Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Policie v akci (2017) (pořad) 

Pravda, není to mistrovské dílo, ale některé vaše komentáře jsou příliš tvrdé. Že jsou tam dialogy jako ze "Soudkyně Barbary"? A jak podle vás skuteční pachatelé a policisté rozmlouvají, jako intelektuálové? Stejně tak stěžovat si na kvalitu herců není fér, mnozí byste byli překvapení, že skuteční výtržníci se chovají ještě hůře a nesmyslněji.

plakát

Mzda strachu (1953) 

Film ve kterém jsem nenašel jedinou sympatickou postavu (snad kromě toho šoféra, co se oholil před smrtí). Ba co víc, všechny postavy mi přišli přímo nesympatické. Nepotrpím si na žádné happyendy, ale takováhle tragická zakončení "za každou cenu", mi přijdou jako ještě větší kýč.

plakát

Chlípník (2002) (TV film) 

Není to ani moc vtipné, ani moc romantické, ale je to milé. Mám rád předválečnou dobu a tento film mě prostě pohladil po duši... :-)

plakát

U mě dobrý (2008) 

Začátek velice pěkný. Ale jak začali plánovat, jak vyzrají na ty komedianty, tak se mi film přestal líbil. Samotná akce na konci filmu byla příšerná.

plakát

Hlava-ruce-srdce (2010) 

Zajímavý film, nevšední, jiný... Trochu tajemný, trochu srandovní, trochu nelogický. Vyzdvihnout musím kameru a výpravu. Děj není u tohoto filmu to hlavní, já si vychutnával jeho atmosféru, dlouhé záběry na herce, prostředí, hudbu. Postavy působí naprosto chladně, ale i v tom je právě zvláštní a to se mi líbilo. 50%

plakát

Příliš dlouhé zásnuby (2004) 

Krásný film. Válečné scény jsou možná jedny z nejlepších válečných scén 1. světové války vůbec, je z nich cítit hrůzostrašná atmosféra. Ale i poválečné scény dýchají překrásnou atmosférou, ta doba je prostě úžasná. Ladění filmu do žlutého odstínu bylo příjemné. Herci byly také příjemní, sympatičtí. V závěru filmu, kdy Mathilda dostává klíčový dopis, jsem měl co dělat, abych se nerozbrečel. Od začátku jsem hlavní dvojici přál, aby se opět shledali, a byl jsem velice napnut, jak to skončí.

plakát

Bitva o Hill 60 (2010) 

Pro mě docela zklamání. První světová válka musela být naprosto děsivá, já ale z filmu žádnou hrůzostrašnou atmosféru necítil. Spíše jsem jen sledoval těžkou práci tunelářů a poslouchal různé strategie. Ale ani atmosféra uvnitř tunelů mě nenadchla, že bych z těch scén měl klaustrofobické pocity, nebo pocit úzkosti říci nemůžu. Několikrát působivěji byla válka zachycena například v (ne čistě válečném) filmu Příliš dlouhé zásnuby. Scény z domova hlavního hrdiny mě pak vyloženě nudily a v nich obsazené herce jsem si nijak neoblíbil. Vyzdvihnout musím ale to, že ve filmu bylo několik opravdu napínavých okamžiků, že jsem se (až na ty scény z domova) nenudil.