Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Debilní porotci, hrozní soutěžící a moderátoři, co mi už lezou krkem. Zpívá celá rodina po sto padesáté jinak. Tohle už je vážně špatný, když i po těch deseti letech nebo po kolika, se tyhle sračky odpadních vod stále ještě drží v televizi.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Výprava dostala zaslouženě epický konec, viděno opět v prodloužené verzi. Asi paradoxně nejlepší bojová scéna je hned v úvodu, kdy v Dol Gulduru je na plátně Saruman, Elrond a Devítka zároveň. Kromě toho jsou ale všechny ostatní části filmu zvládnuté velmi dobře. Bitva je v podstatě autorská adaptace, protože v knize je asi na dva odstavce,a myslím že se podařilo ji udělat dostatečně zajímavou na svoji stopáž, aniž by kopírovala jednu ze dvou hlavních bitev v LotR. Herecky je to zvládnuté opět dobře, především ze strany Thorina, jedinou výhradu mám k Alfridovi, nicméně zadostiučiněním je prodloužená scéna, kde je jeho spektakulární smrt. Mimochodem v prodloužených scénách je jízda na bitevním voze, která je rovněž extrémně zábavně pojatá a opět se valná většina humorných scén váže na usekávání hlav. Konec je narozdíl od Pána Prstenů mnohem rychlejší, což byla vždy moje jediná výtka k trilogii a svižnější zakončení filmu je mnohem příjemnější. Skvělá trilogie filmů, která z banálnější knižní předlohy dokázala vykřesat velmi důstojný sequel k pro mě nejlepšímu filmovému a knižnímu dílu všech dob.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Zásadně nejlepší film který jsem zatím viděl, překonává Společenstvo prstenu. Konečně je na všechno dostatek času, epičnost děje je dechberoucí, vizuály nepřekonatelné. Martin Freeman je tak skvělý Bilbo, že možná překonává i Gandalfa. Je trochu škoda, že někteří z trpaslíků nevyniknou, ale rozhodně na plátně není nikdo na škodu. Vložené sekvence, které v Hobitovi být původně nemají působí nenásilně, logicky a jedná se opravdu o něco, co jsem si vždy přál... Soubojové scény mají promyšlenou každou sekundu, na plátně se v akčních scénách neustále něco děje. Napínavé scény jsou napínavé a dramatické, humor sedí a je ho akorát. Nejsilnější momenty opět v dialozích. Velký návrat do Středozemě předčil všechna moje očekávání. Bez debaty skvělý film. PS: Po shlédnutí prodloužené verze nemůžu jinak než doporučit, přidané pasáže z úvodu filmu i původně chybějící písničky jsou další pohlazení po duši fanouška Středozemě.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Viděl jsem ve 2D v angličtině v kině a následně prodloužená verze doma. Hned na úvod řeknu že ve více rozměrech nevidím to co bych vidět měl díky vadě zraku a naopak se mi z toho zvedá žaludek. A bohužel ani Hobit se nevyhnul tomu, že se ve 2D díváte na scény a záběry které absolutně postrádají význam mimo 4DX (viz sudy ve vodě?). Ale zpátky k obsahu filmu. Děj je ještě více odchýlený od knihy než jednička, což je vzhledem k délce trilogie dobře, jinak by nebylo co točit. Některé přidané linky jsou stále na perfektní úrovni (Dol Guldur a Bolg), jinde to už bohužel ztrácí jiskru. Atmosféra značně zhoustla, opět me Jackson dostal kulisami a nepřebernými nápady které vykouzlil společně s WETA (v tomhle ohledu smekám hlavně před Meddědem, který je absolutní vrcholem ve vizuálu). Film je od začátku do konce dokonalá podívaná. Každý záběr vás bude fascinovat barvami a atmosférou, kulisami a přírodou. Samostatnou kapitolou je pak Šmak, který i po tšch letech působí naprosto brilantně, stejně jako Glum (kam se hrabe Hra o Trůny). Veškerý zbytek je na prvotřídní úrovni, počínaje herci, přes hudbu až po choreografii. Jediným mínusem je evidentní remake některých prvků z pána prstenů (Gandalfův flame of Anor, Athelas, ...). Přesto všechno si ovšem narozdíl od Dvou věží nejsem úplně jist, že druhý Hobit nebude mezi svými bratry zaostávat, zatím takový dojem mám, což je trochu škoda.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Naprostá parádiček a skvělé zakončení volné dolarové trilogie. I pončo se nakonec našlo :). Po technické stránce je vše stejné jako u Pro pár dolarů navíc, ale mimo to snímek obsahuje mnohem zajímavější děj. Van Cleef jako záporňák ztrácí své kouzlo, nicméně Eastwood je stále top class. Film má trochu horší rozjezd, nicméně závěr je pak hitparáda nezapomenutelných scén. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů co kdy vznikl.

plakát

Honey (2003) 

No i když poslouchám hip hop, tak tohle a step up a podobný taneční romantický předělávky Hříšného tance jsou fakt o hovně. Tenhle film může dostat dvě hvězdy jenom za Missy a za to, že má alespoň dobročinný motiv, to je ale vážně všechno. Navíc z černošského prostředí podobných přitroublých titulů už je až moc.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Taková ta čistá pocornovka, která nepředvedla asi nic hodného zapamatování. Na druhou stranu jsem u filmu vydržel a nerval si ani vlasy. Cage nic nepředvedl, Perlman hraje slušně, zbytek ansámblu nestojí ani za řeč. Hudbu si nepamatuji což je chyba. Co se temné fantasy/historického filmu týče tak sáhněte raději po výborné Černé smrti a nebo o poznání lepším Solomonu Kaneovi. Ty tři hvězdy jsou v podstatě za ten žánr, který mě osobně baví, pokud vám fantasy smrdí na sto honů tak si to můžet srazit i na tu jednu hvězdu za Perlmana.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Zcela zásadní na celém filmu je to, že se 10 blbečků s poloautomatickými zbraněmi zmohli na třídenní invazi v indické metropoli. Ta bezmoc se kterou to člověk sleduje je děsivá.

plakát

Hotel Paradise (2012) (pořad) odpad!

Nejzábavnější komentář pro mě dal jednoznačně Korbitch... Tady se jedná o naprosto tragickou reality show, kde průser začíná u moderátorky a končí u soutežících. 10 cucáků a jedna strašná playmate (mimochodem silně mi připomíná tu ježibabu Mojsejovou) se musí spárovat, aby zůstaly na ostrově... Základní pointa je v tom nabrat lidi, co jakože vypadají dobře (svaly, prsa a tetování, nicméně občas se ty ksichty vážně nedaj vstřebat), mají v hlavě duto a sebrat jim veškerou možnost, jak zahnat nudu vyjma chlastu. A nesmím zapomenout na to že žen je o jednu víc, aby bylo živo. Slečna Martina je strašná moderátorka a umí leda tak chodit na podpatcích. Víc fakt nejde dodat, tyhle reality show jsou špatné i normálně, ale tahle klesla hodně hluboko. Další díl nedám ani ze zvědavosti.

plakát

Hra (1997) 

Michael Douglas je skvělý annosná myšlenka celého filmu je také dobrá, ale bohužel to má celé svoje limity, a teď myslím především ten naprosto překombinovaný závěr, který má k uvěřitelnosti hodně daleko.A s opakovaným shlédnutím s odstupem času se to bohužel nezlepšilo.