Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Tenhle pořad sice má svoji masku (sprostá mluva, tvrdá upřímnost), ale díky tomu mě i víc baví. Ale v podtatě jde o to, že Pohlreich ví co dělá, ať už jde o vaření, chování k hostům a nebo vedení restaurace a ti zoufalci co si ho zavolají jsou ve valně většině absolutně mimo. Jednoznačně nejvíce smysluplný pořad na komerčních televizích, u kterého se jednak neskutečně zasmějete, něco se i přiučíte a občas se vám zvedne kufr když si představíte že ste v něčem takovém taky třeba jedli. Bohužel na gastronomické chování Čechů ádný vliv neměl, takže u nás se budou pořád tlačit ty špagety s kečupem a na všem vrstva eidamu.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Konečně kriminálka, která je autentická. Zapomeňtě na bílé pláště, podpatky a 100násobný zoom fotky a její doostření. Ve wire se jede všechno podle skutečnosti, policejní práce je dřina, nadřízení mají zájem jen o šplhání v kariérním žebříčku a drogová mafie má mnohem víc peněz a lepší pristředky než policie. A navíc ještě k tomu není hloupá. Tenhle seriál si zaslouží hodně velké uznání. 100%

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Znám knižní předlohu a musím říct, že film se povedl. Nejsem si jistý jestli se jedná o horor, strašidelné scény rozhodně nečekejte, ale fandit hlavní hrdince v psychicky vypjatých situacích bude určitě každý. A mystická tématika je rozhodně plusem.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Palba jakou jsem už dlouho neviděl. Owen konečně něco přesvědčviě zahrál a Cuarón tahal zajímavou scénu jednu za druhou. Ve filmu opravdu vyniknou herci, kterým se daří hrát své role na výbornou. I když jsem film sledoval na miniaturním displeji, úplně mě pohltil a hltal jsem vteřinu za vteřinou. A tleskám hlavně za to, že někdo natočil něco s takhle záporným kontextem. Parádní film.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Hm tak toto byla pecka, na kterou budu dlouho vzpomínat. 105 minut ve kterých se stále něco děje, skvělý herci ale ještě mnohonásobně lepší opičáci, které si musí zamilovat opravdu každý. Digitální hody v tomto filmu jen předznamenávají to, co na konci roku 2012 předvede hobit. S odstupem času ovšem musím přiznat jednu věc, a tou je slabý děj, protože ten se, když se tak zpětně zamyslím, moc nepovedl. Ne že by byl špatý, ale prostě je zajímavý asi jako šedá obloha. Mnohem větší hit by nejspíše vznikl, pokud by ve stejném provedení vzniklo něco více velkolepého, než toto v zásadě komorní drama. Takže ve výsledku je Zrození Planety Opic dobrým filmem, dost dobrým na to, aby si právem zasloužil pět hvězdiček, ale už ne dost dobrým na to, aby vyčníval nad jiné skvosty co v roce 2011 vznikly.

plakát

Cesta (2009) 

Kniha je lepší, protože dokáže navodit krátkými větami mnohem hutnější atmosféru. Ale stejně jsem prostě u filmu seděl jak přikovaný jak na mě začala dopadat čím dál tím větší deprese. Viggo zahrál opět neskutečně a vzhledem k jeho rolím ho budu muset posunout na top mých oblíbených herců. Vizuální podoba filmu je také absolutně neskutečná, někdo si opravdu hodně vyhrál s počítačovými efekty a barevnými filtry. Snímku a i předloze ovšem chybí jedna podstatná věc a tou je děj. Vzhledem k tomu že jsem věděl do čeho jdu, tak jsem si na své přišel, ale chápu i lidi, kteří tento film pošlou někam na 50%. Pro toho, kdo chce vidět emoce v podání dvou herců táta - syn v post apokalyptickém světě a trochu si zadepkařit je to ideální film.

plakát

Na vlásku (2010) 

V poslední době animákům vládne Pixar. Navíc Disney se nedokázal vytáhnout s ničím kvalitním už hodně dlouho. Ale tahle pohádka byla trefou do černého. Super animace, skvělé postavy a prostředí a hudební stránka se u Disneyho dařila vždy. A mě nezbývalo než si užívat pohádkovou jízdu jako za mlada. A prosím vás, jedná se o pohádku tak neargumentujte tím, že děj je předvídatelný.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Mě tohle prostě baví. Je to hloupé, kreslené, postavené na pár postavách a neskutečně vtipné. Pro mě navíc nejzábavnější díl série. Prakticky se v Dobách ledových opakuje ten samý recept a výsledky jsou vždy podobné, ale vzhledem k tomu, že jsem se bavil už u jedničky a vtípky se neopakují tak jsem byl spokojen. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal od komediálního animáku pro celou rodinu. :)

plakát

Rec 2 (2009) 

Komu se líbila jednička, tomu se bude nejspíš líbit i dvojka. Víc akce, rychlejší úvod, stará dobrá budova a nové postavy. Příběh je dle mého názoru velmi zajímavě mysticky rozveden a konec mě překvapil celkem dost. Strach je ve filmu budován stejně jako v jedničce, takže se nejedná o žádnou revoluci. Pro mě 5 hvězd a další adrenalinová jízda a těším se na další díly.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Definitivně nejlepší díl Hvězdných válek. Atmosféra houstne a Luke hraje jak o život. Darth Vader vyšle do světa kultovní hlášku celé ságy, setkáte se konečně s Yodou. Geniální hudba, na svoji dobu přímo vizionářské speciální efekty. Tuhle ságu budete buď milovat a nebo nenávidět, já patřím k té první skupině, proto patří Hvězdné války do mé top 3 a mám sneakery Darth Vader Ultrastar :)