Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (400)

plakát

Noe (2014) 

První půlka je solidní zábavná popcornová demence typu Transformers. Druhá půlka je prostě jen tupá hovadina, která přetéká nudou, jak toitoika na fesťáku hovnama.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Neskutečně nostalgická komediální pecka, u které budete taky vzpomínat na střední, na všechny párty, na absenci hlavního pracovního poměru. Seann William Scott je naprosto excelentní - co výzar a hláška, to křeče v břiše ze smíchu. Krásná vzpomínková tečka nad teenagerovskými komediemi dávnověku. Po shlédnutí jsem ještě chvíli seděl a přemýšlel o trade-off usadit se/jet nekonečnou párty. Stále v tom nemám jasno a asi mít nebudu. Zároveň jsem hrozně vděčný, že mám dost kamarádů magorů a nemusím skončit jako manchild sám, jako skončil Stiffler.

plakát

La La Land (2016) odpad!

Opravdu monstrózně debilní příběh (teda pokus o příběh) zabalený do příjemného audiovizuálu. Postavy jsou nesympatičtí arogantní čuráci, řešící neuvěřitelné patetické hovadiny. Nemůžu se dívat na filmy o lidech, které bych nejraději poslal první třídou into the sea. Film pro přetlousté slepice, které si potřebují polaskat své srdíčko nad svými vztahovými neúspěchy.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Harry Potter, který konečně není černobílá stupidita. Navíc bez otravných hrdinů z původních filmů. Záporák není jen černobílý psychopat a obecně je to lepší, než většina HP filmů. Zase jsme zpátky ve světě fantasie, který objevujeme a nemusíme se u toho zabývat sexuální výchovou v britských lesích (HP 7 part 1), laserovými bitvami (HP 7 part 2), sebelítostivými retardy (HP 6), nesmyslně nelogický jednajícími senilními řediteli škol (HP 5), několika národy kreténů bez soudnosti (HP 4).

plakát

Příchozí (2016) 

Zajímavá myšlenka podaná neuvěřitelně neatraktivně. Film je prakticky takové over-the-top využití Sapir-Whorfova teorému, kdy skrze využití jazyka dokáže hrdinka uvažovat v úplně jiných dimenzích. Toto je shrnutí celého filmu. Bohužel film je extrémně zdlouhavý a flashforwardy jsou často velmi dlouhé a někdy i dokonce bezpředmětné. I když často čtu, jak do hloubky se velmi filmu řeší věda, tak tomu úplně nevěřte. Většiny témat se dotýká jen povrchně Ale jako vědecký osvětový pokus dobré. Kdyby to obsahovalo méně hysterčení a bylo to o 30 minut kratší, mohlo by to být za 5.

plakát

Casshern Sins (2008) (seriál) 

Casshern je hrdina osamělého ražení. Robot hledající něco víc než účel, pro který byl vyroben. Souboj vlastní predestinace s touho být tím, co si sám zvolí. Na jedné straně rozvážný a přemýšlivý filosof a na druhé straně neovladatelný stroj na zabíjení. Seriál je dospělé anime bez záporáků. Každý má svoji agendu, kterou považuje za správnou. I Braiking Boss se snaží naplnit určité filosoficko-morální rozměry svým jednáním. Velmi silný závěr předhazující myšlenku, zda by život bez vidiny smrti byl skutečně ještě život. Pochopitelně, pokud nemáme s čím posuzovat, nelze něco vnímat jako krásné,. Bez štěstí neexistuje smutek. Bez smrti život. Casshern je prokletý tím, že má pouze jednu stranu této duality. Život. Žít ho ale naučí ztráta, smrt jiného. Stane se tak připomínkou smrti pro ty, kteří zemřít nemohou. Věčným konstrastem, který vytváří protipól skrze který mohou i nesmrtelní prožít život naplno. Stane se smrtí.

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

Zpětné srovnání s Ultimate. Tohle je taková blbůstka pro děcka, která nikam moc nerozvine. Postavy nemají moc prostoru a děj není nijak extra uchvacující. Prostě jsme to nedodělali.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Chytroprdi vytáhněte hlavy z anusů a užívejte si to. Je to krásné zakončení pohádky, ale je pravda, že je potřeba vidět prodlouženou verzi. Kdo tvrdí, že Hobit je o ničem, je jen zapšklý dědek, který si neumí užít ničeho.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Weaving je neskutečný. Jeho hra hlasem je fantastická. Bohužel film má dobře našlápnuto, ale je silně nedotažený. Totalita je poměrně ploše vykreslená v takové children friendly formě. Staví na jednu stranu režim a na druhou lidi. Přitom mnoho z největších sviní jsou často obyčejní lidé - připomeňme si komunismus. Mnoho lidí by se dnes mělo na tenhle film podívat. Cenzura a křik po ní se vrací. Zákazy. Omezování svobody vyznání. Vnucování politické korektnosti pod hrozbou trestu.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Neskutečná jízda. Takhle mají vypadat FPS filmy.