Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (395)

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Jakkoli se jedná o zajímavé filmařské dílo, jde spíše o film pro fajnšmekry a bez jasné cílové skupiny diváků. Je to snaha Jiřího Mádla o invenci, cílenou filmařinu bez větších se zamyšlení nad některými nelogičnostmi děje a pořád určitou originalitu (alespoň já jiný obdobný český film neznám). Tím na sebe především upozorňuje do budoucna, herci hrají "autenticky" ve svých rolích a film působí režisérsky velmi dobře zvládnutý. Já se víceméně nenudil a byl i trochu zvědavý, co nám rodiče tají. Ale já už nejsem dítě školou povinné a vlastní caparty taky nemám, takže si ani nedovedu představit, že by film byl určený někomu jinému, než filmových zvědavcůn, kritikům, distributorům a dalším lidem, jenž budou režisérovy v budoucnu předkládat pracovní nabídky na stůl, protože škatulka "dětský" nebo "rodinný" mi na film vůbec nesedí.

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Trochu zklamání, to jo, ale radost z toho, že po letech mohlo vzniknout, řekněme koukatelné, pokračování, převládá. Kupodivu mi ani nevadilo (ne)pokračování původní mytologie, jako nevyužití potenciálu původního seriálu vyplácáním 1 epizody revivalu dílem Babylon. To je taková blbost v 6-ti dílné sérii, kterou těžko koušu, zvlášť když na další (opět pravděpodobně minisérii) epizody budeme rok až dva opět čekat. Vlastně si myslím, že i ty 2 solidní motw epizody mohly být o dost lepší nebýt nefungujících dějových odboček a flashbacků (rozumněj vynechat vzpomínky na Williama ve Founder's mutation a to Scullyové brečení a její matku v Home again, ději to stejně nepomohlo, nejsme v seriálu Ztraceni a Carter není J.J. Abrams...). Vůbec bych řekl, že Scullyová je v už tak řídkém ději tak nějak mimochodem. Nad seriálem bych určitě hůl nelámal, v plánovaném pokračování bych ale rozhodně ubral sentimentu, víc přitvrdil a částečně se vrátil k základům, tzn. k epizodám koncepčně podobným dílům jako Ice, Darknes falls, Firewalker, Detour, Field trip (Mulder a Scully mimo civilizaci), protože to je nadčasové téma...

plakát

Creed (2015) 

Poctivá rutina, to ano. Pouliční feeling města Philadelphie, lokace z původním filmu, všelijaké odkazy na Apolla Creeda a historii série vůbec dělají i z dalšího filmu s Italským hřebcem nostalgickou záležitost a za to patří tvůrcům určitě díky. Přesto, vzestup Adonise mi přišel až moc rychlý, hudba nevýrazná (kde jsou ty časy skladeb jako Eye of the tiger, Hearts on fire, Burning Heart apod.??) - chyběl mi kvalitně nasnímaný, dlouhý a poctivý trénink (příprava na závěrečný fight) při kterém hraje nějaká hudební pecka a Adonis potí krev, a ne běhání s motorkami v zádech. Bavil jsem se, mám rád sérii, Sly už lepší nebude a celkově jde o poctivý film pro fanoušky, který podle mě ovšem nenabízí nic navíc, co by vybočovalo z obvyklé notoricky známé šablony boxerského filmu...70%

plakát

Mars útočí! (1996) 

Nejslabší Burtonův film, cílenej žánrovej mišmaš, kterej mi u tohohle u sci-fi a v téhle míře absolutně nesedl.

plakát

Špión (2015) 

Tenhle typ "humoru" mě nějak minul...

plakát

Marťan (2015) 

Vlk se nažral a koza zůstala celá aneb jak tentokrát Ridley Scott vsadil na jistotu, nic nevymýšlel a natočil film jako od Walta Disneyho s vylepšeným vizuálem. Film je opravdu i přes svoje vážné téma neuvěřitelně pozitivní, hlavní postava sympatická a ... konec tak nějak dopředu čitelný. Děj tak nějak plyne, divák se baví, ale schází tomu moment překvapení a nějaký wow efekt.

plakát

12 opic (1995) 

Když mám vybrat nejúdernější/ nejvíc šokující závěr novodobé filmové historie, vždycky si vzpomenu na 12 opic a šílence v bílých hábitech, tudíž Willise a Pitta. Hodně originální a možná i trochu depresivní film.

plakát

John Wick (2014) 

Bavilo mě to. S přirovnáním k Maxi Payneovi celkem souhlasím, už jen tím, že i on ztratil manželku a stejně jako on se i John Wick rozhodne zkoncovat s každým, kdo se mu v cestě za pomstou chce postavit do cesty. Možná tomu chybí ještě trochu lepší podkreslení atmosféry, ohavnější záporáci a více emocí, ale...ne zas tak moc a v rámci poslední tvorby Keanu Reevese je to zlatej důl.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Ano, téma je fajn oddechovka pro dobrou náladu a občas se objeví jakoby zničehonic několik vtipnejch momentů či hlášek, které mi ale nějak nezapadli do koncepce filmu, protože komedie to vlastně není. Celkově téma kolem ZOO na mě působilo moc povrchně a je to škoda. Žádná záporná postava, trable se zvířaty v důsledku jen okrajové (jak dopadl ten tygr?), Scarlet se mohla taky využít víc. Fajn se na to kouká, ale představoval bych si asi lepší scénář, jakkoli je obsazení fajn...

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Já jsem spokojen. Úsvit je trochu jiný než Zrození, ale pořád tu máme technicky nadstandardní film s několika očekávanými, leč trefnými (zrada - opice se staly obrazem samotných lidí), dojemnými (Cézarův návrat "domů", jeho vztah s rodinou) a akčními momenty, které jsou opravdu na vysoké úrovni (tanková scéna + závěrečné zúčtování s Cobou). Samozřejmě nám film do opičího vesmíru nepřinesl nic nového, ale páradně zaplňuje mezery, které chyběly původní sérii), škoda, že triky v úvodu působí více digitálně, zvlášť, když druhá polovina je po této stránce naprosto úchvatná. Poctivých 80%.