Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Mysteriózní
  • Akční

Recenze (127)

plakát

Her Name Was Christa (2020) 

Přestože si na hororový prvek divák počká, tak stojí za to. Přestože herecké výkony nejsou zdaleka oslňující, tak si lze k postavám vybudovat určitou sympatii. Rozpočet byl nevelký, ale atmosféra povedená a výborná synthpop hudba se skvělým songem "People on the Moon" od George Ergemlidze :-)

plakát

Tajemství Karmy (2020) 

Tak jsem byl dlouho zvědavý, co z tohoto nakonec bude. Film jsem si půjčil za nějakých 79 kč. Nejdříve mě zarazil příšerný anglický dabing a české titulky, které jsou často úplně mimo, takže jsem se soustředil na angličtinu. Film je specifický tím, že tam je minimum dialogů. V průběhu dějství slyšíme povětšinou vyprávění ženského hlasu, který nás provází celým příběhem. Působí to jakoby to byl agitační film nějaké sekty. Ovšem velmi špatný film, místy nechtěně směšný, díky amaterským výkonům některých herců. Marcia Cross se tam párkrát mihne a Brendan Fraser má prostoru nepatrně více, ovšem ani jeden nemají prakticky co hrát. Digitální efekty jsou jak z 80´let. Přitom námět filmu i lokality by mohly být zajímavé.  Jsem zvědavý jestli vznikne i druhá verze filmu "Dimenze" a jsem také zvědavý jestli po tomto šíleném zážitku najdu odvahu a podívám se. Tu jednu hvězdu dávám ze soucitu, protože kdyby, kdyby..... mohl to být zajímavý počin. Takto zůstala parodie na New Age myšlenky.

plakát

Chata (2019) 

Tak, bohužel i přes skvělé výkony mě film zahltil táhnoucí nudou a snad jen putování sněhem k věži mě probralo k pozornosti. Film má silně tísnivou až skličující atmosféru bezvýchodnosti, ale mě prostě nesedl. Nehledě na očekávaný závěr.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Hereditary je jeden z nejlepších mysteriozních hororů, co jsem za posledních pár let viděl. Ari Aster je vskutku nápaditý a ví jak diváka vyděsit sofistikovanou psychologií děje. Toni Collette zde předvádí snad životní výkon v roli matky, která zažije nezáviděníhodné utrpení. Výborný film!

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Blade runner 2049 se mi hodnotí dost těžko. Ty přepálené, necelé 3 hodiny sice uběhly v megalomanské obraznosti jakéhosi post apo světa, spolu s geniální zvukovou symbiózou, ale prázdnota slabšího děje mě zneklidňovala s blížícím se koncem. To mě Denis Vileneuve poprvé zaskočil. Jsem od něj zvyklý, na příběhové opusy (Požáry, Enemy, Arrival) ale tady to vlastně bylo o klasicky "divné" poloze Ryana Goslinga, kterého beru, ale už má těch podivínů ve své filmografii nějak moc. Byl jsem hodně zvědavý na Jareda Leta, ale ten měl minimum prostoru k hraní. Jeho postava byla dosti plochá a nevýrazná, což je obzvláště škoda, protože Jared se obvykle s rolí skvěle sehraje viz (Mr. Nobody, Klub poslední naděje....) Co dodat. Pokud vidět, tak rozhodně na plátně. Doma ten zážitek bude poloviční. Právě díky Kinu dám 4* ale tak tak 71%

plakát

Gerald's Game (2017) 

O knize Geraldova hra mi jedna známá říkala, že pokud nechci aby spáchala sebevraždu, ať už jí nikdy nic takového nedoporučuju. Chci tím říct, že atmosféra hraje v tomto hororovém příběhu prim a Mike Flanagan, se tohoto těžkého úkolu zhostil velmi dobře. Ovšem velmi mu pomohla hlavní ženská role Carla Cugino. V jednom momentu, jsem musel dokonce odvrátit zrak, protože surovost vlastní pomoci byla ukázána ve vší parádě. Nebyla to jednoduchá látka , ale Mike ji zvládl skvěle.

plakát

Channel Zero - Beware the Cannibals (2017) (epizoda) 

Tak jak je po třetí části vidno, tvůrci si našli záminku k tomu, aby se ve světě Domu snů mohlo odehrávat naprosto cokoli. Bylo dostatečně ukázáno o co jde a přestože oproti první serii, která byla více "zralá", je nová řada spíš "teen", má nový příběh co nabídnout a možná i překvapit. No uvidím dál..... slabší 4*

plakát

Channel Zero - Nice Neighborhood (2017) (epizoda) 

Těžko se mi hodnotí druhý díl, protože otevřel mnoho komnat a možností vývoje. Závěr se mi zdál přepálený, ale uvidíme kam se další děj Channel Zero vydá.

plakát

Channel Zero - This Isn't Real (2017) (epizoda) 

Channel Zero začíná novou, druhou sezónu. Tentokrát s úplně novým příběhem a novým obsazením. První díl zaujal, takže dá šanci i druhému. Objektivně je to na silné 3*, ale abych nalákal další diváky, dávám 4* PS. název první části "This is not Real" odpovídá tomu, co jsem viděl.

plakát

Lana Del Rey - Love (2017) (hudební videoklip) 

Love - kýčovitě krásný videoklip