé orgie bavily. Moc se mi líbili všichni herci a obzvláště Olga Kurylenko je přesvědčivá. Neotravují vás ani očividné nesmysly nebo trapné scény, vše šlape jak cibule. Dlouho jsem už neviděl film, který by mne tak nadchl.

plakát

Cesta (2009) 

Jako velký fanoušek McCarthyho jsem byl nadšen. Na rozdíl od některých kolegů jsem ocenil věrnou adaptaci knihy a nechyběli mi v ní nějaké vlastní nápady režiséra. Pro mne je to nejlepší postapoaklyptický snímek, který mne drtí svojí surovostí, beznadějí, pomalým rozvláčným dějem, zvířecí agresivitou, ponurostí, strachem a napětím. Je to, alespoň pro mne, velmi reálná vize toho, jak by to tu mohlo jednou vypadat. Jsem zvědavej, kdo a kdy se pustí do McCarthyho Dítěte božího.

plakát

Constantine (2005) 

Nic moc. Něco jako okultní krimi s trochou fantasy situovaná do dnešního světa. To samo o sobě zní velmi slibně, ale film tak nepůsobí. Je to tak nějak poslepované a i když závěr se mi líbil, tak film jako celek mě nedostal. Herci nic moc, triky občas dobrý (návštěva pekla) a něco tomu chybělo.