Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Tenhle seriál je kouzelný v jedné věci: i když jsou některé díly výrazně slabší, tak jednotlivé postavy jsou tak perfektně typizované, že se prostě vždycky najde alespoň pár "laciných" gagů u kterých se podělám smíchy. Homer je asi nejvíc typická postava jakou jsem kdy zažil a kuzlo téhle rodinky, která i přes své problémy pořád drží a je semknutá vzájemnou láskou mě vždycky dostane. Jeden z nejvíce kultovních seriálů, který se objevil na obrazovce televize a jeden z mála, který má opravdu vyjímečně kvalitní dabing v češtině.

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Velmi kvalitní, ono tedy ani nelze čekat něco jiného od Morrconeho, Eastwooda a Leoneho. I když, na druhou stranu je pravda, že vyjma Eastwooda tu ještě nedozráli. Ti Mexikánci mne ovšem bavili docela dost, největší borec je hrobník :) Přesto si film zaslouží pět hvězd protože kolik takových westernů máme? Přesně tak, málo.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Sherlock Holmes přenesný do moderního světa. V podstatě proti tomu nic nemám, jen se nesmíte zarytě držet originálu. Herecká složka seriálu je v pořádku, Sherlocka bych si sice osobně představoval vzhledově jiného, ale na Cumberbatche se dá zvyknout. Freeman je vynikající a rolí Watsona mě utvrdil v tom, že jako Bilbo bude bezchybný. Scénář a jednotlivé detektivní příběhy jsou v pořádku, co mě ale trochu zaráží a mrzí je fakt, že divák nemá přiliš prostor ani čas nad zápletkou uvažovat samostatně. Pointa toho, kdo je vrah v prvním díle je až přiliš zřejmá dost dlouhou dobu dopředu, naopak v dalších dílech dochází k absolutně šíleným dedukcím, které se v nejlepším případě pohybují na hranici zdravého rozumu, což je pro detektivku trochu problém. Nemohu říci, že by byl nějaký díl nejslabší, ale jako jednoznačně nejlepší mi zatím přijde první díl druhé řady. Prozatím dávám čtyři hvězdy, ale o víkendu se má objevit předělávka na psa Baskervillského a pokud dopadně dobře, zvýším kvůli druhé řadě hodnocení na 5. EDIT: 16.1. musím změnit hodnocení na 5, druhá řada mě opravdu hodně bavila.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Nejlepší novodobý western, tečka. Skvělí herci pochopitelně, velmi dobrá hudba a režie. Mínusem je trochu slabší scénář, protože, především ke konci, dochází k nelogičnosti v jednání postav (a tím teď nemyslím úplný závěr), ale jsem ochotný to skousnout a přimhouřit oko. Na staré klasiky to sice nemá, ale takhle dobrý western tu nebyl už jak dlouho? Alespoň 30 let?

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Velmi pěkné vizuálně, více než slušné herecky a originální tematicky. A teď jde o to, jak se vám bude zamlouvat děj. Pilot je mistrovský, ostatní díly už jsou o třídu jinde, nicméně na seriál se pořád jedná o první ligu. Perfektní vizuální efekty zombie, krásné barevné filtry a citlivá práce s komixovou předlohou. 1. řada: První řada je skvost, něco co v zombie žánru dlouho nebylo, naož na pokračování. Děj se sice trochu zbrzdí v polovině série, ale vzhledem k jejímu krátkému rozsahu (6. dílů) je to jedno. Postavy umírají a akce houstne. ***** 2. řada Od začátku jednoznačně slabší tempo. Jediné pozitivum je Daryl, který nádherně vykrystalizoval do nejlepší postavy seriálu, tkerá navíc nebyla ani v předloze. První půlka série je opravdu slabá, od pauzy se zase začne trochu akčněji. Závěr je výborný, díky němu si druhá řada zaslouží **** 3. řada: Ze začátku výborné, pak přišla pauza a po ní katastrofa. Posledních několik dílů je vysloveně hluchých :(

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Velmi příjemný film, herci nepatří mezi mé oblíbence ale hrají parádně, téma i děj parádní, vše s humorem i hloubkou. Asi vážně nemám co vytknout. I přes kvalitu filmu ale ve mě film nezanechal ten oh efekt aby se proojoval do top.

plakát

Osvícení (1980) 

Horor z Amityville po stopadesáté a vždy jinak. Nicholson byl v obličeji poměrně dost kouzelný, ale nejvíc na mně působila ta hudba. Velmi dobrý horor, žádná imbecilní lekačka, ale postupné budování strachu a stísněnosti. Atmosférou mi to připomnělo Věc.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Nejlepší komiksový film co znám, s perfektní atmosférou a naprosto trefnými hereckými výkony. Bale o tom, že je dobrým Batmanem přesvědčil už v předchozím díle, tady ovšem zůstal zastíněn Ledgerem. Děj je temný, ve stylu noir, hodně akční a zároveň plný dialogů, které maí smysl a nejsou jen vatou. Opravdu parádní film, který se povedl a já se na něj vždycky rád kouknu znovu. PS: kouzlo s tužkou mě poslalo do kolen.

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Bezkonkurenčně nejlepší talk-show v ČR. Kraus umí a biomasa čumí.

plakát

Hyde Park (2010) (pořad) 

Pořad který se České televizi povedl a málokterý díl je vyloženě špatný (samozřejmě to záleží na výběru hosta). Trochu problémem jsou moderátoři, kteří jsou většinou bez charismatu, ale na druhou stranu Takáč se s hosty moc nepáře a tlačí je do odpovědí což je fajn. Mimo to potěší i skutečnost, že dotazy je možné pokládat asi všemi myslitelnými způsoby. Opravdu jeden z nejlepších pořadů co v naší televizi můžete najít.