Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (2 915)

plakát

Reacher - Season 1 (2022) (série) 

Na hraně mezi 3 a 4 hvězdami. Porovnání s filmy: Reacher Alana Ritchsona je bezesporu lépe odpovídající knižní předloze. Svoji muskulaturou, kukučem i suchými hláškami. Tom Cruise je ovšem lepší herec. Reacher seriál ctí předlohu lépe a přesněji, leč v polovine poměrně dramaticky ztrácí tempo, storytelling kolem celé té zločinecké konspirace není úplně nejlépe podaný a některé kroky hlavních a vedlejších hrdinů jsou místy velmi diskutabilní. Cruise se přece jen, jak bývá jeho zvykem vrhal poctivěji do akce a i když se toho seriáloví tvůrci, notabene hlavní představitel také nebojí, na kaskadérské kousky Cruise nemají. Resumé je tedy takové, že zatímco filmy se dají uchopit širším spektrem diváků a především jednička působí dobře i jako "univerzální" kriminálka, seriál bude spíše pro skalní fandy a milovníky osmdesátkové nostalgie a vůně starých dobrých nasvalených akčních hrdinů.

plakát

Reacher - Koláč (2022) (epizoda) 

Škoda nabubřelého, přehnaně akčního a celkově tedy přepáleného finále. Kde se dějí výbuchy a technické parádičky a zároveň chybí production budget, tam to obvykle zavání průserem. A nejinak tomu bylo v posledním Reacherovi. Být to celovečerák, tak to nebude ani průměr. Protože všechny ty zlé trademarky nepovedených osmdesátek to tady má a bohužel se poslední díl netváří ani příliš parodicky. Z Reachera se stal minimálně v této epizodě heroický klaďas a to mu nesluší. Mnohem lépe hraje vychytralého svéráze s jedovatým humorem a velkými pěstmi pohybujícím se na hraně.

plakát

Reacher - Reacher nic neříkal (2022) (epizoda) 

Zřejmě vrchol celé série. Efektní rozplétání celého případu, efektivní přepadovka v domě a Reacher s béčkem a desertovkou dělá dobro po většinu času co je na place. V takovémhle rozpoložení bych si představoval celý seriál. Rychlé tempo kde není místo na přešlapy a přespříliš plků.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Hektická, uječená, spider-manovská soap opera. Aneb když nevíš co s příběhem, udělej mišmaš s časovými rovinami a multiversem, následně jde všechno lépe, protože to v podstatě může být o čemkoliv. A prostor pro akčnění je unlimited. Nechápu ty nadšenecké reakce, protože je to úmorných 150 minut. Fajn návrat kamarádů a některých prověřených záporáků, ale v reálném čase se děje úplné kulové.

plakát

Reacher - Papír (2022) (epizoda) 

Tak trochu Narcos. Sympaticky gangsterský díl, který nabízí trochu zmatenou přestřelku v lese, skvělou akci na schodech (ala momentky ze seriálového Daredevila) a zdatně nahláškovaného Reachera, který je zábavnější než obvykle.

plakát

Reacher - Neomlouvej se (2022) (epizoda) 

Nová postava která je vcelku zajímavá a chcete o ní vědět více. Nebýt ovšem posledních 5ti vteřin na konci, dalo by se bez pětky docela bez problémů obejít.

plakát

Reacher - V síti (2022) (epizoda) 

Ve čtyřce vládne zmatečné a složitě naaranžované rozkrývání hlavní zápletky. Akce je málo a když tak spíše na efekt a ve značně televizním feelingu zpracovaná. Chemie ústředního dua je tak akorát na hraně mezi komedií, satirou a vážnou notou.

plakát

Reacher - Troška (2022) (epizoda) 

Trochu moc Punishera v nepunisherovském podání, tedy pokud nepočítáme ten humpolácky Desert Eagle za pasem a trochu málo vtipu a ironie, které příjemně osvěžovaly předešlé dva díly. I tak ale příběhová skládanka zatím funguje dobře a pomalé odkrývání figurek na šachovnici zatím dává smysl.

plakát

Reacher - První střet (2022) (epizoda) 

Na půl cesty mezi Drsným Shaftem a Punisherem. Dobře vybalancovaná dávka humoru i drsné akce. Dobrá chemie hlavních hrdinů, dvojka jedničce určitě ostudu neudělala.

plakát

Reacher - Vítejte v Margrave (2022) (epizoda) 

Otevírák jako blázen. Seriálový Reacher je fyzicky daleko přesnější předloze a přitom to není zdaleka tak prkenný kolohnát, jak to v prvních minutách na začátku vypadá. Tvůrcům se daří navodit solidní atmosféru chlapácké detektivky, optimálně vybalancovat chytré hlášky v kopě s těmi zábavnými a na závěr to okořenit pořádnými fighty. Jedeme dál.