Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

genetique 

všechny recenze uživatele

Popredná priečka v dobrodružných dokumentoch. Toto bola vskutku paráda. Zaujímavé, náučné, neskutočne napínavé a citlivo zakončené na záver. Úvodné a záverečné myšlienky boli síce jednoduché, no mali svoju hĺbku a presne vystihovali podstatu toho, čo chceli povedať. Navyše celé to bolo dokonale prerozprávané, sprievodný hlas Mariána Geišberga ma neskutočne napĺňal uspokojivým pocitom hovoreného slova a presne vystihoval atmosféru a to, čo sa momentálne vo filme dialo. 95%. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Pred tromi dňami som si pozrel Free Solo a zdalo by sa, že ide o dokumenty rovnakej krvnej skupiny. Ale nie. Zatiaľ, čo pri Free Solo išlo najmä o technickú stránku veci, o vytvorenie rekordu, Amazoniu vertical považujem za expedičný film. Film o dlhej, neprebádanej a všemožným spôsobom nebezpečnej výpravy. Výpravy na miesta, ku ktorým sa všetko ničiaca "civilizácia" neustále približuje. Buď vypaľovaním savany alebo vozením rozmaznaných turistov motorovými člnmi kam až sa dá. Nerozumel som výhodnosti šľapiek pri chôdzi po rôznorodom povrchu, nerozumel som množstvu hadov a chrobače bez vážnych následkov pre členov výpravy a nerozumel som ešte pár veciam. Ale rozumel som záveru, ktorý upozorňuje, že kam sa dostane tá zábavychtivá banda, tam skončí aj tá najdivokejšia príroda. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Uvážená dobrodružná a objevná výprava je jedna věc a hazard druhá. Hmm, já osobně bych se do pralesů Amazónie v sandálech nevydal i kdybych měl batoch přeplněný všemi možnými séry proti uštknutí hadem !! Ale vše dopadlo naštěstí dobře. .... ..... Jedná se o velmi zajímavý a poutavý dokumentární snímek, který si jistě oblíbí i ti, které dokumenty moc netáhnou. Prostě jedničkový, "MADE IN BARABAS" natočený rukou dobrodruha. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Necelá hodinka uteče ve společnosti 4 slováků a flašky borovičky velmi rychle. Vyprávění je poutavé. Záběry přírody jsou nádherné a mile překvapil i velmi kvalitní hudební doprovod. Támhle si zahorolezují, támhle se přebrodí potůčkem, támhle se na dva Adamy a jednu Evu vykoupou v horské vodě... Vše je takové pěkné a přirozené. Neviděl jsem mnoho dokumentů poloamatérského ražení. Nemám problém dát 4*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejlepších barabášovin ve které tentokrát neuvidíme úchylné otravování a podstrkávání cukříků nedotčeným domorodcům, neuvidíme desítky nosičů táhnoucí "dobrodruhům"luxusní výstroj, neuvidíme ani Bémovu prdel. Tahle výprava je o poznání sympatičtější, střízlivější(ikdyž jako správný bílý muž ten chlast do džungle dotáhnout prostě museli) a pokornější...... K té smutné tečce na závěr by jsem jen dodal zamyšlení : A není možné pane Barabáš, že toho zlého démona -který pak nutí indiány motat opičkám provazy kolem krku- přitáhli z vrcholku hory právě lidé jako vy? Dobrosrdeční dobrodruzi, kteří ale nechápou dopady svého jednání? Indián na takovou horu nikdy nevyšplhá-né, že by to nedokázal(pravděpodobně by tam vyskákal jako kamzík), ale spíše nemá potřebu dobývat, být první a celému světu na videu ukazovat, že tam démoni opravdu nejsou... A co když nejsou na videu protože už tou dobou dávno seděli kameramanovi na hřbetě a poté co je pak nevědomky snesl dolů rozeskákali se do všech vesnic v okolí a vkládají domorodcům do hlav tu větu "Však my chceme žít taky tak jako vy"......... Možná ne, ale aspoň za zamyšlení to myslím stojí. Každopádně respekt. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama