Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (758)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tim Burton jako by se po svém předchozím životopisném filmu o Edu Woodovi nedokázal vymanit z jeho (ne)blaze proslulých filmů a rozhodl se natočit vlastní "woodovinu". Mars útočí! je totiž velký bizárek, ale ne v tom "burtonovském", nýbrž "woodovském" slova smyslu. Chápu, nebo se tedy snažím pochopit režisérův záměr natočit film právě tak, jak byl natočen, nicméně ať to beru z jakéhokoli pohledu, jedná se (za mě osobně) o jeho nejslabší snímek. Destrukční sekvence byly vydařené, i když stejně starý Den nezávislosti byl někde jinde, a zaujala mě rolička Lisy Marie, která si mě získala podobně jako v Ospalé díře, aniž by vlastně promluvila. Celkově mě překvapilo, kolik se ve filmu sešlo známých tváří - o to více mě mrzí, že mě snímek neoslovil, ani jako komedie, ani jako sci-fi. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V úvodu filmu běžící hovězí pečeně, pak nastupuje plejáda holywoodských hvězd. Od přistání Marťanů už to je zábavná a vtipná parodie na scifárny Dnem nezávislosti počínaje. Mimochodem, oba filmy vyšly ve stejném roce, to asi nebude náhoda. A taky design Marťanů s legračními dětskými pistolkami byl úžasný, za hudbou praskající hlavy se zeleným mozkem hvězdu přidávám. "Uaágagagagagaga!" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VYHeZCEFwhI ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pokus Tima Burtona vrátit se do invazivních padesátých let dvacátého století s bláznivou sci-fi o návštěvnících z Marsu, ale shledávám ho spíše jako pokus-omyl. Nemůžu říct, že by mi tento film připadal kdovíjak povedený, a ani na vtipu toho moc nedohnal. Obsazení je sice moc hezké a je zajímavé sledovat, jak nějaká postava nečekaně umírá, nebo i něco horšího. Ve finále se v tomto snímku odehraje hodně nečekaných věcí, což tak úplně nekoresponduje s klasickými sci-fi snímky, na které se Mars útočí! snaží navázat. Tak trochu nevím, jak mám hodnotit. Na mě to tedy moc nezapůsobilo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Společně s Beetlejuicem nejujetější film Tima Burtona, prošpikovaný milionem odkazů na starší filmová díla i satirou na různé kulturní či společenské konvence a všemožná klišé. Originální vesmírní okupanti (děsně mě baví, jak pokaždé prohlásí, že přichází v míru a pak spustí palbu) a parádní herecké obsazení, jsou jen sladkým bonbónkem téhle zábavné šílenosti, kterou si Tim natočil pro radost. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: ano, je to nejspíš pitomost. Ale pitomost natočená všemi zúčastněnými s láskou, úctou, nadějí a humorem. Film, který se na rozdíl od jiných nebere smrtelně vážně a nedělá ze sebe nic jiného, než je. A někdy je vyčerpanému a naštvanému divákovi, ztrácejícímu víru v budoucnost filmu, zatraceně zapotřebí, aby si s rozpustilým pousmáním řekl, že přesně takhle to má vypadat, protože správný film je hřištěm pro nikdy nedospěvší děti. A Tom Jones je prostě...Tom Jones. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (41)

  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)
  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)

Reklama

Reklama