Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Desmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl jden z nejpovedenějších filmů k SGC. Měl všechno a divákovi ještě přinesl dárek v podobě příslibu, že uvidí ještě mnohem více dalších světů. Celá SG mě bavila výborně a tenhle film něbyl vyjímkou. Je docela zajímavé, jak si pořád dokáželi držet svou tvář. Většina seriálů jde sestupnou tendencí co se sérií týče. Tady jsem měl pocit, že seriál graduje, totiž že každá nová série je lepší a lepší. Tenhle film byl na začátku tohoto boomu, a proto si zaslouží plný počet.. =)) ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film rozdělený na 2 epizody... EP1: Přemýšlel jste, že by jste napsal knihu? - - - Ano, ale musel bych zabít všechny co to čtou :))) - - - to byl vtip :))) vše co jsem dělal bylo přísně tajné... ;) tvá smrt jí nepomůže... Útok na Abydos a na zemi... EP2: vytvoření SG týmů... Sha´re a její bratr Skaara je Goald... Jack přemluví Teal'ca aby jim pomohl... Nakonec bitva u brány, která je kvalitně natočená ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela epické přivítání do světa seriálové Hvězdné brány a seznámení s Teal'cem a Goa'uldy. Chování je občas více či míně naivní a ještě se nenaučili krýt se doma před střelbou po návratu, ale WOW efekt byl i po 25 letech od prvního odvysílání.  ⤷ E02 ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se z tohohle stal film, neboť co si pamatuju, tak to prostě byli jen první dva díly seriálu. Hodnotím všemi pěti hvězdami, neboť toto hodnocení dávám i seriálu a jakožto první díl tohoto velkolepého díla si to zaslouží stejné hodnocení, ačkoliv musím připustit, že první první půlka byla docela nudná, ale od té doby už je to jedna velkolepá jízda, která se jen tak neokouká a která má velmi dlouhé pokračování. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)

Reklama

Reklama