Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Biografie (4)

Ken Kercheval (herec)

25.05.2013

Ken Kercheval se narodil 15. června 1935 ve Wolcottville v  Indianě, ale své dětství prožil v Clintonu. Jeho otec Marine Kercheval byl místní lékař. Pracoval spolu s Kenovou matkou Christine Kercheval, která byla zdravotní sestrou. Navštěvoval univerzitu v Indianě, současně v Kalifornii, kde studoval obor hudba a drama. Později… (více)

Preity Zinta (herečka / producentka / scenáristka)

14.10.2012

Preity Zinta je jednou z nejznámějších současných bollywodských hereček. K našemu překvapení studovala na katolické škole. A ještě jako větší překvapení je další studium na Bombayské univerzitě v oboru kriminální psychologie. Ovšem nikdy se tomuto oboru nevěnovala. Ihned poté co získala diplom se začla živit jako modelka.… (více)

Jakub Špalek (herec / režisér)

15.09.2012

Jakub Špalek je nejenom hercem, ale také divadelním režisérem a producentem. Divadlo Jakuba přitahovalo odmalička a své první herecké zkušenosti sbíral už od deseti let v různých spolcích jako např. Dětské studio Divadla Na provázku a samozřejmě se pohyboval i v ochotnickém divadle. Je starším bratrem herečky Petry Špalkové se… (více)

Karan Johar (scenárista / režisér / producent)

19.08.2012

Karan Johar se narodil a vyrůstal v Bombaji. Jeho rodiči jsou známý Yash Johar, zakladatel slavné Dharma Productions a Hiroo Johar. Studoval na Greenlawnské škole obor HR(lidské zdroje) na koleji obchodu a ekonomiky, kterou zvádl ve francouzštině.Komerční indická kinematografie byla pro Karana Johara hřištěm už od ranného… (více)

Reklama