Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Opětovně a zase znova. Nikdy mě to neomrzí! Mám takovou zvláštní divnovlastnost vžít se do doby, kterou jsem nezažila (já vím, masy udělají ha ha ha). To je případ šedesátek, ono totiž vnímavý člověk to vycítí z dobových filmů, popřípadě rodinné historie a jejího pachu. Pelíšky sice nejsou dobový film, ale naprosto věrohodný. Můžete si klidně myslet, že to dobový film je, jen byl třeba zavřený v trezoru. Ani nevím, jestli režisér měl v rodinně nějakého vojáka z povolání. Kniha se odehrává na trochu jiných místech a v jiných situacích. Ale můžu Vám říct, že patrně ho někde musel vidět. Můj děda, coby voják z povolání má stejné myšlenkové pochody dodnes (šaškování na buzerplace). Jako dítko si pamatuju politické debaty, byť byly už po Sametovce, ale vůbec dědovy postoje apod. Tím nechci hanit svého dědu, mám ho moc ráda a i když by to člověk neřekl, je to skvělý člověk, co věřil špatné straně a později to nesl stejně špatně jako major Šebek. Nicméně já tu dobu prostě cítím! No a táta, který sice netrávil léta ve fašistických kriminálech je věrná kopie Kodeta, respektive Krause. Hodiny klavíru a svojí podprůměrnost mám zažitou do morku kostí. No a když se do filmu přidá bigbít - jak já ho žeru! Teď si představte: Jste v rozpuklém stádiu puberty, objevili jste bigbít, hltáte informace o duchovnu, o historii, víte, že doma to není košer a do tohodle Vám vpálí na Vánoce Pelíšky! Smála jsem se, brečela jsem, přemítala jsem, nemohla jsem usnout, cítila jsem bolest a naději a to všechno zažívám i teď v dospělosti, když se na film podívám. Navíc Slunečný hrob tam sedí jak prdel na hrnec! Ten text, ta hudba! To se musí cítit, to jinak nejde! Osobitý projev Vládi Mišíka, nepřekonatelná aranž a kytara Radima Hladíka! Konec prostě!

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

Snad nejlepší komedie co jsem kdy viděla - no zkrátka Smoljak, Svěrák, není třeba komentovat. Nejlepší hlášky, které si lze snadno zapamatovat a hlavně je reálně používat, jak to přesně dělám já :)

Jméno

Jméno (2012)

Tak tohle je jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla! Ani nemám zatím na to, abych napsala nějaký solidní komentář!

Pět mužů a jedno srdce

Pět mužů a jedno srdce (1971)

Možná je to tím, že jsem z oboru, ale film mě naprosto uchvátil, sledovala jsem ho téměř s otevřenými ústy. Tématika naprosto skvělá, úžasné zpracování filmu, pohled na personál, pracovně i soukromě v perfektním pojetí. Navíc nástup mladé a nezkušené sestry mi velmi realisticky připomínal moje začátky, stejně tak jako její obdiv ke zkušenému vynikajícímu lékaři! Film je bohužel nedoceněný a zapomenutý....

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Naprosto vynikající film. Lidský, pravdivý, krásný. Můžu ho sledovat každý den a vždycky se zasměju, vždycky mě dojme, vždycky mě zahřeje. Za tenhle film bych režisérovi, scénáristovi, hercům, autorům hudby dala oskara bez vyjímky! :)

Rok ďábla

Rok ďábla (2002)

Naprosto nádherný mysticky realistický i nerealistický film. Koncert lidských duší - pohladí, povzbudí, donutí se zamýšlet a hlavně cítit. Zanechá zvláštní pocit v duši. Nemůžu se zdržet trapného prohlášení že film prostě miluju :)

Záhadný pan Hyde

Záhadný pan Hyde (1964)

Nedokážu snad ani slovy popsat, co ve mě tato inscenace vyvolávala za protichůdné pocity. Tomu říkám pravé drama, pravý horor. Myslela jsem, že našeho Hraběte Drákulu nic nepřekoná, ale pan Hyde, to je genialita! Ilja Racek je zkrátka jeden z nejúžasnějších herců! Naprosto mě omráčil!

Titanic

Titanic (1997)

Nenapadá mě nic duchaplného, co by se dalo k Titanicu napsat. Nedávno jsem se strašně divila, když jsem se podívala na datum uvedení filmu. Nejenom, že na svou dobu překonal filmařský a efektový um, ale podává velmi pěkný nástin obřího giganta. Příběh lásky, který nás provází je vlastně jenom nutná dějová linie. Jak by filmaři mohli ukázat všechna zákoutí obří lodi, než na podobném romantickém příběhu. Ač nejsem příznivec romantických filmů, zde by jakákoliv jiná dějová linie moc neuspěla. Navíc příběh lásky je totožný s příběhem samotného Titanicu - neuvěřitelný, překonávající všechna očekávání, plný zvratů, protichůdných emocí, překvapeních, rozčarování, nespravedlnosti, naděje a beznaděje a především jedné velké špatně končící tragédie. Bude hodně těžké překonat úspěšnost Titanicu, protože film je dokonalý (když pominu některé historické odchylky). Dodnes jsem lepší neviděla!

RRRrrrr !!!

RRRrrrr !!! (2004)

Dokonalá hovadina nebo hovadská dokonalost? Pravidelně mi tečou smíchy slzy, neuvěřitelný druh humoru...asi jsem magormut, ale já to prostě žeru. Nadmíru vtipné a hlavně jak to někdo může vůbec vymyslet? První lidé, mentalita a návaznost na naší dobu. Fenomenální! Tento druh humoru umí jenom frantíci a občas i my čecháčci, proto jsme si jako národy poměrně blízcí.

Jan Hus

Jan Hus (1954)

Už jenom za úžasný herecký výkon Zdeňka Štěpánka bych hodnotila za 5*. Historické filmy, jsou však vždy sporné co se týče historie, však každý se přiklání k jistému názoru, k jistému proudu smýšlení. Ať je to tak či tak, film je prostě dokonalý!