Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Konečně zase nějaká dobrá česká pohádka. Ten anděl byl vážně teda trdlo a ještě dělal z Boha bl..e.

plakát

Battlestar Galactica (2003) (TV film) 

Pilotní film k seriálu je prostě špica. Ovšem seriál ještě lepší, i když se děj chvílemi trochu táhne. Dlouho mě nic "neuchvátilo", jako tohle. Jsem si vzpomněl na Karla Čapka, na jeho dílo Roboti, který byl pro tento seriál určitě inspirací. Ovšem místo slova Roboti se tyto stroje jmenují Cyloni. Byli to nejprve stroje vytvořené člověkem, aby lidem usnadnili práci, jak v Čapkově díle Roboti. Také se vzbouřili a nyní jsou pronásledovatelé lidstva. Ovšem už v podobě lidské jsou, vlastnosti, city, to vše už jim nechybí. Blonďatá Cylonka je nejdrsnější ze všech. Naštěstí má mnoho kopií :-) Takovou tvář mohli přidělit královně Cylonů, pokud teda maji nějakého vládce - vůdčí stroj. Ale stejně se mi nejvíce libí paní prezidentka. Je to prezidentka jak má být, učitelka a navíc člověk s těžkou nemocí, který je možná jednou dovede na místo, které všichni stále hledaji. Je to Země? Existuje ještě? Je to snad jen legenda, obyčejná legenda, která je výmyslem našich rodičů jako např. pohádka před spaním o jednom krásném světě? Dozvíte se v seriálu:-).

plakát

Bazén (2001) 

Nudný nebyl. Trochu jsem se i bál. Nejubožejší smrt měla Linda Rybová, která se do ní vyřítila po tobogánu a smrt Jana Vlasáka, který pátral a dorazil k nově vystavenému bazénu na Barandově, který má být něco "extra" (ve skutečnosti je to aquapark v Liberci, ale aspoň je v ČR). U mě má tento film tři hvězdy za české herce, české prostředí a děj: "To už tady párkrát bylo! Ale u nás tak často ne;-)" Jinak dávám odpad anglickýmu dabingu, aspoň za Lindu Rybovou!

plakát

Beetlejuice (1988) 

Tim Burton? Skvěly režiser, už si ho začinam oblibovat. Tento film je možná trochu střeštěný,chvíli až otravný, hlavně Beetlejuice, ale jinak super.

plakát

Četník a mimozemšťané (1979) 

Četník se mi vždycky líbil. No vlastně většina filmů s Louis de Funem, ovšem jedině s dabingem Františka Filipovského. Četník ze Santropez se mi libil asi nejvíc, ale tento dil take. Možná je to tim, že mimozemšťané mi byli vždycky blízcí:-)

plakát

Fakulta (1998) 

Konečně zase někdo natočil něco jako invazi mimozemšťanů. Navíc na střední škole? To by se mohlo hodit :-D. Je to pro mě "klasika", na kterou se můžu dívat stále. Je tam nadbytek humoru i trochu toho hororu :-).

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

K tomu můžu jen říct, že jsem se u toho vůbec nenudil, i když to nemá pořádný děj. Tak jak je to blbe, tak je to take zabavné.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Správně je mé hodnocení spíše tak na 3,5 hvězdiček. Čekal jsem, že tento film bude zatím nejlepší ze všech dílů, ale trochu mě zklamal. Kde je Dobby, Whinky, Rita Holoubková jako moucha, Dursleyovi v úvodu....? Opravdu vtipných scén tu bylo velice málo o proti knize. Tu hodnotím zhruba na 6 hvězdiček. Byl to na mě až moc thriller – už vůbec ne pohádka (i když vzhledem k mému věku je to jedno). Myslím si, že film mohli natočit jako dvoudílný. Děj byl dost roztrhaný a dost pěkných scén vynechali, aspoň v tom úvodě. Doufám, že pětku udělají aspoň na dva díly (kniha má přes 800 stránek), a že to bude už konečně pořádný "trhák". Mnoho lidí Harryho Pottera podceňuje, někteří nad filmem nechtějí trávit ani minutu. To si myslim, že je chyba. Komu by se nelíbil? Sice téma a děj je největší fantazie, na kterou nikdo nevěří, ale je to velice komediální film. Jinak mě potěšili nové tváře filmu, hlavně madam Maxime, která vypadala úplně podle mých představ. Hlavně, ať nezmění herce!Brumbála museli, když to tak dopadlo, ale Hermionu a Harryho nikdy!

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Ten potkán je vážně parchant. Ale film je skvělej a zatím nejlepší. ...to jejich dospívání jim dává zabrat.

plakát

Hvězdná brána - Děti bohů (1997) (epizoda) 

Naprosto vynikající pilotní dvojdíl plný spousty nových pojmů, vysvětlení, triků a akce. Pro seriál skvělým startem.