Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (833)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, když se filmaři chytnou nějakého dobrého a neotřelého příběhu ze života, který zpracují naprosto krásnou a přirozenou formou, která u mě donutí vydrápat na povrch tunu emocí a na konci filmu mi bude akorát tak hrozně krásně. Takových pozitivních filmů je v dnešní době asi jako zrní pro lesní zvěř uprostřed pouště. No, to je možná blbý přirovnání. Prostě jich je hrozně a hrozně málo. Přitom ale pořád se najdou příběhy, které mají dobré konce, a které stojí za to vidět. Tenhle ždíme, co to jde, protože je nejenom o sympatické rodince, ale i o Zoo, což je okamžitě dvojitej zápřah. Matt Damon mě svým upřímným výrazem v celém filmu udělal obrovskou radost. Víc takových překvapení, ať je stále se na co těšit a mít za ostatní radost z dobře vykonané práce. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krásný "feel good movie", kterému prakticky nic nechybí. Příběh je poutavý a uvěřitelný, herci jsou skvělí (i ti dětští, kteří jsou i přirození a nepřehrávají) no a taková ta roztomiloučká zvířátka berte jako bonus. We Bought a Zoo snese srovnání s filmem The Descendants, tematicky jsou si tyto snímky hodně podobné (když to "ostrouháte" dostanete dva různé příběhy na jedno téma - ztráta matky) a zatímco The Descendants má jednoho Oscara a čtyři nominace, Zoo nemá ani jednu. Proč, divíte se? Zatímco se u prvního zmiňovaného snímku se akademici mohli ztotožnit s hlavním hrdinou (stárnoucí chlap, který má peněz na rozdávání a chce nás přesvědčit, že je na tom stejně, jako my všichni, samozřejmě s tím rozdílem, že my ty peníze nemáme a nežijeme na Havaji) tady není nic takového a možná proto se mi tento film líbil mnohem víc. Přišel mi tak nějak upřímnější, tak nějak lepší a hlavně jsem si z něj něco odnesl. Opravdu někdy stačí 20 vteřin šílené odvahy… 95 %. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý příběh, který ale nic zásadního nepřináší. Zkrátka rodinný film se vším všudy. Zvířata a děti vždycky pobaví, malá Maggie Elizabeth Jones má aspoň 5 parádních dětských hlášek, Elle Fanning má talent jako její sestra; a kdo by byl řekl, že Scarlett tak věrně sedne role ošetřovatelky, ale nejen jí. Všichni jsou tak milí, zavání to patosem, ale co, kdo by taky očekával akci nebo nějak promakaný děj. Takže v rámci žánru si dovolím přestřelit na 4*. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nádherně a přirozeně plynoucí rodinný film. Krásná režie a skvělá hudba. Výborně obsazení herci, kteří opravdu věděli co mají hrát a i jak to zahrát. Ani ten americký "happy end" mi nevadil, naopak, vítal jsem ho. Nějak se k tomuhle filmu prostě hodil. Možná to bylo i tím, že vše bylo tak nějak autentické, jako kdyby tohle zažil někdo koho znám, a vyprávěl mi to týden po týdnu až do tohohle finále. Prostě takhle udělanému filmu nejde neuvěřit. Za mě 90% A ještě bych chtěl podotknout k hodnocení... Dnes jsem viděl dva snímky které mají popis Komedie/drama, jeden je tenhle, a druhý je: http://www.csfd.cz/film/294963-az-vyjde-mesic/ Ten jsem hodnotil 1* Přestože by měli být žánrově dosti podobné, samozřejmně jsou úplně jiné, navíc jsem si všiml že dělí veliký počet mých oblíbených uživatelů (kteří oby filmy viděli) na dva tábory. Vždy, když se jednomu líbí první film, odmítá ten druhý, a tak je to i naopak....:) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)

Reklama

Reklama