Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (2 915)

plakát

Daredevil - Season 1 (2015) (série) 

Zajímavý a ambiciózní pokus o vytvoření mýtu maskovaného hrdiny s patinou temna a osudovosti ala The Dark Knight. Místy to pěkně pomrkává, místy je to jen upištěný seriál plný scénáristických nedodělků, ale nedá se tomu upřít snaha a slušné herecké obsazení. Akce zajímavá, jen by to chtělo trochu lepšího kameramana a střihače.

plakát

Daredevil - Daredevil (2015) (epizoda) 

Vyhrocené finále, které se ze seriálového konceptu snaží vytřískat epiku filmového blockbusteru. A z celké části se to i daří.

plakát

Daredevil - Ti, které jsme opustili (2015) (epizoda) 

Záludné zvraty mezi skupinou hlavních záporáků dopadají na všechny v Hells Kitchen. Velmi podařená scéna s Karen, která si tak trochu napravuje reputaci otravné upištěné buchty, kterou měl někdo sejmout už v polovině první série.

plakát

Daredevil - Stezka spravedlivých (2015) (epizoda) 

Vyjma posledních pár minut nic, co by stálo opakovaně za vidění. Některé postavy jsou zajímavé dlouhodobě (Fisk, Ben, Foggy), jiné dlouhodobě otravné (Karen).

plakát

Daredevil - Nelson v. Murdock (2015) (epizoda) 

Zatím nejslabší. Epizoda kde se toho moc nestane. Zavítáme pomocí flashbacků do nerdovských dob studia VŠ a Foggy tentokrát v rámci aktuálního dění lehce přehrává a jeho emocionální poloha odloučení a opouštění hlavního hrdiny je zde spíš pro story-twist, než-li na reálných základech hutného příběhu.

plakát

Daredevil - My o vlku (2015) (epizoda) 

Trochu moc divoké/exotické a rozevláté na pragmatické a v rámci komiksu nebývale realistické univerzum hrdiny, který co pár chvil dostává po tlamě. I tak je tam ale několik klíčových bodů, které stojí za vidění. V podstatě se jedná o dva důležité souboje.

plakát

Daredevil - Stíny ve skle (2015) (epizoda) 

Fantazie. Zatím nejlepší díl a jediný, který je dostatečně dramatický, dostatečně chytrý a dostatečně aktuální, aby dostal plné hodnocení. Dokonale promakaná filmařina, s působivým finále a pochopitelně s flashbacky tentokráte druhého hrdiny, aby to bylo fér na oba póly.

plakát

Daredevil - Stick (2015) (epizoda) 

Epizoda plná flashbacků jednoho z hlavních hrdinů, s doplňlem v podobě Scotta Glenna, který po velmi dlouhé době hraje charakter, na který se jen tak nezapomíná. Slušná chemie učitel/žák - retro lepší než aktuál.

plakát

Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 

Těžký úlet v podobě devadesátkového, lehce poblázněného mixu komedie, divoké akce, nevyrovnaných efektů a nadsázky. Ta snaha o supercool akčňák se ve velké většině mijí účinkem díky z prstu vycucánému příběhu bez šťávy a spoustě otravných klišé a to, co Harlinovi fungovalo v soustředěném a přímočarém Cliffhangerovi a Geene Davis v rozevlátém a pohádkovém Cutthroat Island tady dohromady nejde.

plakát

Daredevil - Zavrhnutý (2015) (epizoda) 

Epizoda plná vzteku, temnoty a střelby. Tedy těch cool atributů, klteré máme na dobré komiksovce tak rádi. Navíc poprvé střed dvou anti-hrdinů a dopadl výtečně. Vladimir však tentokrát kraluje.