Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Schválně zhodnotím tento pilot ještě před tím, než se pustím do samotného seriálu. Vypadá to nadějně, ze začátku se to tváří o něco víc sci-fi, než například StarGate, ale i zde se objevují vědecké nesmysly. Mno budiž, s tím se asi budu muset smířit. Jedná se ale rozhodně o inteligentně a seriózně se tvářející science fiction, které sice nebude v mém případě až taková sranda sledovat (jako ve zmíněné SG-1), ale některé charaktery vypadají obzvláště zajímavě (jako například role Jamese Callise a postava "Starbuck" Katee Sackhoff) a rozhodně se na to těším. Jinak mě překvapila profesionalita - hudba, efekty a především kamera je na té nejlepší úrovni a zaslouží jenom chválu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Galactica" využívá jedno z klasických témat sci-fi - lidmi vytvoření roboti se vymknou kontrole a snaží se zničit své stvořitele. I když později se celý seriál postupně posune do trochu jiné polohy. V televizním formátu na první pohled viditelná technická kvalita a "realistické" prostředí. Celkem velkolepý a nikterak optimistický rozjezd. To Paldini: Ohledně postav vytýkáš seriálu to, co je jednou z jeho devíz, čím se od ostatních odlišuje a na co především klade v pozdějších sériích důraz. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poutavé. Nenapadá mě nic jiného než: realistické sci-fi, blízkost a opravdovost děje, až jednoduché principy, opírající se o dávno známé technologie z jiných vesmírných příběhů, které jsou zde, ale zcela jasně přiblíženy a vysvětleny. Star Wars zaujmou svou epičností a rozsahem. Star Trek dobrodružností a rozmanitostí. Galactica je však nejvíce lidská, emotivně příbuzná a celkově dojemně napínavá. V jednoduchosti je síla a v hloubce krása. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takovou smršť zájmu o sci-fi tenhle seriál rozpoutal, a já i na podruhé shlédnutí nedokážu pochopit, co na něm je tak originálního a chytlavého, že plno lidí tohle bere jako kult, který časem dokáže přebýt Hvězdnou Bránu nebo dokonce Star Trek. Vyrůstal jsem na něčem jiném a podle mě má seriál obsahovat postavy, které si oblíbím, budu mít rád, a hlavně mě chytnou. Tenhle tříhodinovej pilot vlastně ukazuje, na co má divák čekat, když si pustí seriál. Akční vesmírné scény jsou schválně zvláštně až trošičku herně počítačově upraveny, ale určitě to není špatné, jen ty postavy a celkově ta myšlenka mi příjde na jednu stranu sice originální ale na druhou hrozně otravná. Podle mě v tom seriálu vůbec není ten potenciál, která já od sci-fi seriálu chci, chci ve vypjatých scénách uvolnit, chci mít příběh, který mě bude chtít chytit a nepustí, čekal jsem prostě něco jiného, i když pilot byl ještě docela dobrý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama