Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Úvodný "dvojfilm" čo má cez 180 minút dokázal veľmi dobre vtiahnuť do deja Battlestar Galactici. Je to viac temnejšie a surovejšie ako jeho príbuzný zo sveta Sci-fi seriálov a to je práve na tom to dobre. Cyloni sa s ničím nepárajú a dokážu si podmaniť každého. I tých čo o tom nemajú ani páru. Veľmi dobrý úvod do seriálu. Škoda len horších vizuálnych efektov ale na rok 2003 je to normálne. 86% - 4*. ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Pozvolnejsi pilotni miniserie ke skvele vypadajicimu, nadupanemu scifi serialu. Vzhledem k tomu, ze je to uvod do celehoo deni, lze mu pomalejsi rozjezd snadno odpustit. Nutno ovsem podotknout, ze slovo pomalejsi jsem zvolila pouze v porovnani s tempem nasledujicich dilu. Neznamena to, ze je tento pilot nudny. To ani nahodou. Prave naopak. Edit:// Po shlédnutí všech dílů musím čestně podotknout, že to je nejlepší scifi seriál, který jsem kdy viděla. Promiň Jossi, Firefly až na druhém místě. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vysoce oceňovaný sci-fi seriál, který započal tímto tříhodinovým filmem je pro mě ohromným zklamáním a utvrzuje mě v tom, že nejspíše nejsem seriálový divák. Nevím jak to bude fungovat (a popravdě se mi seriál moc začínat nechce) v 50-ti minutových dílech ale úvodní film mě nebavil. Jediné co jsem si odnesl je slušná výprava a kvalitně napsané postavy ale příběhově mě film opravdu nudil a "etapové" dokoukávání pro mě občas bylo utrpením. Zkusím prvních pár dílů ale moc šancí tomu nedávám. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvostný pilot, který nás pěkně zhurta uvádí do prostředí války lidstva s Cylany a rozhodně vás přinutí sledovat další a další epizody novodobého příběhu Noemovy archy. Navíc se mi vždycky líbila hudba, která zazní vždy, když se na scéně objeví tajemná červená Cyloňanka. Tak tedy vzhůru za velkým vesmírným dobrodružstvím... ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Na televizní film špičkové triky i výprava, čím ale Galactica převyšuje ostatní tv, ale dokonce i kino produkci, je výtečný námět a skvěle napsané charaktery. Plechoví záporáci jsou dostatečně hroziví i sexy a posádka vypadá přibližně třikrát tak schopněji, než v jiných podobných scifi projektech. Přesto není úvod do Galacticy bez vad. Režie, kamera i střih jsou hodně průměrné a někdy vytváří dost podivné situace, kdy postava něco řekne, aby vzápětí provedla něco jiného nebo se zatvářila jakoby poněkud na událost jiného druhu. Herci, především ti nad padesát jsou ok, mláďata bude třeba ještě herecky cvičit. Příběh mě dost nalákal a nemůžu se dočkat samotného seriálu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama